• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۳۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۶
صفحه نخست » عمومی

ظریف: ایران هیچگونه توافق تحمیلی را نخواهد پذیرفت

وزیر امور خارجه ایران با طرح این پرسش که آمریکا از تحریم تهران چه به دست آورده است، گفت: هم اکنون ایران به جای دویست دستگاه سانتریفوژی که در ابتدای این تحریم ها فعالیت می کرد ، بیست هزار دستگاه سانتریفوژ دارد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان، مذاکرات کنونی با 5 +1 را فرصتی تاریخی دانست و افزود: اگر همه به دنبال حل مسائل هسته ای ایران  باشند و  به طرف دورنمایی متفاوت در روابط بین المللی حرکت کنند فکر می کنم این امکان وجود دارد.
وی ادامه داد: هدف این است که اطمینان حاصل شود برنامه هسته ای ایران همیشه صلح آمیز باقی خواهد ماند و من فکر می کنم که این وضع از نظر علمی امکان پذیر است.
ظریف تصریح کرد: نیازی به خطوط  قرمز و اعداد خودسرانه نیست. شما فقط نیاز به پیدا کردن راههای علمی دارید تا اطمینان حاصل کنید که برنامه هسته ای ایران به نیازی عملی می پردازد و این آن چیزی است که ما روی میز قرار داده ایم.
وزیرامورخارجه ایران به سخنرانی چندی قبل رهبرمعظم انقلاب در جمع کارگزاران نظام اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر انقلاب کاملا نشان داد که برنامه ما دارای یک منطق صلح آمیز است. ما با مردم در مورد اعداد صحبت نمی کنیم تا آنها را فریب دهیم. ما در مورد اعدادی صحبت می کنیم که به منظور تامین سوخت یک نیروگاه مورد نیاز است.
ظریف درباره تضمین های صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران گفت: می شود اورانیومی که شما تولید می کنید را به اکسید و  سوخت تبدیل کنیم به جای اینکه آن را در شکلی نگه دارید که می تواند به درجه تسلیحاتی دوباره غنی سازی شود. بعد هم بازرسی های بین المللی لازم اجرا می شود. نهایت بازرسی در نظام بین الملل، در حال حاضر پروتکل الحاقی است.
وزیر امورخارجه ایران تصریح کرد: تهران آمادگی خود را (در مورد پذیرش پروتکل الحاقی) اعلام کرده است به شرطی که مجلس ما آن را تصویب کند و ما اگر توافقی خوب به دست آوریم ، هر آنچه در توان داریم به عمل می آوریم تا مجلس را به تصویب پروتکل الحاقی متقاعد کنیم.
وی افزود: به این شکل ، شدیدترین رژیم بازرسی بین المللی از نظر قانونی به اجرا در می آید. این رژیم اجرا خواهد شد تا جامعه بین المللی به طور قطعی اطمینان پیدا کند. ما وقتی چنین تعهدی را می پذیریم ، این تعهدی قطعی است. ما یک مکانیسم بین المللی را به اجرا می گذاریم تا مطمئن شویم که ایران هرگز سلاح هسته ای نمی سازد. حالا اقدامات دیگری وجود دارد که ما برای دوره های  زمانی مشخص انجام می دهیم از جمله درباره این اختلاف بزرگ که گفته می شود ما نیازی نداریم ظرف یک یا دو سال به سطح 190 هزار سو برسیم.»
مجری از ظریف پرسید: شما در مورد واحد غنی سازی اورانیوم صحبت می کنید؟
ظریف گفت :«بله، این واحد غنی سازی اورانیوم است. این بستگی به قدرت هر سانتریفوژ دارد. می تواند ده هزار دستگاه سانتریفوژ وجود داشته باشد. مسئله به میزان پیشرفته بودن سانتریفوژ بستگی دارد. ما به سی و نه تن اورانیوم برای نیروگاه خود نیاز داریم.»
وزیرامورخارجه درباره امکان دستیابی به توافق هسته ای با 5 + 1 گفت: اختلاف های جدی وجود دارد و این اختلاف بین هر دو طرف است. اختلاف ها در این باره که طرف مقابل باید چه اقداماتی انجام دهد نیز هست. آنها هنوز بسته اقداماتی که برای ما رضایتبخش است به ما ارائه نداده اند. آنها باید به شیوه های جدی تری که به نگرانی های ما پاسخ می دهد دست یابند.
مجری سی ان ان از ظریف پرسید آیا شما در مورد تحریم ها صحبت می کنید؟
ظریف جواب داد : « فقط تحریم ها نیست. طرح اقدام مشترک که ما در ژنو تصویب کردیم ، عناصری دارد که مستلزم همکاری است ، همکاری در حوزه انرژی هسته ای و همکاری برای فراهم کردن دسترسی ایران به بازارهای بین المللی انرژی و همه اقداماتی که در این حوزه قرار می گیرد. باید توافقی متعادل به دست آید تا بتواند توافقی ماندگار باشد. این توافق نمی تواند تحمیلی باشد. افرادی تلاش کرده اند مسائل را به ایران تحمیل کنند ولی شکست خورده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)