• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۵۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۳
سیاسی » دولت
پزشکیان:

صرفه جویی نکنیم با بحران بزرگ آب رو‌به‌رو می‌شویم

رئیس جمهور مهم‌ترین راهکار عبور از شرایط بحران آب را صرفه‌جویی گسترده در مصرف آب دانست و گفت: مردم باید درخصوص مصرف آب نهایت دقت را داشته باشند، زیراکه اگر منابع فعلی به اتمام برسند و آب‌های زیرزمینی نیز مدیریت نشوند، با بحران بزرگی در منطقه رو‌به‌رو خواهیم شد.

صرفه جویی نکنیم با بحران بزرگی آب روبه رو می شویم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پنجشنبه شب «مسعود پزشکیان» در بازدید سرزده از طرح های عمرانی استان البرز در نشست با مدیران استان البرز با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها در مقایسه با میانگین بلندمدت کشور، درباره وضع منابع آبی در استان‌های تهران و البرز هشدار داد.

وی اظهار داشت: روند بارندگی امسال حدود ۴۰ تا ۴۴ درصد کمتر از میانگین بلندمدت ۸۰ ساله کشور بوده است و این موضوع تاثیر مستقیمی بر حجم ذخایر سد‌ها داشته است.

وی تاکید کرد: به عنوان نمونه، سطح آب پشت سد طالقان نزدیک به ۴۸ متر کاهش یافته که زنگ خطری جدی برای تامین آب شرب پایتخت و شهر‌های اطراف است.

رئیس جمهور افزود: تلاش‌های شبانه‌روزی استاندار البرز، وزارتخانه‌های ذی‌ربط، شهرداری‌ها و با مشارکت مردم در حال انجام است تا بتوانیم با انتقال اضطراری آب از سد طالقان، از بروز بحران‌های شدیدتر جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: در دولت تصمیم گرفتیم چمن‌هایی را که نیاز به آبیاری روزانه دارند، جمع‌آوری کنیم. در گفت‌و‌گو با شهرداری‌ها نیز تأکید شده تا از گونه‌های گیاهی مقاوم به کم‌آبی استفاده شود تا هم زیبایی شهری حفظ شود و هم مصرف آب کاهش یابد.

رئیس جمهور با تاکید بر مسئولیت‌پذیری نسل حاضر درباره آینده گفت: تغییر الگوی مصرف و بهره‌گیری از کشاورزی هوشمند و پایدار، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ منابع آبی کشور و تضمین زندگی برای نسل‌های آینده است.

پزشکیان با اشاره به بحران آب و پیامد‌های فرونشست‌های زمین گفت: ما داریم منابعی را مصرف می‌کنیم که جایگزین ندارند؛ آب‌های زیرزمینی چندصد میلیون ساله را بالا می‌کشیم و زمین فرو می‌نشیند. توسعه بدون تناسب با منابع طبیعی، فاجعه‌آفرین خواهد بود. باید از نخبگان، استادان، متخصصان و مردم برای حفظ محیط‌زیست کمک بگیریم.

قدر مردم را باید در عمل دانست، نه در حرف

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت مردمی باید در مسیر عدالت‌محوری حرکت کند، گفت: هنر ما در حل مشکلات کسانی است که دیده نمی‌شوند؛ آنهایی که در حاشیه هستند، فقرا، محرومان، بی‌سوادها، بیکاران و زنان سرپرست خانوار. اگر نتوانیم صدای این مردم را بشنویم، رسالت‌مان را ادا نکرده‌ایم.

پزشکیان با قدردانی از تلاش‌های مسئولان در مدیریت بحران‌ها از جمله جنگ تحمیلی رژیم صهیونی، بیان داشت: در بحران اخیر، دستگاه‌های اجرایی، نیرو‌های درمانی، حمل‌ونقل، کشاورزی، انرژی و آموزش کشور با تمام توان در میدان بودند. این تلاش‌ها قابل قدردانی است، اما در کنار آن باید اشتباهات را نیز شناسایی و اصلاح کرد.

وی تأکید کرد: همه بحث‌هایی که مطرح می‌شود، برای انتخاب بهترین مسیر است. نباید فقط به آنهایی که صدایشان بلندتر است توجه کنیم. عدالت یعنی دیدن کسانی که دیده نمی‌شوند. باید با نهاد‌های مردمی، انجمن‌ها، سمن‌ها و گروه‌های محلی کار کنیم؛ چون آنها هم بخشی از مردم‌اند و باید به مشکلات‌شان گوش داد.

باید مردم را در اداره محلات سهیم کنیم

رئیس‌جمهور با تأکید بر اصل محله‌محوری در حکمرانی محلی اظهار داشت: باید مردم را در اداره محلات سهیم کنیم. نه اینکه فقط برای آنها تصمیم بگیریم. باید از دل مسجدها، محله‌ها و ظرفیت‌های مردمی، مشارکت واقعی شکل بگیرد.

اختیار باید به استان‌ها و مدیران توانمند داده شود

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نخبگان اضافه کرد: من بار‌ها گفته‌ام، اختیار باید به استان‌ها و مدیران توانمند داده شود. مملکت را آدم‌ها می‌سازند، نه یک نفر. باید راه را برای شکوفایی نیروی انسانی باز کنیم. هر که توانایی دارد باید میدان عمل داشته باشد، با نگاه علمی، تدبیر و مشارکت مردمی.

رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر لزوم تحول در آموزش‌وپرورش گفت: آینده کشور را نسل امروز می‌سازد. اگر آموزش درست نباشد، هر چقدر هم که تلاش کنیم، زیربنای کشور سست خواهد بود. باید برای ارتقای کیفیت آموزش و مدرسه‌سازی، از همه توان علمی، اجرایی و مردمی بهره ببریم.

پزشکیان اظهار داشت: ما موظف هستیم بهترین‌ها را برای مردم رقم بزنیم. حتی اگر نتیجه نهایی دست ما نباشد، وظیفه داریم تا جایی که می‌توانیم تلاش کنیم. مملکت ما پر از استعداد است؛ کافی‌ست بستر رشد را فراهم کنیم و باور داشته باشیم که می‌توانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)