• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۹۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

رقابت جهانی در جشنواره فیلم ۱۰۰ با محوریت سینمای فلسطین

چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ با ارسال ۵ هزار اثر از ۱۳۷ کشور و ۲۲ اثر از غزه برگزار شد. این دوره، علاوه بر رقابت‌های ملی و بین‌المللی، توجه ویژه‌ای به سینمای فلسطین داشت.

رقابت جهانی در جشنواره فیلم ۱۰۰ با محوریت سینمای فلسطین

یوسف منصوری، دبیر جشنواره در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ضمن اعلام این خبر، گفت: که در مجموع حدود ۵ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. این آثار در دو بخش ملی و بین‌المللی رقابت کردند.

وی همچنین به یکی از ویژگی‌های خاص جشنواره اشاره کرد و افزود: در بخش بین‌الملل، جایزه ویژه‌ای برای آثار مرتبط با فلسطین آزاد در نظر گرفته شده بود که منجر به ارسال حدود ۷۰۰ اثر درباره فلسطین شد. جالب است بدانید که ۲۲ اثر از داخل غزه برای ما ارسال شد و این نکته بسیار جالب بود، زیرا این آثار نشان می‌دهند که شهروندان غزه بدون هیچ واسطه‌ای زندگی خود را از طریق سینما به نمایش گذاشتند. یکی از این آثار نیز بسیار مورد تقدیر قرار گرفت و جایزه گرفت.

دبیر جشنواره همچنین در خصوص حضور آثار غیر تهرانی در بخش ملی توضیح داد: در بخش ملی، بیش از نصف آثار ارسال شده متعلق به سینماگران غیر تهرانی بود که این خود یک نشانه مثبت از ارتباط جشنواره فیلم ۱۰۰ با استان‌ها است. این ارتباط باعث شده که سینماگران از سایر مناطق کشور بتوانند آثارشان را در معرض داوران حرفه‌ای سینما قرار دهند، که این اتفاق تاثیر زیادی در آینده سینمای آنها خواهد داشت.

منصوری همچنین درباره بخش بین‌المللی جشنواره و مشارکت کشور‌های مختلف گفت: در بخش بین‌المللی، آثار از ۱۳۷ کشور به دبیرخانه رسید، از جمله هند، آلمان، آمریکا، اسپانیا و چین که در کنار یکدیگر رقابت کردند. ما همچنین داور مطرح مالزیایی را در جشنواره داشتیم که از تجربه خوبی در حمایت از فیلم‌های کوتاه در کشور خود برخوردار است. حضور این داور مالزیایی می‌تواند ارتباطات ما را در سطح بین‌المللی تسهیل کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که در این دوره جشنواره، فیلم‌هایی که به بخش رقابتی راه پیدا کرده‌اند، حمایت شوند تا بتوانند در جشنواره‌های بین‌المللی حضور پیدا کنند و به موفقیت‌های بیشتری دست یابند.

در بخش داخلی جشنواره، آثار در سه بخش داستانی، مستند و پویانمایی به رقابت پرداختند و در مجموع حدود ۲۵۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد. از این تعداد، ۱۵۰ اثر به بخش رقابتی جشنواره راه پیدا کردند.


توجه جشنواره فیلم ۱۰۰ به موضوع خانواده و فرزندآوری

رقابت جهانی در جشنواره فیلم ۱۰۰ با محوریت سینمای فلسطین

محسن اسلام‌زاده، داور جشنواره نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، درباره رقابت‌های این دوره جشنواره گفت: بیش از ۷۰ اثر در بخش ملی در سه بخش مستند، پویانمایی و داستانی به رقابت پرداختند. رقابت در بخش داستانی بسیار فشرده بود و آثار بسیار خوبی به جشنواره ارسال شده بودند. هیئت داوران هم ترکیب خوبی داشتند که هم از پیشکسوتان با تجربه و هم از جوانان فعال در این حوزه تشکیل شده بود.

اسلام‌زاده افزود: هرچند برخی آثار بسیار خوب بودند و نتواستند جایزه بگیرند، هیئت داوران تصمیم گرفتیم یک جایزه ویژه در بخش داستانی به آثار برتر اهدا کنیم. این جشنواره به قدری آثار ارزشمند داشت که تصمیم گرفتیم یک جایزه ویژه از طرف هیئت داوران در این بخش در نظر بگیریم.

وی همچنین خبر داد که جشنواره فیلم ۱۰۰ از این به بعد به‌صورت سالانه برگزار خواهد شد و خاطرنشان کرد: احساس می‌کنم جشنواره فیلم ۱۰۰ با این تغییر، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت، استقبال بیشتری خواهد داشت.

اسلام‌زاده در ادامه به موضوعات مختلفی که در آثار جشنواره مطرح شد اشاره کرد و گفت: برای من به‌طور خاص، یکی از نکات جذاب توجه به موضوع خانواده در آثار بود، چیزی که دغدغه شخصی خودم هم هست. بعد از دیدن این فیلم‌ها، به یکباره دلم برای خانواده خودم تنگ شد.

وی همچنین به یکی از آثار برجسته در بخش پویانمایی اشاره کرد و گفت: یکی از آثار برجسته در این جشنواره با نام ته‌تغاری که در مورد فرزندآوری بود، جایزه هم گرفت و این نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در جشنواره است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)