• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۶۷۹۹
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
سیاسی » امنیتی و دفاعی

سردار جلالی: آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است، گفت: امروزه فناوری، نرم‌افزار و حتی محصولات تجاری می‌توانند به عنوان ابزاری برای کنترل، اشراف و تهدید علیه امنیت ملی کشور‌ها به کار گرفته شوند.

** سردار جلالی: آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آئین گرامیداشت هفته پژوهش با حضور سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، جمعی از مدیران و معاونان این سازمان، محمد مهدی نژاد نوری، معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح، سردار فرحی معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع، علیرضا هاشمی، مدیر امور بین‌الملل مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به همت معاونت علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در این مراسم به تبیین چهره جدید تهدیدات در دنیای معاصر پرداخت. وی با بیان اینکه امروزه مرز بین ابزار‌های رفاهی و تسلیحات نظامی به‌شدت کمرنگ شده است، اظهار داشت: امروزه فناوری، نرم‌افزار و حتی محصولات تجاری می‌توانند به عنوان ابزاری برای کنترل، اشراف و تهدید علیه امنیت ملی کشور‌ها به کار گرفته شوند.

وی در ادامه به تشریح و تبیین عرصه‌های جدید نبرد از جمله جنگ شناختی، شبکه‌های اجتماعی، افکار عمومی، جنگ سایبری و جنگ اقتصادی پرداخت و گفت: امروز جهان در شرایطی قرار دارد که در آن دشمن بدون اعلام رسمی جنگ، از تمامی زیرساخت‌های اجتماعی و فناورانه برای ضربه زدن استفاده می‌کند.

وی ارتقای تاب‌آوری ملی در زیرساخت‌های حیاتی و افزایش سواد رسانه‌ای به عنوان یک ضرورت دفاعی را از جمله مهمترین راهکار‌های مقابله در این شرایط برشمرد.

سردار جلالی با دسته‌بندی نگاه‌ها به فناوری به سه نوع «خوش‌بینانه محض»، «بدبینانه و انسدادی» و «نگاه هوشمندانه»، خاطرنشان کرد: فناوری در ذات خود تهدید نیست این ما هستیم که با شناخت ماهیت دوگانه فناوری‌ها می‌توانیم از قابلیت پیشران آنها استفاده کرده و با تهدیداتشان مقابله کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه قوانین جاری به دلیل زمان‌بر بودن تصویب، توان مقابله با تغییرات سریع فناوری را ندارند، تصریح کرد: ما نیازمند یک مدل تنظیم‌گری پویا هستیم که بتواند پا‌به‌پای تغییرات تکنولوژیک، مقررات مورد نیاز را به‌روزرسانی کند.

وی همچنین با اشاره به تجربیات جنگ‌های اخیر در منطقه، بر ضرورت بازنگری در «زنجیره تأمین» تأکید کرد و افزود که در دنیای امروز، اعتماد به مبدأ تولید محصولات فناورانه یک مؤلفه امنیتی است و نمی‌توان بدون در نظر گرفتن ملاحظات پدافندی، هر محصولی را وارد زیرساخت‌های حیاتی کشور کرد.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

پدافند غیرعامل باید به یک تفکر و رویکرد حاکم بر طرح‌های صنعتی و زیرساختی تبدیل شود

 محمد مهدی نژاد نوری، معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیرو‌های مسلح در این مراسم با بیان اینکه نگرش به پدافند غیرعامل از محدود کردن آن به سازمان باید به یک تفکر و رویکرد حاکم بر طراح‌های صنعتی و زیرساختی تغییر کند، متذکر شد: پدافند غیرعامل در درجه اول یک تفکر است. نباید تصور کرد که پدافند غیرعامل صرفاً ساخت سنگر و بنا‌های مستحکم است. پدافند غیرعامل باید در ذات هر طراحی علمی و فنی نهفته باشد.

وی در ادامه کلید موفقیت در پدافند غیرعامل را در توسعه علم و تحقیق دانست و از افزایش حجم پژوهش‌های آینده‌پژوهانه در حوزه پدافندی، تهیه نقشه راه برای اکتساب فناوری‌های موثر، ایجاد یک مرکزیت برای تقسیم کار ملی، حمایت و نظارت بر اجرای پروژه‌های پدافندی و مشارکت همگانی دستگاه‌ها به عنوان گام‌های عملیاتی در این زمینه یاد کرد.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

علم و فناوری، تعیین‌کننده رتبه اقتدار کشور‌ها در نظم جدید است


سردار فرحی معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع در این مراسم با تبیین سرعت سرسام‌آور تغییرات فناورانه در جهان، بر ضرورت چابک‌سازی علمی کشور برای حفظ جایگاه در هندسه جدید نظم جهانی تأکید کرد.

به گفته وی عمر فناوری‌ها به شدت کوتاه شده و کشور‌ها برای بقا نیازمند بازنگری مداوم در توانمندی‌های خود هستند.

وی از هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست فناوری، کلان داده ها، اینترنت ماهواره‌ای و انرژی‌های نون به عنوان حوزه‌های فناوری حاکم بر آینده جهان یاد کرد و متذکر شد: در دنیای امروز، فاصله "خلق ایده" تا "تولید محصول" (ایده تا پدیده) به سرعت در حال کاهش است و هر کشوری نتواند سرعت چرخه فناوری خود را به این سطح برساند، شکست بزرگی متوجه آن خواهد شد.

معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع همچنین بر تمرکز این وزارتخانه بر بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای جهش در تولیدات پدافندی تاکید کرد.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

دیپلماسی فناوری؛ راهکار شکستن سد نیاز‌های فناورانه است

 علیرضا هاشمی، مدیر امور بین‌الملل مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری، در این آئین به اهمیت تعاملات بین‌المللی در تقویت بازدارندگی و رفع نیاز‌های راهبردی کشور در حوزه‌های علمی نوین اشاره کرد و بر نقش حیاتی دیپلماسی فناوری در ارتقای قدرت ملی تأکيد کرد.

وی به اهمیت علم و دانش در تقویت قدرت کشور‌ها اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز، کشوری که از دانش و فناوری بالاتر برخوردار باشد، دست برتر را در معادلات جهانی خواهد داشت به عبارتی در دنیای امروز، اقتدار ناشی از علم و فناوری، پایه اصلی بازدارندگی در پدافند غیرعامل است.

آقای هاشمی حضور ایران در سازمان‌های بین‌المللی را فرصتی طلایی برای دور زدن محدودیت‌ها دانست و بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های این سازمان‌ها برای ارتقای امنیت ملی تاکید کرد.

وی با اشاره به سابقه همکاری‌های موفق با سازمان پدافند غیرعامل کشور، تأکید کرد: مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت آمادگی کامل دارد تا تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک، رایزنی‌های فناوری و کرسی‌های خود در سازمان‌های بین‌المللی را در اختیار سازمان پدافند غیرعامل و زیست‌بوم علمی کشور قرار دهد. هر جا که نیاز به تعامل بین‌المللی برای تأمین یک فناوری راهبردی باشد، ما در کنار نخبگان و مسئولان خواهیم بود.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

از ظرفیت دانشگاهیان برای احصای تهدیدات مستتر در فناوری استفاده می‌کنیم

خانم مهناز میرزا ابراهیم طهرانی، معاون علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور در این آئین از استقرار ساختار جدید این معاونت در سازمان با هدف تمرکز بر رصد فناوری‌های نوظهور و مقابله با راهبرد‌های دشمن خبر داد.

وی اظهار داشت: با توجه به رشد خیره‌کننده فناوری‌ها و بهره‌برداری دشمن از این ابزارها، نیازمند ترسیم یک اکوسیستم جامع هستیم. در این سیستم، تمامی اجزا از جمله حوزه‌های تخصصی پدافند شیمیایی، زیستی، الکترونیک و پرتوی در قالب یک هدف مشخص برای امن‌سازی کشور حرکت می‌کنند.

معاون علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به تعاملات گسترده با نهاد‌های بالادستی افزود: ما همکاری‌های راهبردی بسیار خوبی با ستاد کل نیرو‌های مسلح، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین بخش‌های پژوهشی و صنعتی وزارت دفاع برقرار کرده‌ایم که منجر به امضای تفاهم‌نامه‌های کلیدی برای شناسایی تهدیدات ذات فناوری‌ها خواهد شد.

 طهرانی، دانشگاه را خاستگاه اصلی تولید علم و دانش دانست و از تمامی پژوهشگران و اساتید دعوت کرد تا در تدوین و اجرای «سند راهبردی اکتساب و تعیین سهم پدافند غیرعامل در برابر علم و فناوری» با این سازمان مشارکت کنند.

وی تأکید کرد: هدف ما شناسایی تهدیدات مستتر در ذات فناوری‌ها و طراحی برنامه‌های مقابله متناسب با آنهاست؛ این مهم تنها با همراهی نخبگان دانشگاهی میسر خواهد بود.

معاون علوم، تحقیقات و فناوری سازمان پدافند غیرعامل کشور بومی‌سازی را پادزهر تجهیزات وارداتی در زیرساخت‌های حیاتی کشور دانست و تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات به کار رفته در زیرساخت‌های حیاتی ما وارداتی هستند که این موضوع می‌تواند ریسک‌های امنیتی به‌دنبال داشته باشد. رویکرد جدی ما در اکوسیستم جدید، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی این تجهیزات است.

 طهرانی به موفقیت‌های به‌دست‌آمده در حوزه «پدافند سایبری» به عنوان یک الگوی موفق اشاره کرد و آن را گواهی بر توانمندی متخصصان داخلی در تولید محصولات پدافندی دانست.

وی خاطرنشان کرد که این همایش که سال گذشته در دانشگاه مالک اشتر پایه‌گذاری شد، امسال با تمرکز بر «اقتصاد دانش‌بنیان» و بهره‌گیری از ظرفیت دانشمندان حوزه‌های نوین به دنبال عملیاتی کردن اکوسیستم طراحی‌شده در سال گذشته است.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و معاونت امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع

در حاشیه آئین گرامیداشت هفته پژوهش، تفاهمنامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناورانه بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و معاونت امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به امضای سردار غلامرضا جلالی و سردار فرحی رسید.

سلاح‌سازی از فناوری‌های نوظهور/آینده فناوری در مدیریت هوشمندانه است

تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه پدافند غیرعامل

در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور در حوزه پدافند غیرعامل قدردانی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایداری جریان گاز در فصل سرما با مدیریت مصرف
لیگ برتر والیبال؛ سیرجانی‌ها در صدر ماندند
درخشش دختران کاراته کای میاندوآبی در مسابقات بین المللی
تایید « لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی» در مجمع
خوشحالی مردم لرستان در پی بارش رحمت الهی
باخت پاس گرگان برابر مهرگان نور مازندران
برنامه ریزی برای برگزاری اعتکاف رجبیه در سمنان
رکورد ۲۰ سانتی‌متری برف در تکاب؛ جنوب آذربایجان‌غربی زیر چتر بارش‌های پاییزی
شهید سلیمانی هسته‌های مقاومت جهانی را پایه‌گذاری کرد
انتخاب اعضای هیات اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر دشت آزادگان
خروج سامانه ناپایدار از استان و پایداری هوا تا یکشنبه
برگزاری مرحله استانی جشنواره فرهنگی آموزشی « زندگی با قرآن »
کشف ماشین‌آلات بدون مجوز در محوطه نمایشگاهی در لامرد
«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد
برد ارزشمند فولاد هرمزگان مقابل جواد الائمه شهرکرد
آغاز بررسی‌های تخصصی طرح بازآفرینی بافت تاریخی قم
افزایش دو برابری ظرفیت درمانی سرخس
پیش بینی جو پایدار در لرستان
مصاف ملوان بندرانزلی و آلومینیوم در اراک
فعالیت آموزشی استان قزوین فردا غیرحضوری شد 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)