• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آخرین مهلت ثبت نام پذیرش مستقیم پزشکان عمومی در ۴ رشته تخصصی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آخرین مهلت ثبت‌نام برای سال ۱۴۰۳ تا پایان خرداد است و این فرصت به‌عنوان تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری است.

آخرین مهلت ثبت نام پذیرش مستقیم پزشکان عمومی در ۴ رشته تخصصی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت شیخ مطهر واحدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته‌های بیهوشی، کودکان، بیماری‌های عفونی و طب اورژانس جزو رشته‌های پایه و استراتژیک بیمارستانی محسوب می‌شوند که نقش محوری در ارائه خدمات درمانی دارند. اما در سال‌های اخیر، کاهش تمایل داوطلبان به این رشته‌ها نگران‌کننده بوده است. 

وی افزود: این رشته‌ها برای عملکرد صحیح سایر تخصص‌ها حیاتی‌اند. نبود دستیار کافی در بیهوشی می‌تواند روند جراحی را مختل کند، و در اورژانس، اولین تماس بیمار با سیستم درمانی ممکن است سرنوشت او را تعیین کند.

شیخ مطهر واحدی به عوامل متعددی که موجب کاهش جذابیت این رشته‌ها شده‌اند اشاره کرد و گفت: وابستگی بالای این تخصص‌ها به درآمد بیمارستانی، تأخیر در پرداخت کارانه، نبود حمایت مالی کافی، مالیات‌های پلکانی و نبود چشم‌انداز روشن شغلی موجب کاهش اقبال شده است. این در حالی است که در کشور‌های پیشرفته، این رشته‌ها جزو اولویت‌های اصلی داوطلبان هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید که اسفندماه ۱۴۰۳ در نشست شورای تخصصی تصویب شد، مسیر جایگزینی برای جذب دستیار در چهار رشته یادشده طراحی شده است. این مسیر برای دانشجویان دوره پزشکی عمومی (اینترن‌ها) و پزشکان عمومی واجد شرایط باز شده است.

وی افزود: اینترن‌هایی که ۱۵ ماه از دوران کارورزی خود را گذرانده‌اند، می‌توانند با گذراندن بخش‌های اصلی (داخلی، جراحی، کودکان، زنان، قلب، روان‌پزشکی و اورژانس) درخواست ورود به یکی از این چهار رشته را بدهند. همچنین پزشکان عمومی که کمتر از ۵ سال از فراغت‌شان می‌گذرد و زیر ۴۰ سال سن دارند، واجد شرایط ورود هستند. حتی برای پزشکانی که در شبکه‌های بهداشت یا بخش‌های ستادی دانشگاه‌ها فعالیت داشته‌اند، با کمتر از ۱۰ سال قابل انجام است. پس از ارائه درخواست، مدارک متقاضیان توسط دانشگاه بررسی شده و در صورت احراز شرایط، پرونده آنان به گروه مربوطه ارسال می‌شود.

 واحدی بیان کرد: در مرحله بعدی، مصاحبه‌ای حضوری توسط مدیر گروه و اساتید انجام می‌شود تا علاقه‌مندی، توان فیزیکی و قابلیت علمی فرد بررسی شود. پس از تأیید، مجوز نهایی توسط دبیرخانه شورای تخصصی صادر می‌شود.نکته مهم در این طرح آن است که داوطلب پس از ورود به یک رشته، امکان تغییر آن را ندارد و باید تا پایان مسیر تخصص در همان رشته ادامه دهد.

شیخ مطهر واحدی درباره بازخورد گروه‌های آموزشی گفت: تا کنون، افرادی که از این مسیر وارد شده‌اند، انگیزه و علاقه بالایی نشان داده‌اند. برخلاف مسیر آزمونی که گاهی داوطلبان در انتخاب‌های پایین‌تر خود پذیرش می‌شوند، این افراد با علاقه شخصی وارد رشته شده‌اند که تأثیر مثبت در عملکرد آنها داشته است. بر اساس این طرح، برخی از دستیاران توانمند می‌توانند از بورسیه تحصیلی برخوردار شوند. در این صورت، حقوق و مزایای یک استادیار را در دوران تحصیل دریافت کرده و پس از فارغ‌التحصیلی، به‌عنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاه می‌شوند.

به گفته حجت شیخ مطهر واحدی، آخرین مهلت ثبت‌نام برای سال ۱۴۰۳ تا پایان خردادماه است و این فرصت به‌عنوان تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری است و در صورت تأیید دبیرخانه، ممکن است تمدید شود. در غیر این‌صورت، برای سال تحصیلی آینده مجدداً اعلام خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)