• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۸۸۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲
بوشهر » اجتماعی

حفاظت از تالاب‌ها نیازمند مدیریت یکپارچه منابع آب و مشارکت جوامع محلی

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به نقش حیاتی تالاب‌ها در پایداری منابع آب، حفظ تنوع زیستی و معیشت جوامع محلی، گفت: حفاظت از تالاب‌ها نیازمند مدیریت علمی منابع آب در کنار بهره‌گیری از دانش بومی است.

حفاظت از تالاب‌ها نیازمند مدیریت یکپارچه منابع آب و مشارکت جوامع محلی
به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عبدالطیف عباسی‌نژاد با تأکید بر نقش حیاتی تالاب‌ها در پایداری منابع آب، حفظ تنوع زیستی و معیشت جوامع محلی گفت: حفاظت از تالاب‌ها فقط یک موضوع زیست‌محیطی نیست، بلکه به‌طور مستقیم با امنیت آبی، اقتصادی و اجتماعی مناطق مرتبط است و نیازمند مدیریت علمی منابع آب در کنار بهره‌گیری از دانش بومی است.
وی تصریح کرد: تالاب‌ها به‌عنوان زیرساخت‌های طبیعی، نقش مهمی در تنظیم جریان آب، کاهش خطر سیلاب‌ها، تصفیه طبیعی آب و کنترل کانون‌های گردوغبار ایفا می‌کنند و هرگونه تضعیف این زیست‌بوم، پیامد‌هایی فراتر از محیط‌زیست خواهد داشت.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به شرایط اقلیمی استان بوشهر، افزود: افزایش دما، تبخیر بالا و تداوم خشکسالی‌های سال‌های اخیر، فشار مضاعفی بر منابع آبی و تالاب‌ها وارد کرده است، اما در کنار این عوامل طبیعی، برداشت‌های نامتوازن، کاهش آورد رودخانه‌ها و تغییرات در بستر و حریم مجاری آبی نیز می‌تواند تاب‌آوری تالاب‌ها را کاهش دهد.
وی تالاب حله را یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های آبی استان دانست و گفت: تالاب حله و منطقه حفاظت‌شده پیرامون آن، از نظر اکولوژیک و به‌ویژه میزبانی پرندگان مهاجر، اهمیت بالایی دارد و وضعیت آن ارتباط مستقیمی با شرایط رودخانه حله و نحوه توزیع و انتقال جریان آب در این حوضه دارد.
عباسی‌نژاد با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای بهبود شرایط این تالاب، اظهار کرد: در همین راستا، طرح جامع ساماندهی رودخانه حله با محور‌هایی مانند لایروبی بخش‌هایی از رودخانه و زهکش‌ها و همچنین بهسازی و ساخت سازه‌های مقسم، با هدف بهبود انتقال و توزیع آب، کاهش انسداد‌ها و ارتقای شرایط اکولوژیک پایین‌دست در دستور کار قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: این اقدامات زمانی اثربخش خواهد بود که مبتنی بر مطالعات فنی و هیدرولوژیکی و با در نظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی اجرا شود؛ چراکه ساماندهی اصولی رودخانه‌ها می‌تواند ضمن کاهش خطر طغیان و رسوب‌گذاری، به احیای کارکرد‌های طبیعی تالاب‌ها نیز کمک کند.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به مفهوم حق‌آبه تالاب‌ها، گفت: تالاب‌ها برای بقا و حفظ عملکرد‌های طبیعی خود نیازمند حداقلی از آب با زمان‌بندی مشخص هستند و در مدیریت منابع آب، باید تالاب به‌عنوان یک منتفع اکولوژیک مورد توجه قرار گیرد. در این مسیر، شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در چارچوب قوانین و مقررات، مدیریت و تنظیم منابع و مصارف آب را با هدف ایجاد تعادل میان نیاز‌های مختلف دنبال می‌کند.
عباسی‌نژاد نقش جوامع محلی و بهره‌برداران را در حفاظت از تالاب‌ها بسیار مهم دانست و افزود: تجربه‌های جهانی نشان می‌دهد که بدون مشارکت مردم محلی، حفاظت پایدار امکان‌پذیر نیست. اصلاح الگوی مصرف آب، کاهش تلفات، نگهداری شبکه‌های آبیاری و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، از جمله اقدام‌هایی است که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر بهبود وضعیت رودخانه‌ها و تالاب‌ها داشته باشد.
وی با اشاره به رویکرد‌های جهانی روز جهانی تالاب‌ها، یادآور شد: تأکید نهاد‌های بین‌المللی بر پیوند تالاب‌ها با دانش سنتی و میراث جوامع محلی، نشان می‌دهد که ترکیب دانش بومی با مدیریت علمی می‌تواند راهگشای حفاظت پایدار این اکوسیستم‌های ارزشمند باشد؛ موضوعی که در استان بوشهر نیز ظرفیت تحقق آن وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر اظهار کرد: افزایش بهره‌وری آب، تقویت پایش و حفاظت از مجاری آبی، جلوگیری از دخل و تصرف در بستر و حریم رودخانه‌ها و همکاری بین‌بخشی با دستگاه‌های مسئول، از جمله محور‌های اصلی برنامه‌های این شرکت برای حمایت از تالاب‌ها و منابع آب وابسته به آنهاست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الزام بخش‌های نمایشگاه بین المللی قرآن به حذف غرفه‌های غیرمرتبط
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در چهارمحال و بختیاری
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران
صحنه تماشایی خیابان‌های ایلام، پیش از آغاز راهپیمایی
همه می آیند
لاریجانی: مذاکرات چارچوب‌مند موفق خواهد بود
هوشمندسازی بیش از ۵ هزار کنتور در نیشابور
۴ تالاب مهم کشور در آستانه آبگیری مجدد
حضور مردم یاسوج در خیابان پیش از آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن
امروز، ایران جان در قلب زنجانی‌ها
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
دلنوشته های دانش آموزان برای شکوه و آبادانی ایران اسلامی
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در استان مازندران
رونمایی ازکتاب چه غریبانه در چهارمحال و بختیباری
نمایشگاه مجازی تصاویر روز‌های انقلاب ۵۷ کهگیلویه و بویراحمد
حضور گسترده اهالی روستای سنجر در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
جشن انقلاب در گیلان؛ زیر باران های نقره ای
نصب و راه اندازی ۴۷ نیروگاه کوچک خانگی در تکاب
راهپیمایی مردم خرمشهر در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه ۲۲ بهمن؛ طنین وحدت مردم در خیابان‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)