• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۳۸۵۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
عظیمی‌راد:

توقف در مسیر علم، ظلم به آینده کشور است

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در پی تاکیدات رهبر انقلاب بر شتاب علمی کشور، از تدوین طرح‌هایی برای حمایت از نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع دفاعی خبر داد و گفت: مجلس با تمام توان در کنار فناوری هسته‌ای و توسعه علمی کشور ایستاده است.

توقف در مسیر علم ، ظلم به آینده کشور است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  احسان عظیمی‌راد با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر انقلاب درباره ضرورت شتاب علمی در کشور، از تدوین طرح‌ها و برنامه‌هایی برای حمایت هدفمند از نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع دفاعی خبر داد و گفت: رهبر انقلاب، علم و فناوری را ستون پیشرفت کشور معرفی کرده‌اند، در شرایط کنونی، هرگونه توقف در مسیر پیشرفت علمی، ظلم به آینده کشور است؛ بنابراین کمیسیون آموزش مجلس، مأموریت خود را در حمایت قاطع از نخبگان و زیرساخت‌های علمی کشور جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، افزود: در جلسات متعدد با معاونت علمی ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و نهاد‌های علمی و پژوهشی، به‌دنبال تدوین سازوکار‌هایی هستیم تا ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان علمی در حوزه‌هایی، چون هسته‌ای، دفاعی، فناوری‌های پیشرفته و آموزش عمومی، تقویت شود.

برنامه‌ریزی برای ایجاد پیوست علمی در صنایع راهبردی

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به لزوم پیوند صنایع راهبردی با نخبگان دانشگاهی؛ ادامه داد: در بسیاری از صنایع، فقدان پیوست علمی و فناوری مشهود است؛ ما با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، در حال احصای نیاز‌های فناورانه دستگاه‌های اجرایی و صنایع بزرگ هستیم تا از ظرفیت نخبگان برای رفع چالش‌ها و خلق نوآوری استفاده شود.

وی با انتقاد از وجود نگاه‌های سنتی در برخی نهاد‌های اجرایی ادامه داد: برخی نهاد‌های حاکمیتی و اجرایی هنوز درگیر بوروکراسی قدیمی و نگاه سنتی به توسعه هستند؛ این نگاه باید تغییر کند. ما خواهان استقرار نظام حکمرانی نوآوری در کشور هستیم؛ به‌گونه‌ای که دانش، موتور محرکه تصمیمات کلان باشد.

تشکیل کمیته تعامل دفاع و دانش‌بنیان‌ها در مجلس

عظیمی‌راد در ادامه با اشاره به برنامه‌های کمیته نظارت بر اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجلس؛ خاطرنشان کرد: در این کمیته، یکی از محور‌های کلیدی، بررسی تعامل میان شرکت‌های دانش‌بنیان با صنایع دفاعی و نیرو‌های مسلح است؛ هدف ما، شناسایی ظرفیت‌ها و موانع این همکاری‌ها و ارائه پیشنهاد‌های عملیاتی برای تقویت این ارتباط است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه تصریح کرد: شرکت‌های فعال در حوزه فناوری هسته‌ای و صنایع دفاعی به‌زودی به کمیته دعوت خواهند شد تا دیدگاه‌ها، درخواست‌ها و نیاز‌های خود را مطرح کنند؛ این اقدام گامی برای تدوین قوانین پشتیبان، رفع موانع و تعامل این بخش‌ها با جامعه علمی کشور خواهد بود.

تمرکز ویژه بر عدالت علمی در مناطق محروم

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به توزیع جغرافیایی شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور؛ گفت: امروز برخلاف گذشته، شاهد رشد فعالیت‌های فناورانه در خارج از تهران هستیم. نسبت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان‌ها به شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است. این روند گامی بلند در مسیر تحقق عدالت علمی و توسعه متوازن در کشور است.

وی با تاکید بر تداوم همکاری معاونت علمی، بنیاد نخبگان و وزارت علوم همچنین طرح‌هایی برای شناسایی و هدایت استعداد‌ها در مناطق کم‌برخوردار؛ اظهار داشت: این مسیر نه‌تنها مانع مهاجرت نخبگان می‌شود، بلکه روحیه امید و پیشرفت را در سراسر کشور تقویت خواهد کرد.

پاسخ به ترور‌ها و تحریم‌های علمی با اراده ملی نخبگان

عظیمی‌راد با اشاره به تهدید‌های خارجی برای توقف پیشرفت علمی کشور اظهار داشت: دشمن با ترور فیزیکی دانشمندان، جنگ روانی، تحریم علمی و تطمیع نخبگان، به‌دنبال کُند کردن حرکت علمی ایران است؛ اما ما با تکیه بر اراده جوانان و حمایت بی‌دریغ از نخبگان، این تهدید‌ها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در پایان خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی با نظارت دقیق، تأمین مالی و تصویب قوانین تسهیل‌گر، مسیر توسعه علمی کشور را هموار خواهد کرد؛ ما معتقدیم امنیت، اقتصاد، استقلال و عزت ملی، همگی از مسیر علم می‌گذرد. این یک باور راهبردی در گفتمان انقلاب اسلامی است و ما آن را در عمل اثبات خواهیم کرد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)