• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۰۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴
خوزستان » اقتصادی

امکان‌پذیر بودن عبور از بحران اقتصادی خوزستان با اتکا به بازار سرمایه

رئیس اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه بخش خصوصی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار سرمایه می‌تواند مسیر توسعه پایدار خوزستان را هموار کند و از بحران مالی و انسانی موجود عبور نماید.

امکان‌پذیر بودن عبور از بحران اقتصادی خوزستان با اتکا به بازار سرمایه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، شهلا عموری در همایش عبور از بحران مالی ۱۴۰۴ با تکیه بر بازار سرمایه که در اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، اظهارکرد: اقتصاد واقعاً بیمار است و با مشکلات بنیادی زیادی مواجه است.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان به چالش‌های ساختاری و محیط کسب و کار اشاره کرد و توضیح داد: فضای کسب و کار در پایین‌ترین سطح سال‌های اخیر قرار دارد و تغییرات ناگهانی نرخ مواد اولیه و تصمیمات لحظه‌ای، تولیدکنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده و اعتماد بخش خصوصی را تضعیف کرده است.

وی افزود: بهره‌های بانکی بالا، تورم بیش از ۴۰ درصد و نوسانات روزانه نرخ ارز، ادامه قرارداد‌ها و برنامه‌ریزی‌های صادراتی را عملاً ناممکن کرده است.

عموری همچنین به شکاف میان نرخ رسمی و آزاد ارز اشاره کرد که ایفای تعهدات صادراتی را برای صادرکنندگان دشوار می‌سازد و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط را در معرض خطر قرار می‌دهد.

عموری با تأکید بر ضرورت اتکا به بازار سرمایه گفت: برای گذر از بحران، باید از ابزار‌های نوین مالی و مکانیسم‌های بازار محور استفاده کنیم. بازار سرمایه زبان ناخودآگاه جامعه اقتصادی است و می‌تواند محرک‌های پنهان را آشکار و مسیر رشد پایدار بخش خصوصی را هموار کند.

وی افزود: اهداف راهبردی این گذار شامل تمرکز بر منافع بخش خصوصی و تقویت تولید داخلی، جذب سرمایه‌های سرگردان و تبدیل خوزستان به قطب صنعتی و صادراتی است.

عموری با اشاره به چهار راهکار کلیدی برای تقویت بخش خصوصی و عبور از بحران گفت: استفاده از ابزار‌های مالی نوین برای تولیدکنندگان کوچک و متوسط، یکی از اصلی‌ترین مسیر‌های تقویت اقتصاد استان است.

وی پیشنهاد کرد که صندوق‌های کالایی محور ایجاد شود تا سرمایه‌های سرگردان جذب و در تولید به کار گرفته شوند و بنیه اقتصادی جامعه تقویت شود. این اقدام، به عنوان یک گام عملی برای کاهش وابستگی به منابع بانکی و هدایت سرمایه به سمت پروژه‌های تولیدی مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: ادغام صندوق‌ها با سازوکار‌های ارزی می‌تواند به صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران کمک کند تا نوسانات ارزی و ریسک‌های بازار را مدیریت کنند.

عموری تصریح کرد: این اقدام موجب کاهش فشار بر فعالان اقتصادی و تقویت پایداری برنامه‌های صادراتی می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز یادآورشد: محدودیت‌ها باید به تدریج حذف و مزایا براساس ارزش افزوده گسترش یابد تا انگیزه فعالیت اقتصادی تقویت شود.

وی افزود: سیاست‌های حمایتی هدفمند می‌تواند زمینه‌ساز توسعه صادرات و افزایش رقابت‌پذیری بخش خصوصی شود.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: همچنین تشکیل شورای مشورتی با حضور نماینده اتاق بازرگانی پیشنهادی است که امکان نظارت خصوصی و شفافیت در معاملات فراهم خواهد.

عموری توضیح داد: این اقدام می‌تواند سیاست‌های دولت در حوزه اقتصاد استان را تکمیل کند و به اعتماد فعالان اقتصادی کمک کند.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تاکید کرد: دولتمردان باید نقش تسهیل‌گر و حمایت‌کننده را ایفا کنند و مسئولیت‌ها را به بخش خصوصی واگذار نمایند تا این بخش بتواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار سرمایه، مسیر توسعه پایدار خوزستان را هموار سازد.

وی افزود: تنها با اجرای عملیاتی راهکار‌های مالی نوین، پوشش ریسک و شفافیت نظارتی، می‌توان اقتصاد استان را از بحران کنونی عبور داد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حفاظت از گونه‌های جانوری شهرستان خمام با تخریب تله‌های شکار پرندگان
کناره‌گیری کرمی از عضویت در کمیته فنی فدراسیون تکواندو
صادرات نفت ایران به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۸ رسید
مردمی‌سازی نهضت عدالت آموزشی اولویت آذربایجان شرقی
آسفالت محلات حاشیه شهر زابل به همت بنیاد مسکن
کارت‌های اضطراری سوخت جایگاه‌ها جمع‌آوری نشده‌اند
اعلام زمان استعفای داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها از سمت خود
هشدار به صهیونیست‌ها: به غزه حمله کنید به جنگ بر می‌گردیم
آغاز اجرای طرح ملی «پنجره نو» در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چهارسوی فرهنگ و هنر هجدهم آبان قم
کاهش خسارت جانی و مالی تصادف‌ها در استان
مشاور وزیر صمت: ارز فولادی‌ها به تالار دوم می‌رود
واکسیناسیون دام‌های کردستان علیه بیماری تب‌برفکی
نشست شورای عالی مسکن ملی با حضور ویدئویی معاون رئیس جمهور
روایت یک «چکش» در راهپیمایی ۱۳ آبان گرگان
شناسایی فعالیت غیرقانونی فردی در پوشش پزشک در بندر انزلی
کاشت ۱۲۰ هزار بوته گل فصلی در قشم و درگهان
جوی پایدار همراه با وزش باد در لرستان
صعود مقتدرانه تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران به نیمه نهایی
ضرب‌الاجل‌های جدید برای انتقال آندسازی ایرالکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)