• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۳۹۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
بین الملل » آمریکا

وعده ترامپ برای پرداخت ۲۰۰۰ دلار به مردم آمریکا

طرح تازه رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پرداخت «حداقل دو هزار دلار» از محل درآمد‌های تعرفه‌ای به مردم با چالش‌های قانونی، مالی و سیاسی روبه‌رو شده و حتی در میان برخی جمهوری‌خواهان نیز با تردید‌هایی مواجه است.

وعده ترامپ برای پرداخت ۲۰۰۰ دلار به مردم آمریکا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک به نقل از نشریه «دهیل»، ترامپ بار دیگر وعده داده است که بخشی از درآمد تعرفه‌های تجاری را مستقیم میان مردم توزیع کند؛ اما کارشناسان و مقامات پیشین دولت می‌گویند اجرای چنین طرحی نیازمند مصوبه کنگره و فراهم شدن بستر‌های اجرایی پیچیده است. کوین هَسِت، رئیس شورای ملی اقتصاد کاخ سفید، در گفت‌و‌گو با شبکه فاکس‌نیوز اعلام کرد این طرح باید ابتدا در کنگره تصویب شود و سپس اجرا گردد. او ضمن انتقاد از دولت بایدن به‌دلیل افزایش هزینه‌های زندگی، گفت مردم آمریکا هنوز حدود دو هزار دلار از قدرت خرید خود را نسبت به زمان آغاز ریاست‌جمهوری بایدن از دست داده‌اند.

این گزارش افزود: بر اساس نظرسنجی مشترک شبکه «ای‌بی‌سی» و روزنامه «واشنگتن‌پست»، ۶۵ درصد از آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت تعرفه‌ها از سوی ترامپ ناراضی‌اند. تحلیلگران اقتصادی نیز هشدار داده‌اند که پرداخت سود تعرفه‌ای در قالب چک‌های نقدی نوعی «توزیع مجدد درآمد» است که می‌تواند سیاست‌های مالی دولت را دچار تناقض کند.

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث‌سوشال» وعده داد که «به هر آمریکایی با درآمد پایین یا متوسط دست‌کم دو هزار دلار پرداخت خواهد شد» و افزود باقی‌مانده این درآمد برای کاهش بدهی ملی استفاده می‌شود. با این حال، جزئیات اجرایی این طرح هنوز روشن نیست.

این گزارش اضافه کرد: وزیر خزانه‌داری آمریکا اسکات بسنت، در گفت‌و‌گو با شبکه‌ای‌بی‌سی اظهار داشت هنوز با ترامپ درباره جزئیات طرح گفتگویی نداشته است. او گفت که این پرداخت‌ها می‌تواند «اشکال مختلفی به خود بگیرد» و حتی بخشی از آن برای تأمین هزینه کاهش مالیات‌های اخیر به‌کار رود.

در بخش دیگری آمده است: طرح ترامپ در حالی مطرح می‌شود که دیوان عالی ایالات متحده در حال بررسی پرونده‌ای است که استفاده گسترده او از اختیارات اضطراری برای وضع تعرفه بر کشور‌های مختلف را به چالش می‌کشد. کارشناسان هشدار داده‌اند در صورت شکست دولت در این پرونده، میلیارد‌ها دلار درآمد تعرفه‌ای باید به واردکنندگان بازگردانده شود.

به گفته تحلیلگران، خود دولت ترامپ نیز به دادگاه اعلام کرده که هدف از تعرفه‌ها صرفاً «نظم‌دهی تجاری» بوده و کسب درآمد از آنها «جنبه‌ای فرعی» داشته است؛ موضوعی که با وعده پرداخت سود نقدی از محل همین درآمد‌ها در تضاد قرار می‌گیرد.

در ادامه آمده است: اقتصاددانان از جمله اریکا یورک از بنیاد مالیات آمریکا تأکید کرده‌اند که اجرای طرح ترامپ از نظر مالی امکان‌پذیر نیست، زیرا کل درآمد تعرفه‌ها تاکنون تنها ۱۲۰ میلیارد دلار بوده، در حالی که پرداخت دو هزار دلار به همه افراد کم‌درآمد و طبقه متوسط بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه دارد.

این گزارش افزود: برآورد‌های «کمیته بودجه مسئول فدرال» نشان می‌دهد که اگر این پرداخت‌ها مانند چک‌های کرونایی همه‌گیر انجام شود، هزینه آن به ۶۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. حتی در صورت ادامه وضع تعرفه‌ها، تحقق چنین رقمی دست‌کم هفت سال طول می‌کشد.

ترامپ در ماه‌های اخیر چندین بار از «بازپرداخت به مردم» سخن گفته و تأکید کرده است که درآمد‌های تعرفه‌ای و صرفه‌جویی‌های دولت باید مستقیماً به جیب آمریکایی‌ها بازگردد؛ اما کارشناسان معتقدند این وعده بیش از آنکه طرحی اقتصادی باشد، جنبه سیاسی دارد و با موانع حقوقی و واقعیت‌های بودجه‌ای دولت در تضاد است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)