• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۱۷۵۴
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۱
خوزستان » اقتصادی

تعاون، موتور محرک جذب سرمایه‌های خرد و توسعه تولید در خوزستان

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: بخش تعاون با توجه به ساختار مشارکتی و مردمی خود، می‌تواند نقش کلیدی در جذب سرمایه‌های خرد و هدایت آنها به سمت تولید و در نتیجه توسعه استان ایفا کند.

تعاون، موتور محرک جذب سرمایه‌های خرد و توسعه تولید در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجتبی ظفری‌پور در نشست شورای توسعه تعاون استان گفت: سیاست و اولویت این اداره کل جهت تحقق راهبرد سال توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ اهتمام ویژه به بخش تعاون به عنوان مهمترین اصل در سرمایه گذاری مردمی است. یکی از مصداق‌های بارز حضور سرمایه‌های مردمی در اقتصاد، بخش تعاون است که سرمایه خُرد مردم با تشکیل تعاونی به یک کار تولیدی و یک فعالیت اقتصادی تبدیل می‌شود.

وی افزود: در این نشست، موضوعات مرتبط با راهبرد سال، ظرفیت‌ها و چالش‌ها در بخش اقتصاد تعاونی از سوی دوستان و حاضرین دسته بندی شده و در آینده‌ای نزدیک در جلسه‌ای ویژه با حضور استاندار محترم سیاست‌های کلان توسعه بخش تعاون استان هدفگذاری خواهد شد

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در نام‌گذاری سال جاری، اظهار داشت: بخش تعاون با توجه به ساختار مشارکتی و مردمی خود، می‌تواند نقش کلیدی در جذب سرمایه‌های خرد و هدایت آنها به سمت تولید ایفا کند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: با تقویت زیرساخت‌های تعاونی، حمایت از تعاونی‌های دانش‌بنیان، و تسهیل در فرآیند‌های صدور مجوز و تأمین مالی، می‌توان جهشی چشمگیر در افزایش تولید و اشتغال ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: شورای توسعه تعاون باید به‌عنوان نهادی تصمیم‌ساز و تسهیل‌گر، راهکار‌های عملیاتی برای مشارکت حداکثری تعاونی‌ها در مسیر تحقق شعار سال ارائه دهند.

ظفری پور تصریح کرد: در استان خوزستان حدود ۵ هزار و پانصد و هفت شرکت تعاونی فعال وجود دارد که از این تعداد: یک هزار و ۶۲۰ تعاونی در رشته گرایش کشاورزی، هزار و ۲۵۰ تعاونی در رشته گرایش صنعتی ۹۲۱ تعاونی در گرایش مسکن، ۹۲۹ تعاونی فعال در حوزه خدمات وجود دارد.

وی به ظرفیت‌های بخش تعاون استان خوزستان اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۵ درصد از فعالیت بخش صیادی استان در بخش تعاونی فعال است و بیش از ۷۵ درصد پرورش ماهی و میگوی استان نیز تعاونی هستند.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: در استان خوزستان سه اتاق تعاون شامل اتاق تعاون استان خوزستان، اتاق تعاون شهرستان خرمشهر و اتاق تعاون شهرستان دشت آزادگان وجود دارد که متاسفانه اتاق تعاون دشت آزادگان به دلیل مشکلات متعدد فعال نیست، اما اتاق تعاون استان و اتاق تعاون خرمشهر از اتاق‌های فعال کشوری هستند.

ظفری پور با بیان اینکه؛ ذیل اتاق‌های تعاون، ۱۴ اتحادیه تعاونی استانی و ۳۹ اتحادیه تعاونی شهرستانی در سطح استان داریم که در رشته‌های مختلف فعالیت می‌کنند، افزود: در بخش تعاونی‌های مرزنشین که از جمله تعاونی‌های مهم می‌باشد ۲۲ تعاونی مرزنشین داریم که متاسفانه ۱۴ تعاونی این بخش به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالیاتی غیر فعال هستند که علاوه بر ستاد تسهیل استان در ستاد تسهیل کشور و همچنین در مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی این موضوع به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گرفته است.

ظفری پور از جمله موضوعات مرتبط با توسعه بخش تعاون را صندوق توسعه تعاون دانست و گفت: در سند توسعه تعاون که در سال ۱۴۰۱ از سوی هیئت وزیران به عنوان میثاق نامه بخش تعاون ابلاغ شد، هم وظایف دستگاه‌های اجرایی و هم تکالیف اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها مشخص شده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: سند توسعه تعاون، با ۱۷ هدف در هیئت وزیران تعریف شده است که در این سند، ۸ هدف اصلی و ۹ هدف فرعی مشخص شده است و دارای ۴ راهبرد کلان است که برای هر راهبرد ۵ سیاست اجرایی در نظر گرفته شده است که دارای احکام عمومی و احکام خصوصی می‌باشد.

"ظفری پور" ادامه داد: در این سند، ۱۵ بند احکام عمومی و ۲۱ بند نیز احکام خصوصی برای هر دستگاه تکلیف مشخص کرده است؛ که در سال گذشته احکام تمام دستگاه‌ها را ابلاغ کردیم و در جلسات متعدد و مختلف به صورت مجزا سلسله نشست‌های توجیهی و کارشناسی با دستگاه‌ها برگزار شد.

وی ادامه داد: ۸ هدف اصلی را در بخش توسعه تعاون را در سال پیش رو مشخص و دنبال خواهیم کرد، اول آموزش و ترویج بخش تعاون در سطح کشور و به تبع در سطح استان دوم بهبود مستمر فضای کسب و کار در بخش تعاون سوم بهبود وضع زندگی و رفاه و توسعه عدالت اجتماعی که یکی از اهداف تشکیل تعاون در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز هست، چهارم افزایش سهم اشتغال مولد کشور در بخش تعاون که حدود ۲۰ درصد از اشتغال کل کشور را شامل می‌شود.

"ظفری پور" با بیان اینکه بناست با اجرای این سند، در یک چشم انداز ۱۰ ساله به این اهداف برسیم، خاطر نشان کرد: جذب ۴۵ درصد از سرمایه گذاری صورت گرفته در کل کشور در بخش تعاون، جذب حداقل ۱۵ درصد از حجم نقدینگی کشور در پروژه‌های ملی در بخش تعاون، افزایش سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی منهای ارزش افزوده در بخش نفت و همچنین بحث کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور تصدی به بخش غیر دولتی با اولویت بخش تعاون در راستای اجرای قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله اهدافی است که در سال جدید در راستای تقویت بخش، تعاون به عنوان یک اصل مهم در تحقق راهبرد سال دنبال خواهیم کرد.

با توجه به ظرفیت‌های کلانی که در استان خوزستان وجود دارد بتوانیم با یک هم افزایی و وحدت رویه، سیاست‌های توسعه‌ای را دنبال کنیم

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دست متصدی متخلف واحد تشخیص رنگ خودرو در رشت رو شد
نشان ملی گردشگری سلامت ایران رونمایی می‌شود
تعلیق خدمات سازمان ملل به مهاجران افغان در مرز اسلام قلعه هرات
نشست رئیس جمهور و فعالان اقتصاد دیجیتال
تاکید رئیس جمهور بر به روز شدن تجهیزات آموزشی و بهبود مدیریت مدارس
قهرمانی کشور آب‌های آرام بانوان؛ برترین‌های ۵۰۰ متر معرفی شدند
رونمایی از ۴ کتاب در همدان
جنگ ۱۲ روزه یک طرح آمریکایی -صهیونیستی بود
دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی ژیمناستیک هنری جوانان
برگزاری دوره تربیت ممتحن حفظ عمومی قرآن در شهرکرد
برگزاری انتخابات الکترونیکی شورا‌ها در خوزستان
اعطای زمین به متقاضیان مسکن در اولویت کمیسیون اصل ۹۰
افتتاح دو طرح فرهنگی و آموزشی در کاشان
جهاد تببین با هدف تربیت نسلی مومن و تمدن ساز 
دعوت هندبالیست کردستانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
آئین سنتی دهه اول فاطمیه در روستای مرزیِ گِرمی
اعلام روندبرنامه ثبت جهانی دیوار تاریخی جرجان
عطر رب یاقوت سرخ در کوچه‌های درجزین
توزیع هشت هزار جلد کتاب میان دانش آموزان
حرکت دولت چهاردهم به سوی اقتصاد چرخشی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)