• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۲۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
سیاسی » امنیتی و دفاعی

راه‌اندازی سامانه هوش مصنوعی «ویکی دفاع جنگ»

معاون جنگ نرم ارتش از راه‌اندازی سامانه هوش مصنوعی ویکی دفاع جنگ خبر داد که با استناد به داده‌های معتبر دایرةالمعارف دفاع مقدس، قادر به پاسخگویی دقیق به پرسش‌های پژوهشی و عملیاتی است.

راه‌اندازی سامانه هوش مصنوعی «ویکی دفاع جنگ»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ دوم «مجتبی رمضان‌زاده» معاون جنگ نرم ارتش در آیین رونمایی از دایرةالمعارف هشت جلدی دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز (دوشنبه) در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش انجام شد، اظهار داشت: در چند سال گذشته موضوع تدوین دایرةالمعارف مطرح شده بود که چرا باید تدوین شود؟ کاربردش چیست؟ بهره‌برداری آن کجاست و چگونه می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؟ همزمان در قرارگاه فضای مجازی نیز این بحث مطرح شد و ما به سمتی حرکت کردیم که سایتی به نام «ویکی دفاع جنگ» ایجاد کنیم تا محتواهای مد نظر در آن بارگذاری شود. در آن قرارگاه، متناسب با زمان خود، به سمت تدوین محتوا حرکت کردیم.

امیر سرتیپ دوم رمضان‌زاده گفت: در ارتش وقتی که می‌خواهند یک چالش را سریعاً حل یا از فرصتی بهره‌برداری کنند، یک «قرارگاه» تشکیل می‌شود. این قرارگاه معمولاً با مطالبه هیئت رئیسه شکل می‌گیرد و فاصله بین صف تا ستاد را کاهش می‌دهد؛ یعنی سیاست‌گذاری تا اجرا به‌صورت خیلی فشرده و سریع انجام می‌شود. بر این اساس و با همین رویکرد، در قرارگاه، این بحث مطرح شد و بعد از آن، قرارگاه هوش مصنوعی نیز شکل گرفت. در آنجا تصمیم بر این شد که از بستر‌های هوش مصنوعی در جهت ترویج این کار ارزشمند استفاده شود.

معاون جنگ نرم ارتش افزود: این‌گونه بود که یک دایرةالمعارف شکل گرفت و  یک سری داده با قابلیت اعتماد و اعتبار بالا فراهم شد. ما وقتی که می‌خواستیم با استفاده از هوش مصنوعی، مطالب و محتواها را ایجاد کنیم، مهم‌ترین گلوگاه، داشتن داده‌های ارزشمند و صحیح بود که خوشبختانه این داده‌ها با تلاش دوستان حاضر در جلسه، فراهم شد.

امیر رمضان‌زاده اضافه کرد: ما با استفاده از این داده‌ها، زیرساخت‌هایی که در ارتش ایجاد شده بود و همچنین با بهره‌گیری از مدل‌هایی که تولید کردیم، ساختار هوش مصنوعی را پایه‌گذاری کردیم.

وی با بیان اینکه تدوین دایرةالمعارف، پایان یک فرایند نبود، بلکه شروع یک فرایند بود، گفت: هدف این بود که اطلاعات با استفاده از فضای مجازی و سامانه هوش مصنوعی به «مدیریت دانش» تبدیل شود تا بتوان بهره‌برداری لازم را انجام داد. این سامانه، فعال شده و بهره‌برداری از آن در حال انجام است و بر اساس یکی از جلد‌های کتابی که آموزش داده شده، پرسش‌هایی مطرح می‌کند و سامانه پاسخ می‌دهد؛ یعنی دایرةالمعارف به مدیریت دانش در حوزه‌های پژوهشی، عملیاتی و طرح‌ریزی تبدیل شده است.

معاون جنگ نرم ارتش عنوان کرد: می‌توان گفت که تجربیات جنگ در این دایرةالمعارف وجود دارد؛ نه تئوری‌های آزموده‌نشده، بلکه تجربیاتی که قابل اتکا و اعتماد است؛ بر این اساس، سوالاتی که می‌پرسیم، بر مبنای داده‌های موجود در سامانه هوش مصنوعی و برگرفته از همین دایرةالمعارف پاسخ داده می‌شود.

امیر رمضان‌زاده خاطرنشان کرد: در این دایرةالمعارف به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) درباره ارتش پرداخته شده است. این منظومه در سامانه آموزش داده شده و به سوالات مطرح‌شده، پاسخ‌های دقیقی می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تهران
نجات روباه آسیب‌دیده در چالدران
تأکید دبیر ستاد تسهیل کشور بر الزامی بودن اجرای مصوبات استانی
دیدار با خانواده شهید شفیعی در اصفهان
بررسی موانع پیش‌روی توسعه استان دردیدار مسئولان کرمان با رئیس جمهور
شکارچیان غیرمجاز در ارومیه دستگیر شدند
اعلام برنامه مسابقات مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال
کشف محموله بزرگ آرد و خوراک دام قاچاق در نهاوند
برداشت محصول لوبیا در شهرستان اقلید
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌های استان مرکزی
دادستان زرند: علت فوت دانش‌آموز زرندی در حال بررسی است
اجرای بیش از ۵۸ کیلومتر آسفالت راه روستایی در شهرستان ارومیه
تکمیل ۲۰ واحد ویلایی نهضت ملی مسکن در گرمی مغان
آغاز ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی از شنبه آینده
سرمربی الوحدات اردن: تا آخرین لحظه امیدواریم
نگاهی به چند فیلم آماده پخش از سیما
دو نشان طلا، ارمغان روژان دلیر از مسابقات کاراته قهرمانی کشور
از شعار آزادی یک زن تا کشتار زنان سودان
خودرو‌های شخصی پیشتاز تخلفات جاده‌ای آذربایجان‌غربی در مهرماه
سلاح امروز استکبار از گلوله به رسانه تبدیل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)