• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۱۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
سیاسی » دولت
معاون اول رئیس جمهور:

حل ناترازی آب اولویت اصلی در شش ماه آینده است

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بحران پیچیده آب در کشور، فرهنگ سازی، مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت را از راهکار‌های مهم حل مسئله ناترازی آب برشمرد و گفت برنامه عملیاتی مدیریت آب در کشور تهیه و تدوین و به شورای عالی آب ارسال شود.

حل ناترازی آب اولویت اصلی در شش ماه آینده است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون اول رئیس جمهور در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی آب که وزیر نیرو، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی نزولات آسمانی و تاکید بر اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در شش ماه آینده است، افزود: کاهش بارش‌ها مسئله‌ای جدی است که باید اقدامات لازم برای مقابله با کم‌آبی هر چه سریعتر اتخاذ شود.

محمدرضا عارف با بیان اینکه برخی راهکار‌های تامین آب با توجه به تجارب گذشته و شرایط کنونی کشور و جهان منسوخ شده است، گفت: مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت دو راه پیش روی حل ناترازی آب است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ۸۰ درصدمنابع کشور صرف کشت غرقآبی می‌شود و در زمینه اصلاح الگوی کشت تا کنون شعار داده‌ایم و برخی روش‌های نوین نیز همانند آبیاری قطره‌ای بکار گرفته شد، اما در آن زمان متخصصان و نخبگان دانشگاهی هشدار‌های علمی و لازم در خصوص ناسازگاری چنین روش‌هایی با شرایط کشور دادند، اما توجهی به این دغدغه‌ها نشد که امروز ضرورت دارد رویکرد‌های علمی و متناسب با شرایط کشور بکار گرفته شود.

محمدرضا عارف در خصوص اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: سرانه مصرف آب باید مدیریت شود که طبق جدیدترین گزارش‌ها استان‌های یزد و اصفهان سرانه مصرف ۱۴۰ لیتر در روز داشتند که نشانه اهمیت فرهنگ سازی و توجه مردم به این موضوعات برای اصلاح الگوی مصرف است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید سازوکار محلی با توجه به فرهنگ حاکم و ویژگی‌های مردم بومی منطقه برای کاهش مصرف و مدیریت آب بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود و تاکنون از مسئله مهم فرهنگ سازی غفلت کردیم تا جایی که برای ساده‌ترین مصارف آب میزان بالایی از آب آشامیدنی برای مصارف غیر آشامیدنی صرف می‌شود که باید با همکاری و مشورت نخبگان در کنار اقدامات علمی و فنی الگوی مصرف تغییر یابد.

محمدرضا عارف افزود: در بسیاری از کشور‌های پرآب به نسل نوجوان سهم آب شرب و کشاورزی آموزش داده و این فرهنگ سازی از سنین پایین آغاز می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به شرایط سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است که قابل احیا نیست و تنها بخش‌های اندکی از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشور باقی مانده است.

در این جلسه برنامه‌های دولت و وزارت نیرو برای مقابله و مدیریت خشکسالی در ۲۸ استان کشور که بارش زیر نرمال دارند تدوین و به تصویب شورای عالی آب رسید.

در ادامه این جلسه سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش سال آبی و پیش‌بینی بی‌هنجاری فصلی بارش و دما شامل وضعیت بارش کشور در هفت روز گذشته، نمودار مقایسه درصد تامین بارش سال آب جاری و بلند مدت، شاخص سلامت پوشش گیاهی، نمودار مقایسه تغییرات سطح برف در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته، شاخص خشکسالی ارائه کرد و در ادامه اقدامات فوری و کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شامل اصلاح ساختاری برای حل مشکلات کم‌آبی کشور، بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

همچنین وزارت نیرو گزارشی ازاوضاع تنش آبی در سال ۱۴۰۳ _‌۱۴۰۴، خلاصه وضع سد‌های کشور و رتبه بندی بارش و وضع آبی استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان ارائه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سرد شدن هوا در استان کرمان و ضرورت رعایت نکات ایمنی
از طرح مطالبات مردمی در سامانه ۱۶۲ تا پیگیری در خبر ۲۰ شبکه قزوین
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران
اجرای طرح هادی در ۱۵ روستای بخش مرکزی شهرستان سردشت
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی در اسکو
فعالیت جهادگران استان خراسان جنوبی ساکن قم در مناطق محروم کشور
تحویل ۱۶۰۰ واحد ویلایی انفرادی به متقاضیان واجد شرایط در ورزنه
خبر‌هایی از مصوبات قرارگاه محرومیت زدایی دامغان
پیگیری لوایح مهم هوش مصنوعی و مهریه در کنار رسیدگی به مسائل عمرانی استان قزوین
آغاز فعالیت ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان مراغه
الزام به اجرای معاملات ملکی در سامانه کاتب
حرکت خیرین ؛ نقطه عطفی در تاریخ تعلیم و تربیت کشور است
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
رژیم صهیونی ۲۸۲ بار آتش‌بس غزه را نقض کرده است
واژگونی خودرو در جاده جاسک ۳ کشته برجای گذاشت
ضایعات غیر بهداشتی مرغ به کارخانه نرسید
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
ابلاغ دستورالعمل رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)