• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۶۴۰۲
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

هر دادگاه صلح یک شورای حل اختلاف است

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور گفت: هر دادگاه صلح برای تسهیل امور مردم باید یک شورای حل اختلاف را در دادگاه‌ها مستقر کند تا مردم بتوانند تعامل بیشتری با شورا‌های حل اختلاف داشته باشند.

هر دادگاه صلح یک شورای حل اختلاف است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مرکز رسانه قوه قضائیه حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی صبح امروز در دیدار با قضات و کارکنان شورا‌های حل اختلاف استان اردبیل، اظهارکرد: استان اردبیل به دوستی اهل بیت مشهور است و ما امروز توفیق یافتیم تا با حضور در این جلسه، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات شورا‌های حل اختلاف استان اردبیل قرار گیریم.

وی ملبس شدن به لباس تقوا را مهمترین ویژگی اعضای شورا‌های حل اختلاف اعلام کرد و افزود: هر قدر تقوا در این افراد بیشتر باشد به همان میزان در رسیدگی به پرونده‌های حل اختلاف قوی‌تر عمل کرده و با دیده حقارت و تحقیر به پرونده‌ها نگاه نمی‌کنند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور با بیان اینکه صفات جلالت و جمال خدا باید در رأس اقدامات ما در شورا‌های حل اختلاف قرار گیرد، تصریح کرد: خداوند تمامی انسان‌ها را از بزرگ و کوچک به یک دیده نمی‌نگرد و در شورا‌های حل اختلاف نیز نباید خطا‌های کوچک مردم با تحقیر نگریسته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی مسائل و مشکلات اعضای شورا‌های حل اختلاف و کارکنان آن را یادآور شد و گفت: یکی از اصلی‌ترین خواسته اعضای شورای حل اختلاف استخدام و تعیین تکلیف نیرو‌ها است که تا ۲ ماه آینده آزمون شورا‌های حل اختلاف برگزار و بالغ بر ۱۰ هزار نفر در این آزمون در سراسر کشور شرکت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه امروز قانون به نحوی تعریف شده تا به نفع اعضای شورا‌های حل اختلاف باشد، خاطرنشان کرد: این آزمون به صورت کتبی و شفاهی و با امتیاز ۲۰ برگزار می‌شود که امیدواریم در استان اردبیل نیز کسانی که مستحق استخدام هستند، در این جرگه قرار گیرند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور همچنین از پیگیری طرح ساماندهی کارکنان حل اختلاف نیز خبر داد و اضافه کرد: تمام تلاش خود را برای این ساماندهی به کار گرفته‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه دادگاه‌های صلح کارکرد مهمی در ایجاد صلح و سازش در جامعه دارند، بیان کرد: این دادگاه‌ها باید با استفاده از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف بتوانند قوی عمل کرده و پاسخگوی حجم بالای پرونده‌های ورودی به دادسرا‌ها باشند.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد اعضای شورای حل اختلاف در بررسی پرونده‌ها با ریزبینی عمل می‌کنند، یادآور شد: در این مورد باید دقت کنیم تا حقی از مردم ضایع نشده و به حقوق اصلی خود برسند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور با بیان اینکه قضات دادگاه صلح باید اعضای شورا‌ها را در دادگاه‌ها مستقر کنند، اظهار کرد: این امر در کنار آشنایی مردم با شورا‌های حل اختلاف، زمینه بیشتری را برای ایجاد صلح و سازش در جامعه ایجاد می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی تصریح کرد: رسیدگی به انبوهی از پرونده‌های ورودی به دادسرا‌ها جز همکاری با شورا‌های حل اختلاف میسر نیست و ما شورا‌های حل اختلاف را بازوی توانمندی برای دادگاه‌ها می‌دانیم.

وی با بیان اینکه با افزایش صلح و سازش در جامعه می‌توانیم به رفاه عمومی نیز کمک کنیم، گفت: سطح رضایت از شورا‌های حل اختلاف در بین مردم بالاتر است و این نشان از تأثیرگذاری این شورا‌ها در جامعه دارد.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل، گفت: استان اردبیل در تحقق سند تحول قوه قضائیه رتبه چهارم کشور را به دست آورده است

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین کثیرلو نیز در این مراسم، با بیان اینکه حدود یک چهارم پرونده‌های دادگستری استان در شورای حل اختلاف طرح می‌شود، اظهار کرد: سال گذشته ۴۷ درصد از پرونده‌های مرکز توسعه حل اختلاف استان طی سال ۱۴۰۳ منجر به صلح و سازش شده است.

وی افزود: با تلاش صلح‌یاران شورای حل اختلاف استان اردبیل، سال گذشته ۱۱ نفر از محکومان به اعدام با گذشت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل تصریح کرد: سال گذشته در مدل تعالی سند تحول قضایی کشور، شورای حل اختلاف استان جز چهار استان برتر در کشور شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کثیرلو گفت: با تلاش‌های انجام شده در چهار سال گذشته حدود ۴۰ درصد از جمعیت زندان‌های استان اردبیل کاهش یافته که دستاورد بزرگی برای استان در حوزه قضایی محسوب می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اردبیل در خط مقدم آزادی زندانیان در کشور قرار دارد و شورای حل اختلاف و ستاد صبر در این راستا با استفاده از ظرفیت خیران موفق عمل کرده است.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل تاکید کرد: در مجموعه دادگستری اقدامات بسیاری برای انجام صلح و سازش به ویژه در شورا‌های حل اختلاف انجام شده و اعضای شورای حل اختلاف با هنر خود توانسته‌اند در ۵۰۰ شعبه شورای حل اختلاف با جلوگیری از ورود پرونده‌ها به محاکم قضایی، صلح و سازش را در جامعه جاری کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)