• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۷۹۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۹
بین الملل » آفریقا

حمایت قاطع جنبش عدم تعهد از ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی

وزرای خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد در نوزدهمین اجلاس وزاری خارجه این جنبش در کامپالا پایتخت اوگاندا، با ابراز نگرانی عمیق از تحولات اخیر در منطقه دریای کارائیب، حمایت کامل خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا اعلام کردند.

حمایت قاطع جنبش عدم تعهد از ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد که در روز‌های ۱۵ و ۱۶ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۳ و ۲۴ مهر ۱۴۰۴) در کامپالا پایتخت اوگاندا برگزار شد، شرکت‌کنندگان با اشاره به افزایش تنش‌ها در منطقه دریای کارائیب، حمایت کامل خود را از جمهوری بولیواری ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی اعلام کردند و خواستار خویشتنداری همه طرف‌ها، احترام به قوانین بین‌المللی و جلوگیری از هرگونه درگیری نظامی شدند.

وزرای خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد با یادآوری بیانیه دفتر هماهنگی این جنبش در ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۵ (۲۸ شهریور ۱۴۰۴)، نسبت به افزایش حضور نظامی خارجی، اقدامات خصمانه و لحن تهدیدآمیز برخی بازیگران بین‌المللی ابراز تاسف کردند و آن را عامل تشدید بحران دانستند.

آنان همچنین با اشاره به نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل در ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر ۱۴۰۴) که در آن بر ضرورت پایبندی به منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و راه‌حل‌های دیپلماتیک و مبتنی بر گفت‌و‌گو برای حل اختلافات تاکید شده بود، هشدار دادند که هرگونه تشدید جدید، از جمله حمله نظامی مستقیم به ونزوئلا، می‌تواند ثبات کل منطقه آمریکای لاتین و دریای کارائیب را به خطر اندازد و جایگاه آن را به‌عنوان منطقه‌ای صلح‌آمیز تضعیف کند.

وزرای خارجه کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد بر اصول بنیادین این جنبش از جمله احترام به حاکمیت کشورها، برابری، تمامیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشور‌ها تاکید و از حق مشروع ونزوئلا برای دفاع از خود در چارچوب حقوق بین‌الملل و حق ملت آن برای صلح و زندگی، حمایت کردند.

در حاشیه این نشست، ایوان خیل، وزیر خارجه ونزوئلا با همتایان خود از ایران، کوبا و الجزایر دیدار و گفت‌و‌گو کرد. در دیدار با عباس عراقچی، دو وزیر با بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه دو منطقه غرب آسیا و کارائیب، بر اهمیت تقویت همبستگی و همکاری بین کشور‌های در حال توسعه و عضو جنبش عدم تعهد جهت مواجهه موثر با چالش‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی و قانون‌شکنی در سطح بین‌المللی تاکید کردند.

طرفین همچنین با محکوم‌کردن اقدامات خلاف قانون از سوی آمریکا به‌ویژه تجاوز نظامی ژوئن ۲۰۲۵ علیه ایران و تهدید‌ها و حملات مکرر علیه منافع ونزوئلا، نسبت به تبعات خطرناک این قانون‌شکنی برای صلح و امنیت جهانی هشدار داده و بر حق ملت‌ها برای دفاع از خود در برابر زورگویی و فشار‌های غیرقانونی تاکید کردند.

در دیدار با «برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا نیز «خیل» با قدردانی از موضع ثابت هاوانا در محکومیت گسترش نظامی آمریکا در کارائیب، بار دیگر مخالفت ونزوئلا با تحریم‌ها و اقدامات یک‌جانبه علیه ملت‌های منطقه را اعلام کرد.

همچنین در دیدار وزیر خارجه ونزوئلا با «احمد عطاف» وزیر خارجه الجزایر، دو طرف بر همکاری راهبردی و تعهد مشترک به ساخت جهانی چندقطبی و عادلانه‌تر تاکید کردند.

جنبش عدم تعهد یکی از بزرگ‌ترین ائتلاف‌های کشور‌های جهان در عرصه بین‌المللی است که متشکل از ۱۲۰ دولت عضو، ۱۸ کشور ناظر و ۱۰ سازمان بین‌المللی است. این جنبش امروز کشور‌های متنوعی از آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین، کارائیب و اقیانوسیه را در بر می‌گیرد.

هدف این جنبش، دفاع از اصول منشور ملل متحد، حفظ استقلال سیاسی و اقتصادی، مخالفت با سلطه‌گری و استعمار، و حمایت از چندجانبه‌گرایی و عدالت در نظام بین‌الملل است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)