• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۰۶۰۱
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۲
سیاسی » دولت

شعار ما باید «نگاه ملی برای حل مشکل منطقه‌ای» باشد

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه حل مشکلات آب سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری گفت: شعار ما باید «نگاه ملی برای حل مشکل منطقه‌ای» باشد، نباید مشکل آب را به سطح جامعه برده و جامعه را تحریک کنیم، بلکه باید با کمک مردم سه استان مشکل را حل کنیم.

شعار ما باید «نگاه ملی برای حل مشکل منطقه‌ای» باشد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این جلسه که صبح امروز (سه شنبه) در دفتر معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزیر نیرو، استانداران و تعدادی از نمایندگان سه استان حوضه آبریز زاینده رود و حوضه‌های آبریز جنوب غربی فلات و صاحبنظران و مدیران حوزه آب برگزار شد، آقای عارف با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی آبی در سراسر کشور گفت: از ابتدای دولت هم می‌دانستیم که در بحث ناترازی‌ها، یکی از سخت‌ترین ناترازی‌ها، مربوط به آب است، البته پیش بینی دهه‌های قبل هم همین بود که بحران آینده دنیا و منطقه، بحران آب است و ما جزو چند کشور اول دنیا در این زمینه هستیم و راهی جز پذیرفتن واقعیت و مدیریت بحران نداریم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: با وجود این پیش بینی‌ها، واقعیت این است که برنامه راهبردی دقیقی برای بهره‌برداری از آب نداشته‌ایم و باید بپذیریم که در این منطقه با اکوسیستم خاص آن، باید راهبردی موثر داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: ناترازی آب مانند ناترازی برق نیست که بشود از انرژی‌های تجدید پذیر آن را جبران کرد، ما باید واقعیت را بپذیریم و مشکل را به شیوه‌ای «منطقه‌ای» حل کنیم و مطمئن هستیم که این مشکل، حل شدنی است.

آقای عارف در ادامه افزود: متاسفانه درباره «اصلاح الگوی مصرف» به درستی کار نکرده‌ایم، جامعه باید بداند که ایران، کشوری خشک و کم آب است، اما با این حال، سرانه مصرف در ایران بسیار بیشتر از کشور‌های پرآب اروپایی است.

اصلاح الگوی کشت

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان آنکه بخش کشاورزی در ایران، درصد بسیار بالایی از آب را به خود اختصاص داده است، گفت: چند دهه است که شعار «اصلاح الگوی مصرف» و «اصلاح الگوی کشت» داده می‌شود، اما این کار، عملاً اتفاق نیفتاده است، «محصولات پرآب بر» کشت می‌شود و تعجب آورآنکه به آن مشوق صادراتی هم داده شده است، امروز بیش از ۸۰ درصد آب در سطح کشورصرف کشاورزی سنتی و غرقابی می‌شود، آن هم برای کشت‌هایی که هیچ توجیهی ندارد، اما هیچکس با این مشکل برخورد نمی‌کند، آیا این مسیری که می‌رویم درست است؟

«نگاه بخشی» به آب

وی در ادامه با بیان آنکه یکی از مشکلات اصلی در حوزه آب، «نگاه بخشی» و نه «ملی و منطقه‌ای» به این مسئله است گفت: اگر نگاه سیاسی بر آب حاکم شود که درسنوات گذشته هم متاسفانه این اتفاق افتاده است، ما با مشکلات فراوانی رو‌به‌رو می‌شویم، ما با این مشکل در همه مناطق رو‌به‌رو هستیم که به خاطر بعضی رقابت‌ها، جو سیاسی و مسائل منطقه‌ای، مسئله به جای ملی بودن، «بخشی»، «شهرستانی» و «استانی» می‌شود و دو روستا، بخش و شهرستان همسایه نیز نمی‌توانند با هم کنار بیایند.

عزم ملی برای حل «مشکل منطقه‌ای»

آقای عارف با بیان آنکه با راه حل‌های منطقه‌ای نمی‌شود مشکل آب را حل کرد، گفت: حل ا ین مشکل، «عزم ملی» می‌خواهد، جلسات بسیاری در این حوزه گذاشته شده است، اما چون مردم توجیه نشده‌اند، این مشکل منجر به بحران شده، در حالی که اگر این بخشی نگری و رقابت‌های استانی ادامه پیدا کند با مشکلات جدی رو‌به‌رو خواهیم شد، باید کشاورزی سنتی و غرقابی کنار گذاشته شود، الگوی کشت و کشاورزی را مشخص کنیم و مصرف آب شرب نیز اصلاح شود، با آنکه در حال پیگیری ۵ خط انتقال آب هستیم، اما باید از خود بپرسیم که آیا این میزان آب جوابگو است؟

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان آنکه بخش مهمی از مشکلات منطقه زاینده رود، مسئله طبیعت است، افزود: البته ما هم در مصرف بی‌رویه مقصر بودیم که همه اینها باید دیده شود.

باید با هم کار کنیم

وی گفت: مردم گناهی ندارند که مشکل کم آبی وجود دارد، نباید آنها را مقابل هم قرار داد، مسئولان برای رای آوری و یا مطرح کردن خود یا حزب سیاسی‌شان نباید کاری کنند که همسایه‌های استانی هم نتوانند با هم زندگی کنند.

آقای عارف افزود: راهکار‌هایی که طراحی می‌شود باید حداقل منطقه‌ای و حتی ملی باشد، استانداران، نمایندگان و اهل فکر راهکار‌ها را باید فراتر از منطقه طراحی کرده و مدیران حوزه زاینده رود باید با هم بنشینند و ببینند برای رفع مشکل چکار باید کرد، ما همه مسئولیت داریم و باید همگام با هم کار کنیم.

معاون اول رئیس جمهور گفت : استانداران سه استان، نمایندگان ارشد، صاحبنظران باید به راه حل مشترکی برسند، هیچکس نباید خط خودش را جدا کند و اگر خط خودتان را جدا کردید حتی در داخل استان خودتان هم مشکل پیدا می‌کنید. رقابت‌های شهرستان‌ها و بخش‌های داخل استان‌ها کمتر از رقابت بین استان‌ها نیست و اگر مشکل حل نشود در بخش و روستا هم نمی‌شود کار کرد. ما باید راهکار‌های انتقال آب  را پیگیری کرده، الگوی کشت را اصلاح کرده و به برنامه‌ای جامع و عملی برسیم که بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم و با مشارکت مردم، بحران را مدیریت کنیم.

فرونشست زمین

وی در ادامه افزود: اکنون مناطق مختلف سه استان با فرونشست زمین رو‌به‌رو هستند که این مشکل قابل احیاء هم نیست و خوشحالیم که در این ماه و روز‌های عزیز با نیت خیر تلاش می‌کنیم با همفکری با هم، این مسائل را سامان دهیم و آب شرب مردم و آب مورد نیاز آنها را به همه مناطق سه استان برسانیم.

آقای عارف تاکید کرد: شعار ما باید «نگاه ملی برای حل مشکل منطقه‌ای» باشد، چرا که تنها با نگاه فرامنطقه‌ای و ملی می‌توانیم مشکل هر سه استان را حل کنیم، اما اگر قرار باشد هر استان سهم‌خواهی کند مشکلات حل نشدنی است، ما باید هر سه استان را در کنار هم ببینیم و یک حرف مشترک بزنیم و مدیریت وزارت نیرو را بپذیریم، وزرا، نگاهشان ملی است و به هیچوجه استانی تصمیم نمی‌گیرند و ما هم در این جلسات با وزیر همفکری می‌کنیم.

گزارشی از وضعیت حوزه آ‌بریز زاینده رود

دراین جلسه، گزارش جامعی درباره «طرح‌های اجرایی حوضه آبریز رودخانه زاینده رود و حوضه‌های آبریز جنوب غربی فلات»، طرح‌های سد و سامانه‌های انتقال آب، پروژه‌های تعدیل مشکلات آبی سه استان و پروژه‌های شرکت توسعه منابع آب نیروی ایران ارائه شده و مصوبات پیشنهادی برای کاهش ناترازی آب مورد بررسی قرار گرفت.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهارت و تخصص، زیرساختی پایدار برای پیشرفت آینده جامعه است
تندروان: هنوز قدم‌های زیادی مانده است
کشف ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر در چهار ماه نخست سال در ماکو
جبران ناترازی انرژی با احداث شهرک های انرژی خورشیدی
دستگیری عامل تشویش اذهان عمومی در ازنا
پایان عملیات نصب علمک گاز در روستا‌های نوآباد ودشتی از توابع شهرستان میرآباد
کمینه و بیشینه دمای سی‌ و یکم تیر در سمنان
اجرای عملیات بهسازی در ۳۲ روستای شهرستان نهاوند
خلاء قانونی برای خروج بانک‌ها از بنگاه داری وجود ندارد
کشف ماینرهای قاچاق از مرغداری در نقده
اردوغان: هرکس سکوت کند شریک جرم اسرائیل است
محسن فروزان به صنعت نفت آبادان پیوست
محکومیت مشاور املاک متخلف در ارومیه
در شرایط بحرانی آب احتمال ادامه تعطیلی‌ها وجود دارد
قوه قضاییه عهده دار مسئولیت اجرای عدالت در جمهوری اسلامی ایران
پایان هفته‌ای گرم در جنوب غرب خوزستان
هیچ تجاوزی به خاک افغانستان بی پاسخ نمی‌ماند.
ضبط ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق
تیم ووشو جوانان ایران عازم چین شد
تعطیلی ادارات تبریز و اسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)