• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۸۲۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
بین الملل » غرب آسیا

بقائی: اراده نداشتن اروپا به عنوان طرف مذاکراتی اثبات شد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اروپایی‌ها نتوانستند خود را به عنوان طرف مذاکراتی، بالغ و صاحب اراده نشان دهند بنابراین از این پس، شرایط متفاوت خواهد بود.

بقائی: اثبات بی اراده گی اروپایی‌ها به عنوان طرف مذاکراتی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری درباره اجرای معاهده ایران و روسیه و همزمانی آن با فعال شدن اسنپ بک گفت: این معاهده از دی گذشته اجرا و از  ده مهر امسال، لازم الاجرا شد و همزمانی آن با ماجرای اسنپ بک، تصادفی بود.

آقای بقائی یادآور شد: سابقه تحریم‌های ایران به ملی شدن صنعت نفت برمی گردد. تجربه نشان داد که ایران، همواره با اتکا به دارایی‌های درونی خود به مسیرش ادامه داده است. معاهده‌های دوجانبه با قدرت پیگیری خواهد شد و ایران و روسیه هم برای توسعه روابط دوجانبه، مصمم هستند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری، بر لزوم خودداری دولت آمریکا از اقدام مغرضانه سیاسی در حوزه ورزش تاکید کرد.

آقای بقائی گفت: دولت آمریکا به عنوان یکی از میزبان‌های المپیک وظایفی دارد که باید به آن عمل کند. سوء استفاده از میزبانی برای اعمال غرض ورزی‌های سیاسی، محکوم است.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره بازگرداندن شماری از ایرانیان از آمریکا هم گفت: این اقدام در راستای برخورد تبعیض آمیز دولت آمریکا بود. محدودیت‌هایی برای این تعداد از ایرانیان، اعمال شد. این افراد براساس رضایت خود تصمیم به بازگشت به وطن گرفتند.

وی درباره روابط ایران و سوریه هم با تاکید بر احترام ایران به یکپارچگی سرزمینی سوریه اظهار داشت: درباره روابط دوجانبه با این کشور، عجله نداریم، ایران در عین آمادگی برای دیپلماسی، تحولات سوریه را به دقت، رصد می‌کند.

آقای بقائی درباره اقدام ترکیه در همراهی با تحریم‌های ضد ایرانی هم تصریح کرد: اقدام ترکیه، غیر ضروری و غیرقانونی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیشنهاد‌های مطرح شده در نیویورک هم گفت: ایران از هیچ اقدامی برای جلوگیری از اسنپ بک خودداری نکرده است. طرف‌های اروپایی دست کم سه بار پیشنهاد‌ها رو پذیرفتند، اما نتوانستند طرف آمریکایی را متقاعد کنند.

وی افزود: طرف اروپایی، پیشنهادی را در نشست چندجانبه با حضور طرف آمریکایی مطرح کرد با این چارچوب که مسائل، بررسی شود. ایران این پیشنهاد را پذیرفت، اما آنان از برگزاری این نشست، طفره رفتند. طرف مقابل، اراده و توان لازم را برای رسیدن به راه حل معقول نداشتند.

آقای بقائی درباره ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل هم گفت: روسیه می‌تواند نقش مهمی در موضوع تحریم‌ها داشته باشد و رایزنی‌ها با مسکو ادامه دارد.

وی همچنین درباره بازرسی از نیروگاه بوشهر گفت: آخرین بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از نیروگاه بوشهر در چارچوب قرارداد با روسیه، دست کم ده روز قبل انجام شد. ادامه روند؛ به تصمیم مراجع بالاتر به ویژه شورای امنیت ملی بستگی دارد.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره برگزاری نشست چند جانبه کمیسیون مشترک برجام هم اظهار داشت: قرار بود این نشست با حضور نماینده آمریکا برگزار و از روند اسنپ بک جلوگیری شود، اما طرف مقابل، طفره رفت.

آقای بقائی درباره طرح موسوم به آتش بس در غزه هم گفت: ایران از هر ابتکاری که منجر به توقف نسل کشی در غزه شود استقبال می‌کند. ایران از موضع گروه‌های مقاومت فلسطینی حمایت می‌کند.

وی در عین حال تصریح کرد: ایران در قبال طرح آمریکا، نگرانی‌های جدی دارد و درباره مخاطرات آن برای مردم فلسطین و منطقه هشدار داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: تجربه نشان داده است طرح‌هایی از این دست؛ در عمل به تضییع بیشتر حقوق مردم فلسطین منجر شده است.

آقای بقائی تاکید کرد: تصمیم گیری در این باره در نهایت باید از جانب ملت فلسطین و بدون فشار خارجی انجام شود.

وی درباره نشست مسکو با موضوع افغانستان هم گفت: نشست‌های چهار جانبه ایران، چین، پاکستان و روسیه، سابقه طولانی دارد و این، حاکی از دغدغه مشترک همسایگان افغانستان است. دستور کار این نشست، متنوع است.

آقای بقائی افزود: در حاشیه مجمع عمومی هم دیدار‌هایی در این باره انجام گرفت. یکی از موارد و نگرانی‌های مشترک، موضوع حضور نظامی آمریکا در افغانستان است. معتقدیم مسائلی که اکنون گریبانگیر این کشور شده نتیجه اشغالگری آمریکاست.

سخنگوی نهاد سیاست خارجی همچنین با تاکید بر حفظ حاکمیت ملی یمن، حمله‌های رژیم صهیونسیتی را به این کشور، نشان دهنده عمق ماجراجویی‌های خطرناک این رژیم دانست.

وی درباره نقض تعهدات دولت آمریکا در برجام هم گفت: این کشور در سال ۲۰۱۸ بدون هیچ علت موجهی از برجام خارج شد. عامل اصلی این تصمیم، رژیم صهیونسیتی بود. اکنون هم شاهد همین روند هستیم. آن هم از جانب طرفی که در منطقه دارای سلاح هسته‌ای است. دولت آمریکا نشان داد قابل اعتماد نیست و موضوع هسته‌ای هم صرفا بهانه‌ای برای فشار بر مردم ایران است.

آقای بقائی یادآور شد: ایران، عضو ان پی تی است که درباره توافق قاهره با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛ از همان ابتدا تاکید کرد در صورت فعال شدن اسنپ بک، اجرای آن، ممکن نخواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش میانجی گری عراق هم گفت: ایران در ماه‌های اخیر شاهد تلاش کشور‌های منطقه برای جلوگیری از گسترش تنش بوده، اما مسائل میان ایران و آمریکا در اغلب موارد ناشی از سوء محاسبه و زیاده خواهی طرف مقابل است.

وی همچنین درباره استفاده از حریم هوایی کشور‌های همسایه در تجاوز نظامی به کشورمان گفت: قبل از جنگ، بار‌ها درقبال استفاده آمریکا و رژیم صهیونسیتی از آسمان کشور‌های همسایه هشدار دادیم. کشور‌های منطقه می‌دانند که ایران به حق خود برای پاسخ مناسب، متعهد است.

آقای بقائی درباره تغییر نگرش در جامعه آمریکا به رژیم صهیونسیتی هم گفت: این نشانه روشنی از این واقعیت است که وجدان بیدار جامعه جهانی، متوجه شدت جنایت‌های این رژیم شده است. اعتراض‌های بین المللی در سراسر جهان هم موید همین مسأله است و انتظار می‌رود که فشار افکار عمومی، باعث تغییر موضع دولت‌های غربی شود.

 

بقائی: اثبات بی اراده گی اروپایی‌ها به عنوان طرف مذاکراتی

اروپایی‌ها نتوانستند خود را به عنوان طرف مذاکراتی، بالغ و صاحب اراده نشان دهند بنابراین از این پس، شرایط متفاوت خواهد بود.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری، رویکرد سه کشور اروپایی را در اسنپ بک، غیرمسئولانه و مخرب دانست و افزود: سه کشور اروپایی از این ساز و کار؛ سوء استفاده کردند و شروطی که تعیین کردند؛ غیرمنطقی بود.

وی اضافه کرد: تفاهمی که با گروسی برای همکاری با آژانس حاصل شد، مورد رضایت آژانس قرار گرفت و حتی کشور‌های اروپایی از آن استقبال کردند، اما بعد به نوعی همان را رد و شرطی غیرمنطقی تعیین کردند این شرط که ایران وارد گفت‌و‌گو با آمریکا شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی گفت: اروپایی‌ها ثابت کردند که دیپلماسی به شکل گذشته، ثمربخش نیست.

 

برنامه‌ای برای مذاکره نداریم

سخنگوی وزارت خارجه گفت: برنامه‌ای برای مذاکره نداریم و بر بررسی آثار و تبعات ناشی از اقدام سه کشور اروپایی متمرکز هستیم.

آقای بقائی در نشست خبری افزود: هروقت احساس کنیم دیپلماسی می‌تواند موثر باشد طبق منافع ملی، عمل خواهیم کرد.

وی همچنین درباره اظهارات اخیر گروسی در سلب مسئولیت آژانس از حمله نظامی به ایران گفت: ما، رژیم صهیونسیتی و آمریکا را مقصر تجاوز نظامی به کشورمان می‌دانیم، اما گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بهانه‌ای برای سوء استفاده آنها فراهم کرد.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی تاکید کرد: نکته گروسی مبنی بر این که گزارش‌های آژانس، هیچ گزاره‌ای مبنی بر تخطی ایران از برنامه‌های صلح آمیز، ارائه نکرده، نکته درستی است از این رو آژانس باید هرگونه تعرض به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد. آژانس باید از هرگونه جهت گیری سیاسی، خوددداری کند.

آقای بقائی خاطرنشان کرد: مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نباید به دیگر طرف ها، اجازه سوء استفاده دهند.

وی همچنین درباره تهدید ترامپ علیه کشورمان تصریح کرد: اذعان به اقدام مجرمانه در حمله به ایران، هیچ اعتباری برای آمریکا ندارد و تاکیدی بر قانون شکنی این کشور است. برنامه هسته‌ای ایران، صلح آمیز و اقدام آمریکا، نقص قوانین بین‌المللی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اقدام سه کشور اروپایی از نظر ۶ عضو شورای امنیت، غیرموجه بود و حتی رئیس شورای امنیت هم به آن، رای ممتنع داد. این شکاف، بیانگر نادرست بودن اقدام اروپایی هاست.

آقای بقائی یادآور شد: کافی است به عملکرد اروپایی‌ها از سال ۲۰۱۵ نگاهی بیندازیم تا متوجه قصور جدی آنان در عمل به تعهداتشان شویم.

وی تاکید کرد: اروپایی‌ها صلاحیت استفاده از سازوکار اسنپ یک را نداشتند و ایران از هیچ اقدامی برای جلوگیری از این اقدام غیرقانونی، فروگذار نخواهد کرد.

سخنگوی نهاد سیاست خارجی همچنین گفت: دو تبعه فرانسوی که در ایران بازداشت شدند اتهام‌های مشخصی دارند، اما بازداشت خانم مهدیه اسفندیاری غیرقانونی بوده و وزارت امور خارجه پیگیر حقوق این شهروند کشورمان است.

آقای بقائی افزود: ده روز پیش، سفیر کشورمان برای چندمین بار با خانم اسفندیاری، دیدار داشته و پرونده وی در مرحله تحقیقات است.

وی گفت: موضوع آزادی دو تبعه فرانسوی را برای تسهیل شرایط در مراجع ذیربط در حال بررسی است.

 

بازداشت فعالان کاروان پایداری، اقدامی تروریستی است

سخنگوی وزارت امور خارجه، بازداشت حدود ۵۰۰ نفر از فعالان کاروان پایداری را از جانب صهیونیست ها، اقدامی تروریستی دانست و آن را محکوم کرد.

آقای بقایی در نشست خبری گفت: در دو هفته اخیر، تحولات مهمی اتفاق افتاده که مهمترین آن، ادامه نسل کشی در غزه است و این خلاف ادعا‌هایی است که درباره برقراری صلح مطرح می‌شود.

وی افزود: سلاح گرم، قحطی و گرسنگی همچنان جان فلسطینی‌ها را می‌گیرد و نهاد‌های بین‌المللی به علت حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی از هرگونه اقدام حداقلی برای کمک به مردم غزه، بازمانده‌اند.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین رویکرد سه کشور اروپایی را در موضوع هسته‌ای ایران، غیر مسوولانه و مخرب دانست و اظهار داشت: مسیر دیپلماسی هرگز بسته نمی‌شود، اما اروپایی‌ها ثابت کردند دیپلماسی به این شکل، امکان پذیر نیست.

آقای بقائی افزود: در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، نشستی با دبیرکل سازمان ملل برگزار شد و به تفصیل، دلایل خود را برای غیرقانونی بودن بازگشت تحریم ها، تبیین کردیم.

وی گفت: دو عضو دائم شورای امنیت، دست کم دوبار با بازگشت تحریم‌ها مخالفت کردند.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی تاکید کرد: باوجود اقدام غیرقانونی سه کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم ها، مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ باید در ۲۶ مهر به اتمام برسد و موضوع تحریم‌ها از دستور کار، خارج شود.

آقای بقائی، اقدام اروپایی‌ها را لجاجت آمیز و در چارچوب منافع آمریکا دانست و هشدار داد: این اقدام از منظر حقوقی هم باعث آشفتگی در شورای امنیت شده است.

وی تاکید کرد: اقدام دبیرخانه شورای امنیت درباره صدور تحریم‌ها هم وجاهت قانونی ندارد و ما اعتراض خود را به آن اعلام کردیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)