• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۵۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
البرز » اجتماعی

بازگشت ۹۸ کودک بازمانده از تحصیل به مدارس استثنایی البرز

رئیس اداره آموزش‌و پرورش استثنایی استان البرز با اشاره به پیشتازی استان البرز در شناسایی و جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان استثنایی گفت: در سه سال گذشته، ۹۸ کودک بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگردانده شده‌اند.

بازگشت ۹۸ کودک بازمانده از تحصیل به مدارس استثنایی البرز
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز،  حمیده سلیمانی با تشریح فرآیند سنجش و آموزش دانش‌آموزان استثنایی اظهار کرد: آموزش‌وپرورش استثنایی بر اساس آیین‌نامه‌های ثبت‌نام مدارس فعالیت می‌کند و یکی از وظایف ذاتی آن، سنجش نوآموزان است. هر دانش‌آموز پیش از ورود به مدرسه باید از نظر سلامت جسمی، بینایی، شنوایی، ساختار قامتی، بهداشت و سطح هوش مورد غربالگری قرار گیرد.
 
وی افزود: ابزار‌های سنجش مورد استفاده، ابزار‌های تخصصی سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور هستند و همکاران ما آموزش‌های لازم را دیده‌اند. بر اساس نتایج این سنجش‌ها و «نقطه برش هوشی» مشخص می‌شود که کودک باید در مدرسه عادی تحصیل کند یا در مدرسه استثنایی آموزش ببیند.
 
سلیمانی با اشاره به ظرفیت‌های استان البرز گفت: در حال حاضر ۲۰ مدرسه استثنایی در استان فعال است که یکی از آنها غیردولتی است. همچنین ۱۶ مرکز جامع سنجش، آموزش و توان‌بخشی وظیفه غربالگری و مداخلات تخصصی را بر عهده دارند.
 
وی ادامه داد: ما از دوسالگی از نظر آموزشی اجازه داریم در صورت شناسایی یا معرفی کودک از سوی خانواده، خدمات مشاوره‌ای به والدین ارائه دهیم تا نحوه پذیرش و آموزش کودک استثنایی خود را بیاموزند. برخی والدین به دلیل فقدان آگاهی و هزینه‌های بالا تصور می‌کنند کودک به دلیل معلولیت قادر به یادگیری نیست، در حالی که اگر از دوسالگی یا بدو ورود خدمات مشاوره دریافت کند و به‌موقع در مسیر آموزش قرار گیرد، فرصت پیشرفت خواهد داشت.
 
وی بیان کرد: در این راستا با همکاری اداره کل بهزیستی استان، هر سال کودکان معلول بدو ورود مشمول مدرسه شناسایی، ارزیابی و تحت خدمات توان‌بخشی و آموزشی قرار می‌گیرند. در سال تحصیلی ۱۴۰۳–۱۴۰۴، ۱۷ کودک بازمانده از تحصیل با این همکاری وارد چرخه آموزش شدند.
 
سلیمانی در ادامه درباره مدارس استثنایی مناطق محروم گفت: تمام شهر‌های استان دارای مدرسه استثنایی هستند. در مناطق کم‌جمعیت یا روستایی مانند طالقان، کلاس‌های ضمیمه در مدارس عادی تشکیل شده و معلمان استثنایی به این دانش‌آموزان خدمات آموزشی ارائه می‌دهند.
 
وی خاطرنشان کرد: استان البرز جزو استان‌هایی است که بیشترین آمار شناسایی و جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان استثنایی را داشته و طی سه سال گذشته، ۹۸ کودک بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگردانده شده‌اند.
 
وی همچنین از توسعه مقطع متوسطه دوم حرفه‌ای خبر داد و گفت: امسال برای دختران و پسران، رشته‌های مهارت‌محور مانند خیاطی، آشپزی، کابینت‌سازی و کمک‌کار اداری راه‌اندازی شده است تا دانش‌آموزان پس از پایان ابتدایی و متوسطه اول، مسیر آموزش خود را ادامه دهند.
 
 
سلیمانی با اشاره به مشکلات خانواده‌های دارای فرزند استثنایی گفت: مهم‌ترین چالش این خانواده‌ها، هزینه‌های بالای درمان، دارو و توان‌بخشی است. این خانواده‌ها نیازمند حمایت بیمه‌ای، روانی، اجتماعی و اقتصادی هستند و تفاهم‌نامه‌ای با هلال‌احمر منعقد شده که بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز را تحت پوشش خدمات توان‌بخشی این نهاد قرار داده است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)