• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۳۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶
بین الملل » تحلیلی

عراقچی: هیچ قراری برای انجام مذاکرات مستقیم نداریم

وزیر امور خارجه اعلام کرد: هیچ قراری برای گفتگوی مستقیم با آمریکایی‌ها نداریم.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرد: هیچ پیش شرطی برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا وجود ندارد و پذیرفتنی نیست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

متن کامل گفتگو به این شرح است:

همان طوری که اعلام شد و من هم دیشب در فضای مجازی اعلام کردم شنبه مذاکرات در عمان انجام خواهد شد و غیرمستقیم خواهد بود؛ ما شیوه دیگری را نمی‌پذیریم.

شکل مذاکره مهم نیست مستقیم یا غیر مستقیم؛ که توضیح می‌دهم.

آن چه مهم است موثر بودن یا غیرموثر نبودن مذاکره و جدی بودن یا جدی نبودن طرفین در مذاکره است؛ نیات دو طرف و اراده برای رسیدن به یک راه حل؛ این در مذاکره و در هر گفتگویی ملاک عمل است و این که چگونه باشد، تابع مسائل مختلفی است.

شکل مدنظر ما مذاکرات غیرمستقیم است و دلایل آن قبلا گفته شده است.

مذاکراتی که آن‌ها بخواهند از طریق فشار و تهدید اراده خودشان را تحمیل کنند، مذاکره نیست بلکه دیکته کردن است و ما به این شیوه به هیچ وجه اعتقادی نداریم.

شیوه غیرمستقیم بهتر می‌تواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه، پیش خواهیم رفت.

مذاکره غیرمستقیم اصلا عجیب و غریب نیست. در تاریخ روابط بین الملل بارها اتفاق افتاده؛ کشور‌هایی هستند که به دلایل تاریخی، خصومت‌ها و به هر دلیلی حاضر نیستند با هم دیدار کنند. نمونه‌های بسیار متعددی را می‌توانم در تاریخ بیاورم.

در حال حاضر، مذاکره میان روسیه و اوکراین، غیرمستقیم و با واسطه آمریکایی‌ها انجام می شود.

دو طرف حاضر نیستند به عللی که خودشان می‌دانند با همدیگر دیدار رو در رو داشته باشند؛ دیدار غیر مستقیم انجام می‌شود به واسطه یک میانجی که در موضوع ما عمان واسطه است.

ما به عمان اطمینان و اعتماد داریم به علت گذشته خوبی که در همین زمینه داشتند سابقه خوبی که وجود دارد و امیدواریم که با اراده جدی طرف مقابل برای رسیدن به یک راه حل دیلپماتیک مواجه باشیم، این در مذاکرات مهم است.

خبرنگار: رسانه‌های خارجی خبری نقل کردند که ابتدا مستقیم است اگر حسن نیت آمریکا اثبات شود در ادامه، رو در رو انجام خواهد شد؟ چنین تصمیمی گرفته شده؟

ما چنین قراری نگذاشتیم.

خبرنگار: محور مذاکرات چه خواهد بود، چون صحبت‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر مذاکراتی شبیه لیبی بود. اساس مذاکرات غیرمستقیم ایران وآمریکا حول چه محوری خواهد بود؟

طبیعی است که هر کسی ممکن است گمانه زنی ها یا آرزوی‌های خودش را داشته باشد، آن چه که رژیم صهیونیستی و مقام هایش گفته‌اند یا ممکن است بگویند آرزوی‌های آنان است که هرگز محقق نخواهد شد.

ما در پی تامین منافع مردم ایران هستیم برنامه هسته‌ای ما یک برنامه کاملا صلح آمیز و کاملا مشروع است؛ همین الان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، مشروعیت این برنامه را صحه گذاشته است، بنابراین به لحاظ بین المللی هیچ شبهه‌ای بر آن وارد نیست.

 اگر کسی پرسش‌ و ابهاماتی دارد ما آماده روشنگری هستیم؛ ما به صلح آمیز بودن برنامه مان اطمینان داریم و در این که اعتمادسازی بیشتری درباره آن ایجاد کنیم مشکلی نداریم مگر این که محدودیتی برای ما ایجاد کند یا مانعی برای اهداف ایران باشد.

در مقابل اعتمادسازی، طبیعی است که تحریم‌هایی ناعادلانه به علت اتهاماتی که بر برنامه هسته‌ای ایران گذاشته شده باید رفع شوند؛ بنابراین هدف اصلی ما در مذاکره، طبیعی است که احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریم هاست و اگر اراده واقعی در طرف مقابل وجود داشته باشد این هدف، دست یافتنی است به شیوه هم ارتباطی ندارد مستقیم یا غیرمستقیم.

در حال حاضر، ترجیح ما مذاکره غیرمستقیم است؛ قراری برای تبدیل به مستقیم نداریم، چون مذاکرات مستقیم را برای اهداف مذاکره مفید نمی‌دانیم و اگر طرف مقابل، اراده واقعی داشته باشد از نظر ما توافق قابل حصول است.

بنابراین، توپ در زمین آمریکاست اگر با اراده واقعی به عمان بیایند حتما به نتیجه می‌رسیم.

خبرنگار: برای مذاکرات پیش شرطی گذاشته نشده ؟

هیچ شرطی از نظر ما پذیرفتی نیست و وجود هم ندارد.

خبرنگار: از طرف مقابل چه کسی حضور دارد؟

بر حسب اطلاعی که ما داریم آقای ویتکاف از طرف مقابل و از طرف ایران هم بنده حضور دارم.

روابط ایران و الجزایر، روابط قدیمی، مستحکم و ریشه دار است دوستی دو کشور سابقه زیادی دارد و دوستان ما در الجزایر در مقاطع مختلف تاریخی در کنار جمهوری اسلامی بودند و قدم‌های بسیار خوبی برداشتند، در خصوص مسائل منطقه هم، مواضع مشترکی داریم.

 مواضع الجزایر به ویژه درباره فلسطین، مواضع بسیار محکم و قابل اعتنایی است و ما همواره در خصوص مسائل منطقه با همدیگر مشورت داشتیم، در مواقع مختلف با وزیر خارجه الجزایر یا دیدار داشتم یا تلفنی صحبت کردم.

در روابط دوجانبه هم همکاری‌ها در سطح نسبتا مطلوبی جلو می‌رود، طبیعی است که ما به صورت ادواری مشورت‌های خود را ادامه می‌دهیم سفر من هم بیشتر در همین باره است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ما باید در زمان قدرت بجنگیم نه در ضعف پس مشتمان را خالی نکنید بجنگید یا کشته میشوید و یا به کمک خدا پیروز میشوید که کشته های ما زنده هستند و زنده های ان ها مرده پس کلام خدا است که بجنگید
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)