پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: فقط ۲۲ درصد قیمت تمام شده آب را از مشترکان دریافت می کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید رضا جانباز در برنامه شنبه شب گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: اگر بهای آب واقعی شود میزان هدر رفت کنترل و مصرف کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف در تابستان 22 متر مکعب و در سایر فصول 20 متر مکعب به ازای هر خانوار است، افزود: مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت نکنند به ازای مازاد مصرف جریمه می شوند.
جانباز گفت: برای تامین آب شرب تهران 70 حلقه چاه حفر و تجهیز شده و تصفیه خانه جنوب شرق تهران برای انتقال آب سد ماملو در دست ساخت است که امیدواریم در پاییز امسال وارد شبکه شود.
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه پیش بینی می شود بارش ها در سال آبی 94 نیز مانند سال 93 و حتی کمتر باشد، افزود: اگر الگوی مصرف مردم تهران تغییر نکند و مصرف به همین گونه باشد در اواسط پاییز شرایط آب تهران از وضع زرد به قرمز تبدیل می شود.
جانباز افزود: اکنون استانهای کرمان و اصفهان وضع بدتری از تهران دارند.
وی گفت: استان تهران یک چهارم آب کشور را مصرف می کند و مشهد، شیراز و اصفهان در رتبه های بعدی قرار دارند.
جانباز افزود: در استانهای کویری سرانه مصرف آب در مقایسه با دیگر مناطق کشور پایین تر است اما در مقایسه با میزان جهانی بیشتر است.
وی گفت: میانگین مصرف آب در جهان 150 لیتر به ازای هر نفر در روز است که این میانگین در کشور ما بیش از 250 لیتر است.
جانباز با بیان اینکه بر اساس پیش بینی هواشناسی امسال یک و نیم درجه به گرمای هوا افزوده شد گفت: امسال بارش ها هشت درصد کاهش داشت که استمرار آن موجب کمبود منابع آبی شده است .
وی افزود: در 517 شهر میزان تولید و مصرف آب شرب برابری می کند.
جانباز با بیان اینکه حدود 90 درصد از منابع آبی کشور در زمینه کشاورزی مصرف می شود گفت: اکنون سفره های آب زیرزمینی با کمبود شدید روبرو است و برای افزایش ذخیره های آب باید به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه آب بدون درآمد (هدر رفته) بر اساس بررسی های سال 92 بیست و چهار و هفت دهم درصد است گفت: از این میزان 13 و هفت دهم درصد، هدر رفت واقعی از شبکه های آبرسانی کشور و بیش از 11 درصد در تهران است.
جانباز افزود: منطقه شرق تهران وضع بحرانی تری نسبت به غرب آن دارد و تلاش می کنیم سامانه غربی را به تصفیه خانه های شرق تهران متصل کنیم که قول تامین بودجه آن داده شده است.
وی گفت: برای مدیریت وضع بحرانی آب جدا سازی شبکه آب بهداشتی و آب آشامیدنی را برنامه ریزی کرده ایم که اکنون یک شهر در هر استان برای نمونه به کارگرفته شده است.
جانباز گفت: در کشورهای پیشرفته اقدامات پیشگیرانه ای برای مقابله با خشکسالی مانند نوبت بدنی آبیاری فضای سبز و ممنوع شدن شستشوی ماشین انجام می شود که در برخی موارد موجب کاهش 35 درصدی مصرف آب می شود.