• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۳۲۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۹
بین الملل » اروپا

انتخابات انگلیس؛ شکست تاریخی دو حزب مسلط

نتایج انتخابات میان دوره‌ای مجلس، شورا‌ها و شهرداری‌های انگلیس در پایان فرآیند شمارش آراء، از شکست تاریخی دو حزب بزر گ انگلیس حکایت دارد که بیش از صد سال قدرت را در این کشور در دست داشته‌اند.

انتخابات انگلیس؛ شکست تاریخی دو حزب مسلط

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، نتایج این انتخابات که شامل تعیین اعضای ۲۳ شورا، انتخاب شش شهردار و یک نماینده مجلس بود، همچنین نشان داد حزب تازه تاسیس و راست افراطی «رفورم بریتانیا - (Reform UK)» پیروزی بزرگی به دست آورد و شگفتی ساز این انتخابات شد.

این انتخابات به عنوان نخستین رأی‌گیری از زمان انتخابات سراسری سال گذشته، آزمون بزرگی برای حزب حاکم کارگرانگلیس و دولت این کشورو نیز رهبر جدید حزب محافظه کار و دولت سایه بود که به عقیده صاحب نظران نه تنها نتوانستند از مردم نمره قبولی بگیرند بلکه متحمل شکستی سنگین شدند.

هر چه دو حزب عمده کارگر و به ویژه محافظه کار با ناکامی و شکست رو‌به‌رو شدند، احزاب کوچک‌تر یعنی حزب لیبرال دموکرات و حزب سبز موفق شدند کرسی‌های بیشتری نسبت به قبل کسب کنند.

نایجل فاراژ، رهبر حزب رفوم بریتانیا که توانست در انتخابات شورا‌ها ۶۷۷ کرسی جدید به دست آورد، سرمست از پیروزی چشمگیر در این انتخابات گفت: حزبش توانست کنترل ۱۰ شورا و ۲ شهرداری را به دست گیرد و پنجمین نماینده خود را نیز از حوزه رانکورن و هلسبی وارد مجلس عوام کند.

کایر استارمر، نخست وزیر انگلیس که با از دست دادن ۱۸۶ کرسی شورا‌ها از شکست خوردگان این انتخابات نامیده شده، نتایج را «ناامیدکننده» توصیف کرد.

این انتخابات، اما سنگین‌ترین شکست را به حزب محافظه کار تحمیل کرد، زیرا ۶۷۶ کرسی شورا‌ها را از دست داد.

حزب محافظه کار تا پیش از انتخابات سراسری تیرماه پارسال به مدت ۱۴ سال زمام امور را در انگلیس در دست داشت اکنون پس از شکست تاریخی انتخابات سراسری سال گذشته دومین شکست تحقیر آمیز را متحمل شد و تنها توانست شهرداری کمبریج شایر و پیتربورو را در دست داشته باشد. این در حالی است که کمی بیدنوک رهبر این حزب پس از انتخابات سراسری تیر ماه پارسال وعده داده بود اعتماد عمومی مردم به این حزب را «بازپس گیرد». اما برخلاف آنچه او وعده داده بود و می‌خواست به وقوع پیوسته است.

حزب لیبرال دموکرات سومین حزب بزرگ انگلیس هم به موفقیت نسبی رسید و توانست با افزودن ۱۶۳ کرسی جدید برشمار کرسی هایش در شورا‌ها، آنها را به ۳۷۰ کرسی برساند.

حزب سبز انگلیس نیز با به دست آوردن ۴۵ کرسی دیگر شمار کرسی هایش را در شورا‌ها به ۸۰ کرسی رساند.

این انتخابات برای تعیین ۱۶۴۱ نماینده شورا‌ها در ۲۳ منطقه، پنج شنبه در مناطقی از انگلیس برگزار شد و عملیات شمارش آرا و اعلام نتایج نهایی تا نیمه شب جمعه به وقت محلی ادامه یافت.

به عقیده کارشناسان در این انتخابات، بحران گرانی هزینه‌های زندگی و همزمان قطع کمک‌های دولتی و کمک هزینه سوخت به بازنشستگان و مستمری بگیران، صف هفت و نیم میلیون نفری بیماران منتظر درمان در بیمارستان‌های دولتی این کشور، افزایش بی سابقه جرایم، کاهش رشد اقتصادی، بالا بودن مالیات شهرداری ها، بی توجهی به خواست مستمر مردم برای تلاش دولت به منظور پایان نسل کشی در غزه، از موضوعات مهمی به شمار می‌روند که بر این انتخابات سایه افکند.

براساس گزارش نظرسنجی موسسه " مور این کامون" (More In Common)، ۴۱ درصد از مردم این کشور معتقدند هیچ یک از رهبران احزاب سیاسی، گزینه مطلوب برای اداره این کشور نیستند. نتایج انتخابات محلی اول ماه می‌در انگلیس نشان داد مردم این کشور به هیچ یک از رهبران احزاب اصلی، اعتماد ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الحاق اراضی و اجرای طرح‌های ملی مسکن در لنجان سرعت گرفت 
اطفای آتش الیت فردا با دو هواپیمای ایلوشن و ۶ بالگرد
تربت‌جام با ۲۵۰ برنامه در هفته بسیج به استقبال «لاله فاطمی» می‌رود
بیانیه کمیته ملی المپیک به مناسبت پایان بازی‌های همبستگی اسلامی
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
نتایج دیدار‌های هفته پنجم لیگ برتر بسکتبال بانوان
جامعه بین‌الملل اسرائیل را وادار به توقف حملات به لبنان کند
تفکر بسیجی راه نجات کشور
مراسم تشییع هشت آلاله خوشنام در آشخانه
برپایی میز خدمت بسیج در مصلی امام خمینی یاسوج
فردا مدارس اردکان تعطیل شد
آسانی جلوی شگفتی تیم دسته دومی را گرفت
با انرژی و انسجام تا دقیقه ۹۶ به هدف رسیدیم
برپایی میز خدمت حقوق یاران جهادگر در ارومیه
سقز مهیّای برگزاری جشنواره تئاتر کردی
تشیع پیکر شهیدان حسین شربتی و عبدالحسین چراغی در شهریار
گردهمایی با عنوان خانواده سالم جامعه سالم در شرکت گاز استان
صعود ستارگان سیمکان به جام باشگاه های جهان
معرفی نفرات برتر رقابت‌های کشتی کشور در آبادان
اختتامیه دومین جشنواده ملی در مسیر آفرینش در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۵ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)