• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۳۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
اقتصادی » آب و انرژی

کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب نیروگاه‌ها با دو اقدام کلیدی

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو گفت: با اجرای همزمان بازچرخانی آب و بهره‌برداری بهینه از تجهیزات، مصرف سالانه آب در نیروگاه‌های بخاری می‌تواند تا ۴۰ درصد کاهش یابد.

کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب نیروگاه‌ها با دو اقدام کلیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس یوسف‌پور گفت: پیشنهاد پژوهشگاه نیرو و مرکز ما به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، اجرای یک برنامه ملی با دو رویکرد اصلی است: اول بازچرخانی آب مصرفی نیروگاه‌ها برای استفاده مجدد، و دوم بهره‌برداری بهینه از سیستم‌های نیروگاهی. همان‌طور که می‌دانید، ما دو مدل استفاده از آب در نیروگاه‌ها داریم؛ یکی برای سیستم‌های خنک‌سازی و دیگری برای تولید توان در بویلرها. هر کدام از اینها اگر با حداکثر راندمان در مدار قرار گیرند، آب کمتری مصرف می‌شود و این به نفع کشور خواهد بود.

وی افزود: خوشبختانه برخی نیروگاه‌ها مانند دماوند، شهید رجایی و تعدادی از نیروگاه‌های خصوصی به‌صورت خودجوش این اقدام را انجام داده و بازچرخانی آب را اجرا کرده‌اند. اما ما به دنبال این هستیم که یک نظام کلی و ملی برای کل کشور ایجاد کنیم. این پروژه را در پژوهشگاه نیرو آغاز و اجرا کردیم تا با دید منفعت ملی آن را پیش ببریم.

یوسف‌پور بیان کرد: برای این کار، ابتدا مدل کسب‌وکار آن را نوشتیم. هر شرکتی که بخواهد وارد این حوزه شود به دنبال جذابیت مالی و اجرایی است. ما سعی کردیم این جذابیت را با پیش‌نویس یک‌سری قوانین ایجاد کنیم. در کنار آن، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان هم حضور دارند. مصرف آب نیروگاه‌ها برای ما اهمیت ملی دارد، به همین دلیل این برنامه به‌عنوان سند بالادستی از سوی وزارت نیرو به نیروگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به چالش قیمت‌گذاری آب در نیروگاه‌ها گفت: قیمت‌گذاری آب به شکل مناسبی انجام نمی‌شود. در پیش‌نویس تهیه‌شده، علاوه بر اصلاح قیمت‌گذاری، مشوق‌های مالیاتی برای شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت کنند پیش‌بینی شده تا آنها هم از سود بهینه‌سازی مصرف آب بهره‌مند شوند.

نتایج بازچرخانی و کنترل شیمیایی

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی گفت: بازچرخانی آب می‌تواند حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد. علاوه بر آن، اصلاح کنترل شیمیایی نیروگاه‌ها به روشی که آب‌بری کمتری داشته باشد، ظرفیت مصرفی آب و مواد شیمیایی را به‌ویژه در نیروگاه‌های حرارتی و بخش تولید توان کاهش دهد.

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو افزود: قوانین بالادستی نیز نیروگاه‌ها را ملزم کرده که به سمت استفاده از منابع آب غیرمتعارف بروند، مانند پساب شهری یا پساب خود نیروگاه. بیشتر فناوری‌های مورد استفاده در این حوزه بومی هستند، اما برای فرایند‌های پیچیده‌تر مانند ZLD (تخلیه صفر آب) نیاز به واردات تکنولوژی وجود دارد.

یوسف‌پور تأکید کرد: پایش دقیق میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف نیروگاه با نصب کنتور‌ها و حسگر‌های پیشرفته، که فناوری آن در کشور موجود است، می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف داشته باشد. برنامه‌ریزی ما برای ۱۰ واحد نیروگاهی کشور به مدت دو سال است که از سوی شرکت مادر تخصصی ابلاغ می‌شود، اما نگاه ما فراتر از این تعداد است.

وی افزود: بیشترین مصرف آب در نیروگاه‌های بخاری و سیستم‌های خنک‌کننده‌تر است. مصرف سالانه آنها حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب است که با اجرای همزمان کنترل شیمیایی بهینه و بازچرخانی می‌توان آن را تا ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داد؛ عددی قابل‌اتکا که ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

یوسف‌پور دو اقدام را فارغ از هزینه یا فناوری لازم، ضروری دانست: اول، بازچرخانی آب بویلر و بازگرداندن آن به چرخه مصرف، و دوم، تصفیه کامل پساب نیروگاه. این دو باید به‌صورت دستوری اجرا شوند.

وی افزود: هدف ما حرکت به سمت مصرف صفر منابع جدید آبی است که می‌تواند ارزش افزوده ملی بالایی داشته باشد. این پروژه علاوه بر بخش فنی و مالی، شامل فرهنگ‌سازی میان مدیران و تکنسین‌های نیروگاه‌ها نیز هست و برای آن برنامه مدون تهیه شده است.

رئیس مرکز ارتقای واحد‌های نیروگاهی پژوهشگاه نیرو در پایان گفت: کار‌های خوب و ارزشمندی در نیروگاه‌ها انجام شده، اما این برنامه، نظام‌مند و هماهنگ خواهد بود و می‌تواند نقش موثری در کاهش مصرف آب و رونق شرکت‌های فعال در این حوزه داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)