• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۵۸۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۲
سیاسی » دولت

پیشنهاد عارف برای تشکیل گروه مشترک فرهنگ و تمدن پارسی

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت پیوند‌های عمیق فرهنگی، تاریخی و زبانی ایران و تاجیکستان، پیشنهاد کرد: گروه عالی مشترک زبان، ادبیات، فرهنگ و تمدن پارسی با حضور اندیشمندان نهاد‌های فرهنگی و مجامع علمی دو کشور تشکیل شود.

پیشنهاد عارف برای تشکیل گروه مشترک فرهنگ و تمدن پارسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون اول رئیس جمهور امروز پنجشنبه در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و تاجیکستان با بیان اینکه تاجیکستان برای ایران همانند وطن دوم است، گفت: یکی از مزیت‌های روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری تاجیکستان همجواری و حضور در یک منطقه تمدنی واحد است که این امر زمینه ساز تسهیل و توسعه روابط دو کشور در سه دهه گذشته تا بدین روز بوده است.

آقای عارف با بیان اینکه سفر آقای پزشکیان به تاجیکستان، نقطه عطفی در مناسبات دو کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: رئیس جمهوری اسلامی ایران از این سفر به نیکی یاد می‌کند که پس از آن شاهد تعاملات و رشد فزاینده‌ای میان دو طرف هستیم و هیئت‌های متعددی در این چند ماه رفت و آمد داشته‌اند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سفر‌های دیپلماتیک مقامات ارشد تاجیکستانی به جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: در سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان، نشست تجاری میان فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد و تعداد ۱۳ سند همکاری به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار بین کارآفرینان دو کشور به امضا رسید و در این سفر بیش از پیش ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی دو کشور آشکار شد و می‌توان سطح مبادلات تجاری دو کشور ارتقا یابد.

آقای عارف گفت: هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در شیراز برگزار شد و توافقات خوبی صورت گرفت. باید کمیسیون مشترک همکاری‌ها و وزرا و مسئولان ذی‌ربط، موانع اجرایی موافقتنامه‌ها را برطرف کنند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی حفاظت از یخچال‌های طبیعی در تاجیکستان، تاکید کرد: ابتکار تاجیکستان برای میزبانی نشست بین‌المللی حفاظت از یخچال‌ها نشانه توجه این کشور به موضوع توسعه پایدار است.

آقای عارف با اشاره به اجرای مصوبه لغو روادید میان دو کشور، تاکید کرد: پس از اجرای این مصوبه، حجم سفر‌های گردشگری بین دو کشور افزایش قابل توجهی داشته است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: امروز در وضعی هستیم که روابط سیاسی دو کشور در بهترین سطح است و می‌تواند شاخصی برای توسعه روابط در سایر بخش‌ها باشد.

آقای عارف با تاکید بر اهمیت پیوند‌های عمیق فرهنگی، تاریخی و زبانی ایران و تاجیکستان، گفت: کمیته عالی مشترک زبان، ادبیات، فرهنگ و تمدن پارسی با حضور اندیشمندان نهاد‌های فرهنگی و مجامع علمی دو کشور تشکیل شود تا ضمن مقابله با روند هویت‌زدایی، ظرفیت‌های مردمان ایران و تاجیکستان و سایر علاقه‌مندان به فرهنگ پارسی در سراسر جهان را در این مسیر، ساماندهی و تقویت کند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، اعتقاد به روابط متعادل و نه یک سویه دارد و باید با شناخت ظرفیت‌های یکدیگر، به تراز تجاری متعادل برسیم.

آقای عارف با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های علم و فناوری، بر آمادگی برای انتقال این تجارب به کشور تاجیکستان اعلام آمادگی کرد و گفت: به این باور رسیده‌ایم که می‌توانیم در همه بخش‌ها به اتکای نیروی جوان و تحصیل کرده و ظرفیت‌های علمی و فناوری امور کشور را به پیش ببریم و معتقدیم پیشرفت‌های به دست آمده در ایران را به کشور‌های دوست و هم تمدن منتقل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور، همچنین بر توسعه و تعمیق روابط در بخش‌های معدنی، صنعتی، صدور خدمات فنی و مهندسی، دانشگاهی و تبادل استادان و دانشجویان، حمل و نقل و همچنین تقویت بخش خصوص دو کشور تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با تبریک برگزاری موفق انتخابات مجلس نمایندگان تاجیکستان، افزود: مجالس دو کشور در تقویت مناسبات بین دو کشور، نقش موثری دارند و توسعه بیش از پیش تعاملات و همکاری‌ها بین گروه‌های دوستی ـ پارلمانی دو کشور در دستور کار مجالس قرار دارد.

نخست‌وزیر تاجیکستان نیز در این دیدار با قدردانی از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای اجرای توافقات و تفاهمات امضا شده در سفر‌ رؤسای جمهور دو کشور، تاکید کرد: عزم و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با تاجیکستان، نشانه روابط برادرانه، صمیمانه و دوستانه بین دو کشور همزبان و با تاریخ مشترک است.

قاهر رسول‌زاده تاکید کرد: رفت و آمد‌های دیپلماتیک بین مقامات عالی دو کشور برای تعمیق روابط، بسیار ثمربخش بوده است.

نخست‌وزیر تاجیکستان افزود: به تقویت مناسبات‌های دو جانبه با جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه همکاری‌های تجاری و اقتصادی، توجه ویژه داریم.

قاهر رسول‌زاده با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور و امضای ۱۳ سند همکاری بالغ بر ۴۵۰ میلیون دلار بین ایران و تاجیکستان گفت: در بخش‌های مختلف، علاقه‌مند به بهره‌گیری از تجارب جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این جهت، لغو روادید می‌تواند به تقویت همکاری‌های بخش خصوصی و افزایش ظرفیت‌های گردشگری، کمک شایان توجهی کند.

نخست‌وزیر تاجیکستان تاکید کرد: مردم ایران و تاجیکستان را ارزش‌های مشترک فرهنگی، زبانی و تاریخی به یکدیگر پیوند داده است که می‌تواند عامل رشد و توسعه روابط باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)