• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۷۸۸۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
قم » اجتماعی
در راستای توسعه کتابخوانی؛

فعالیت ۳۰۶ کتابخانه مسجدی در قم

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد قم با اشاره به نقش کتابخانه‌های مسجدی در پرورش اندیشه نوجوانان از فعالیت ۳۰۶ کتابخانه مسجدی در قم خبر داد.

فعالیت ۳۰۶ کتابخانه مسجدی در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت‌الاسلام محمد رضا حیدری با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کتابخانه‌های مساجد در تربیت نسل نوجوان، بر اهمیت تقویت این پایگاه‌های فرهنگی تأکید کرد.

وی با اشاره به تبیین نقش کتابخانه‌های مساجد در ارتقای دانش و هویت نسل نوجوان به وضعیت کتابخانه‌های فعال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم پرداخت و گفت: در حال حاضر ۲۱۳ کانون مسجدی دارای مخزن کتابخانه و ۹۳ کتابخانه قفسه‌باز در سطح استان در حال خدمت‌رسانی به نوجوانان، جوانان و علاقه‌مندان به مطالعه هستند که این آمار نشان‌دهنده سرمایه عظیم فرهنگی در بستر مساجد است؛ سرمایه‌ای که اگر درست مدیریت و تقویت شود، می‌تواند به یکی از مؤثرترین بستر‌های تربیت فکری و اخلاقی نسل آینده تبدیل شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد قم افزود: مسجد همواره خاستگاه علم و فرهنگ بوده است و فعال بودن کتابخانه‌های مسجدی، حلقه اتصال نوجوان امروز با میراث علمی و معنوی گذشته است.

حجت‌الاسلام حیدری با بیان اینکه کتاب در منظومه تربیتی اسلام، جایگاهی ویژه دارد، گفت: مطالعه در سنین نوجوانی تنها یک فعالیت آموزشی نیست؛ بلکه فرایندی هویت‌ساز، شخصیت‌پرداز و اندیشه‌پرور است. نوجوانی، دوره‌ای است که ذهن و روح آمادگی پذیرش مفاهیم عمیق، ارزش‌های انسانی، آرمان‌های معنوی و پرسش‌های بنیادین را دارد. کتاب می‌تواند در این سنین، چراغی برای منطق، تحلیل، پرسشگری و رشد فکری باشد.

وی افزود: کتابخانه‌های مسجدی با منابع اصیل، غنی و متنوع خود، می‌توانند نقشی بی‌بدیل در هدایت فکری و ایجاد عمق معرفت در نوجوانان ایفا کنند و بستری فراهم سازند که ذهن‌های جوان در برابر جریان‌های رسانه‌ای و فرهنگی مخرب، مقاوم و هوشمند باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد قم با اشاره به چالش‌های فرهنگی پیش‌روی نسل نوجوان گفت: نوجوان امروز در محیطی پر از جذابیت‌ها و در عین حال تهدید‌های رسانه‌ای رشد می‌کند. در چنین شرایطی، کتابخانه‌های مسجدی می‌توانند پناهگاهی امن، آرامش‌بخش و هویت‌ساز برای نوجوانان باشند و فرصت آشنایی آنان با میراث تمدنی اسلام، شخصیت‌های تأثیرگذار، و منابع معتبر فرهنگی و اعتقادی را فراهم کنند.

حجت‌الاسلام حیدری افزود: کتابخانه‌های مسجدی صرفاً محل مطالعه نیستند؛ بلکه محیطی برای گفت‌و‌گو، تبادل فکری، مشاوره فرهنگی، برگزاری نشست‌های کتاب‌محور، و ایجاد پیوند میان نوجوانان و مربیان فرهنگی به شمار می‌روند؛ پیوندی که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت‌دهی فکری و اخلاقی نسل جوان داشته باشد.

وی با تقدیر از کانون‌هایی که در راه‌اندازی، تجهیز و فعال‌سازی کتابخانه‌های مسجدی نقش‌آفرین‌اند، گفت: از تمامی مسئولان کانون‌ها که با دغدغه فرهنگی و نگاه تربیتی، کتابخانه‌های مسجدی را فعال نگه داشته‌اند، صمیمانه سپاسگزاریم. این تلاش‌ها در حقیقت سرمایه‌گذاری معنوی برای آینده جامعه است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد قم همچنین با قدردانی از کتابداران مساجد افزود: کتابداران مسجدی، با عشق، دلسوزی و تعهد، چراغ مطالعه را در دل مساجد روشن نگه داشته‌اند. آنان با رفتار فرهنگی و ارتباط نزدیک با نوجوانان، تنها امانت‌دار کتاب نیستند؛ بلکه راهنما و همراه مسیر رشد فکری نسل آینده محسوب می‌شوند. تلاش این عزیزان در مسیر تمدن‌سازی اسلامی، ماندگار، ارزشمند و اثرگذار خواهد بود.

حجت‌الاسلام حیدری تصریح کرد: ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم، توسعه و تجهیز کتابخانه‌های مسجدی، تقویت شبکه کتابداران، به‌روزرسانی منابع و استفاده از ظرفیت فناوری‌های نوین را از اولویت‌های جدی خود می‌داند. امیدواریم با همکاری مجموعه‌های فرهنگی، شاهد رونق هرچه بیشتر فرهنگ مطالعه در میان نوجوانان باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)