• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۴۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

رونمایی از کتاب «جهنم منهای من»

مراسم رونمایی از کتاب «جهنم منهای من» اثر حمیدرضا سهیلی، روایتی داستانی از سیاست، مذهب و شفا، با حضور جمعی از علاقه‌مندان به ادبیات و نویسندگان مشهدی در انتشارات به‌نشر برگزار شد.

رونمایی از  کتاب «جهنم منهای من»

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، در این مراسم، حمیدرضا سهیلی، نویسنده این کتاب، به شرح روند نوشتن اثر و تفکرات پشت آن پرداخت و به پیوند مسائل سیاسی و مذهبی در داستان خود اشاره کرد.

وی با بیان اینکه "شیرین" و "محمود" شخصیت‌های اصلی کتاب، تنها نقطه نظر‌های متفاوتی از یک داستان بزرگ هستند، گفت: این دو شخصیت در ابتدا با پیچیدگی‌های درونی و خارجی خود روبه‌رو هستند که به تدریج به یک شکاف عاطفی و سیاسی میانشان می‌انجامد.

سهیلی افزود: وقتی این داستان شروع شد، ما شخصیت‌های زیادی داشتیم که در مسیر مشترک با هم بودند، اما بعد از مدتی تصمیم گرفتم که قصه را محدود کنم به شیرین و محمود، تا عمق احساسات و افکارشان بهتر بیان شود. این تغییر باعث شد که برای خواننده جذاب‌تر باشد؛ چرا که این قصه تنها از زاویه دید این دو نفر روایت می‌شود.

نویسنده کتاب"جهنم منهای من" با اشاره به سازمان منافقین و تاثیری که این گروه بر تاریخ ایران و انقلاب اسلامی گذاشته‌اند، گفت: من همیشه معتقد بوده‌ام که سازمان مجاهدین خلق یکی از بدترین ضربات را به جمهوری اسلامی و آرمان‌های انقلابی نسل ما وارد کرد. اگر این سازمان و افرادی که در آن عضو بودند نبودند، بسیاری از مشکلات کنونی ما شاید اصلاً به وجود نمی‌آمد. این سازمان با اقداماتی مانند حملات مسلحانه و ترور، نه تنها دوستان نزدیک ما را از بین برد، بلکه نسل‌های جوان را به اشتباه و فریب کشاند.

وی افزود: یادم هست یکی از دوستان نزدیک‌مان که پیش از انقلاب بسیار مذهبی بود، به سازمان منافقین پیوست و هیچ خبری از او نداشتیم. دردناک‌ترین بخش این سازمان فریب دادن جوانان مذهبی بود.

سهیلی تأکید کرد: در روایت‌هایی این کتاب سعی کردم، شخصیت‌های منفی نیز به شکلی خاکستری و انسانی نشان داده می‌شوند.   به نحوی حتی اگر کسی به اشتباه به سازمان منافقین پیوسته باشد، هنوز می‌تواند در دل خود جرقه‌های تغییر و بازگشت به اصول خود را داشته باشد. به همین دلیل سعی کرده‌ام در داستان "جهنم منهای من" نشان دهم که افراد می‌توانند از اشتباهات خود درس بگیرند و به مسیر درست بازگردند. من هیچ‌کس را به طور مطلق سیاه یا سفید نمی‌بینم؛ همه انسان‌ها در درون خود پتانسیل تغییر دارند.

وی با اشاره به اینکه در داستان به شکلی پیچیده مسائل سیاسی، مذهبی و عاطفی در هم آمیخته است، اظهار کرد: این ایده که چگونه می‌توان مسائل سیاسی مانند انقلاب، سازمان منافقین و تغییرات اجتماعی را با باور‌های مذهبی و عشق به امام رضا (ع) پیوند زد، برای من چالشی بود که در این کتاب به آن پرداختم. در واقع، داستان من روایت یک جهاد روحی است که شخصیت‌ها از دل خود به سمت حقیقت حرکت می‌کنند.

سهیلی در بخشی دیگر از سخنانش به نقش شفا در داستان‌های خود اشاره کرد و گفت: در کتاب‌های قبلی‌ام، مانند شفایافتگان، من تلاش کردم که شفا را نه به صورت یک معجزه یا پدیده ماورایی، بلکه به عنوان یک روند تدریجی و معنوی نشان دهم. در این کتاب، همانطور که در مورد شخصیت‌های شیرین و محمود اشاره کردم، شفا تنها یک اتفاق فیزیکی نیست، بلکه به نوعی پیوند میان ایمان، تلاش فردی و عنایت الهی است. در حقیقت، شخصیت‌های من از دل اعتقاد و تلاش‌های خود به سوی شفا حرکت می‌کنند و این حرکت در مسیر معنوی و جسمی به تدریج اتفاق می‌افتد. شفا در این داستان نه تنها به جسم، بلکه به روح هم مربوط است.

نویسنده کتاب"جهنم منهای من" با اشاره به کتاب "شفایافتگان" افزود: در این اثر من سعی کرده‌ام مسئله شفا را به شکلی منطقی و باورپذیر روایت کنم. من معتقد هستم که نمی‌توانم اتفاقات ماوراءالطبیعی را به شکل اغراق‌آمیز و غیرمنطقی نشان دهم. داستان‌هایی که در کتاب‌های شفایافتگان آورده‌ام، معمولاً با اسناد پزشکی و مستندات واقعی همراه هستند.

در ادامه مراسم، مهدی سیم‌ریز، مدیر تولید انتشارات به‌نشر، درباره آثار حمیدرضا سهیلی و به خصوص کتاب "شفایافتگان"صحبت کرد و  گفت: آقای سهیلی در داستان‌نویسی خود همیشه توانسته است بین موضوعات همچون شفا و موضوعات مذهبی و پزشکی به شکلی باورپذیر و هنرمندانه پیوند برقرار کند.

وی افزود : در کتاب"شفایافتگان"، ما شاهد این هستیم که هیچ‌گونه اغراقی در پرداخت موضوعات مذهبی وجود ندارد. اتفاقات به شکلی پیش می‌روند که هم برای مخاطب امروزی قابل پذیرش است و هم حقیقتی معنوی را به نمایش می‌گذارد. مثلا در یکی از این داستان‌ها، فردی که به شدت بیمار است، پس از زیارت امام رضا (ع) بهبود می‌یابد، اما این بهبود نه به صورت معجزه‌آسا، بلکه به دلیل همراهی ایمان، درمان پزشکی و همچنین تغییر در نگاه فرد به زندگی است.

سیم‌ریز گفت: این ویژگی آثار ایشان باعث می‌شود که مخاطب نه تنها درگیر داستان شود، بلکه ایمان و علاقه‌اش به مفاهیم مذهبی دوچندان شود.

وی  افزود: یک ویژگی دیگر که در آثار آقای سهیلی دیده می‌شود، این است که هیچ‌کدام از شخصیت‌ها و رویداد‌ها در دام کلیشه‌ها نمی‌افتند. در بسیاری از آثار ایشان، شما با تصاویری مواجه می‌شوید که به شدت از تفکرات سنتی دور هستند و در عین حال، مفاهیم معنوی و دینی را به شکلی نوین و جذاب بیان می‌کنند.

این مراسم با استقبال خوب مخاطبان و اهالی قلم در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات به‌نشر ادامه یافت و در پایان به رسم یادبود پوستر رونمایی اثر توسط نویسنده و جمعی از حاضران انجام شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)