• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۰۲۴۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
وزیر بهداشت:

میزان مرگ‌و میر تحریم از جنگ‌ها بیشتر است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه هر سال ۵۶۴ هزار مرگ به دلیل تحریم در کشور‌های تحت تحریم اتفاق می‌افتد، گفت: میزان مرگ‌و میر ناشی از تحریم‌ها از تعداد فوتی در جنگ‌ها بیشتر است زیرا تحریم، نبود دارو و غذا را در پی دارد.

میزان مرگ‌و میر تحریم از جنگ‌ها بیشتر است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین اختتامیه هفدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور که در مرکز همایش‌های بین المللی رازی برگزار شد، با اشاره به درج مقاله‌ای در سایت لنست، یکی از معتبرترین مجله‌های پزشکی، افزود: عده‌ای می‌گویند که تحریم می‌کنیم که مردمان را کشتار نکنیم، اما لنست در مقاله‌ای تاثیر تحریم را از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۲۱ در ۱۵۰ کشور تحریم شده بررسی و اعلام کردند که هر سال ۵۶۴ هزار مرگ به دلیل تحریم در این کشور‌ها اتفاق می‌افتد.

محمدرضا ظفرقندی با اشاره به لزوم بازتعریف نگاه به علم در کشور و جامعه دانشگاهی و نخبگان، اظهار کرد: زمانی هر کسی معدل بالاتری داشت، کلمه نخبگی به او تعلق می‌گرفت و در ادامه، مسیر خود را طی می‌کرد، اما امروز تعریف نخبه، انتظاری است که از او وجود دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نخبه فرد جوان، دانشجو، با انگیزه و امید است و انتظار این است که امید فردای کشور و مردم باشد، تعلق ملی داشته و دغدغه او مردم و رفع نیاز‌های کشور باشد.

محمدرضا ظفرقندی با بیان اینکه مسئله سلامت باروری و صیانت جمعیت یکی از ده‌ها چالش مهم کشور است، گفت: بسیاری از کشور‌های توسعه یافته مانند ژاپن، کره، فرانسه و روسیه امروز این چالش را دارند و مسئله آنها صیانت از جمعیت است؛ زیرا که جمعیت نشانه توسعه و آینده یک کشور است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر جمعیت فعال، بانشاط و رو به جلو باشد، کشور رشد می‌کند، اما اگر کمیت و کیفیت جمعیت کاهش یابد آن کشور آینده‌ای ندارد.

به گفته محمدرضا ظفرقندی، اگر قبول کنیم که دانشگاه باید مسئله محور و حل کننده مسائل باشد، انتظار از نخبگان دانشگاهی هم حل مسأله است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امروز در دنیا کسی نخبه است که در مشکلات سختی بکشد، از دانشجویان خواست تا خاطرات افراد تاثیرگذار در دنیا را بخوانند.

محمدرضا ظفرقندی با اشاره به اینکه مشکلات در کشور زیاد است، گفت: مسائل زیاد هستند و دانشگاه‌ها باید به حل آنها ورود کنند، برای مثال سالانه پنجاه هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند که باید نخبگان و دانشگاه‌ها به این موضوع ورود کنند.

وزیر بهداشت افزود: سالانه ۷۰۰ هزار کودک بر اثر آلودگی هوا در دنیا جان خود را از دست می‌دهند و فقط کسی که نخبه است و دغدغه دارد می‌تواند مشکلات را حل کند.

محمدرضا ظفرقندی ادامه‌داد: وظیفه داریم مشکلات را شناسایی و مسیر را هموار و تسهیل کنیم؛ مسائل کشور متعدد است و نخبگان آینده ایران هستند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این آیین با اشاره به فشار‌های ناشی از افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: دانشگاه‌ها در تلاش برای برنامه ریزی و حل این مشکل هستند همچنین با اساتید علوم پایه که وضعیت مناسبی برای آنها نمی‌بینیم؛ مواجه هستیم که تلاش می‌کنیم برنامه‌های نوین از جمله المپیاد‌ها برای این دورس برگزار شود.

سید جلیل حسینی با اشاره به اجرای طرح تحول در کشور گفت: یکی از این برنامه‌ها، بین المللی‌سازی آموزش پزشکی است و نیاز داریم دانشجویان در سطح بین‌المللی دیده شوند.

حسینی، اعتباربخشی را از دیگر زمینه‌های تحول دانست و گفت: اعتباربخشی پزشکی عمومی در سایت بین‌الملل تایید شده است و ایران امروز اجازه اعتباربخشی به دانشگاه‌های مجاور منطقه را کسب کرده و اعتبار بخشی می‌تواند نخبگان را در این امر فعال کند.

دبیر علمی جشنواره توسعه فردی نیز با بیان اینکه المپیاد امسال با محوریت سلامت باروری و صیانت از جمعیت برگزار شد، افزود: توسعه انسانی یکی از عرصه‌های مهم این المپیاد است.

آبتین حیدرزاده با بیان اینکه به توسعه انسانی در سایر المپیاد‌ها کمتر پرداخته شده است، گفت: امسال پنج هزار نفر در دوره‌های المپیاد شرکت و مدال دریافت کردند.

وی با بیان اینکه در این المپیاد ۲۰۰ محتوای آموزشی تولید و در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت، افزود: دانشجویان اقصی نقاط کشور در المپیاد حضور داشتند که نشانه برقراری عدالت آموزشی در این دوره المپیاد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
تحریم ها موهبتی است که به کشورها داده شده. تحریم های غرب آغازگر ییدایش جهان نوین.چندقطبی و خودکفایی کشورها بوده است.
نظر شما
آخرین اخبار
هوش مصنوعی، فن‌آوری تاثیرگذار برای کودکان و نوجوانان
اجرای پلکانی استاندارد‌های جدید خودرو
دولت باید مشکل تولید و سرمایه گذاری را حل کند
کلنگ‌زنی ۸۰۰ واحد مسکن کارگری در زرندیه با حضور وزیر کار
افتتاح اتاق تربیت بدنی یکی از مدارس قم
یادواره شهدای مخابرات و بی‌سیم‌چی دفاع مقدس 
فعالیت فرهنگی باید شبهات این حوزه را پاسخ دهد
معرفی آثار پویانمایی کوتاه نهمین جشنواره فیلم شهر
توزیع بسته‌های معیشتی در بوکان
تقویت همکاری‌های بندری و حمل و نقل دریایی ایران و روسیه
افزایش ایمنی راه‌های استان اردبیل
بانوان خوزستان قهرمان مسابقات پارادو و میدانی کشور
وزیر کار: واگذاری ۱۰۰ هزار قطعه زمین به صنعتگران برای ساخت مسکن کارگری/ رصد برخط بیکاری
غار «بورنیک»، جاذبه‌ای طبیعی در مسیر توسعه گردشگری
قدردانی استاندار آذربایجان غربی از مدیرکل و کارکنان صداوسیمای استان
بازگشت امید به بیمارستان‌های غزه
یادی از خیر نیک اندیش شمال پس از نیم قرن
حضور استاندار گلستان و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در مراسم ترحیم صابر کاظمی
حرکت لاک‌پشتی در ساماندهی محور حادثه خیز نهاوند – فیروزان
پیشرفت ۷۰ درصدی احداث ایستگاه‌های اتوبوس تندرو در خیابان پروین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)