• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۱۴۶۵
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۰
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

هماهنگی سیاست‌های پولی، مالی و تجاری، راهبرد خروج از رکود تورمی

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: بازسازی اقتصاد بدون مهار تورم و هماهنگی سیاست‌های اقتصادی ممکن نیست.

مهار تورم پیش‌شرط بازسازی اقتصادی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کورش پرویزیان در آیین افتتاحیه سی‌وسومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی اظهار کرد: این همایش طی بیش از سه دهه گذشته به یکی از مهم‌ترین بستر‌های گفت‌وگوی تخصصی اقتصاد کلان کشور تبدیل شده و نقش مؤثری در شکل‌دهی به گفتمان‌های سیاستی و تصمیم‌سازی اقتصادی ایفا کرده است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با تأکید بر ضرورت هماهنگی سیاست‌های پولی، مالی، تجاری و ارزی در دوران پساجنگ، گفت: مهم‌ترین چالش اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو، بازسازی اقتصادی بدون بازتولید چرخه‌های تورمی و بی‌ثباتی‌های اقتصاد کلان است.

وی با اشاره به شرایط کنونی اقتصاد ایران افزود: اقتصاد کشور در آستانه دوره‌ای قرار گرفته که الزامات ثبات اقتصاد کلان و بازسازی اقتصادی باید به‌صورت همزمان مورد توجه قرار گیرد. پیامد‌های ناشی از جنگ، افزایش هزینه‌های تولید، اختلال در زنجیره‌های تأمین و تشدید نااطمینانی‌ها، سیاست‌گذار را در یکی از دشوارترین موقعیت‌های تصمیم‌گیری قرار داده است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: مسئله اصلی اقتصاد ایران صرفاً مهار تورم نیست، بلکه چگونگی عبور از فشار‌های تورمی ناشی از شوک‌های عرضه با کمترین هزینه برای تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری است.

پرویزیان با اشاره به تجربیات کشور‌های موفق در دوران پس از جنگ گفت: خروج از رکود تورمی در گرو ایجاد سازگاری میان سیاست‌های پولی، مالی، تجاری و صنعتی است. هرگونه ناهماهنگی میان این سیاست‌ها می‌تواند هزینه‌های تعدیل اقتصادی را افزایش داده و روند بازسازی را با چالش مواجه کند.

وی با بیان اینکه موضوع اصلی همایش امسال «الزامات سازگاری سیاست‌های مالی و تجاری با سیاست‌های پولی و ارزی در صیانت از ارزش پول ملی و مهار تورم» انتخاب شده است، اظهار کرد: حفظ انضباط مالی، جلوگیری از تأمین مالی تورمی، تقویت نظام تأمین مالی و شبکه بانکی، حمایت هدفمند از تولید و صادرات و ایجاد ثبات در محیط اقتصاد کلان از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های بازسازی اقتصادی محسوب می‌شوند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی همچنین اصلاح ناترازی بانک‌ها را یکی از الزامات تحقق ثبات مالی و کنترل تورم دانست و گفت: چالش‌هایی نظیر ضعف کفایت سرمایه، دارایی‌های غیرمولد، بدهی‌های دولت و تسهیلات تکلیفی، ظرفیت نظام بانکی را برای ایفای نقش مؤثر در اقتصاد کاهش داده است.

وی افزود: اصلاح ترازنامه بانک‌ها، بهبود کیفیت دارایی‌ها، تقویت کفایت سرمایه و استقرار نظام نظارتی مؤثر، از پیش‌شرط‌های موفقیت برنامه‌های بازسازی اقتصادی به شمار می‌رود.

پرویزیان اعتماد عمومی به نظام پولی و بانکی را از دیگر ارکان موفقیت سیاست‌های اقتصادی عنوان کرد و گفت: بدون تقویت اعتماد عمومی، برنامه‌های مهار تورم و صیانت از ارزش پول ملی پایدار نخواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه بانکداری تعبیه‌شده (Embedded Banking) اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات بانکی در بستر پلتفرم‌های دیجیتال و زنجیره‌های ارزش، با استفاده از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، زنجیره بلوکی و API‌های باز، می‌تواند ضمن ارتقای کیفیت خدمات، پاسخگوی نیاز‌های نسل جدید باشد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در پایان با اشاره به برگزاری ۹ نشست تخصصی در قالب همایش امسال، از ارسال ۱۳۸ مقاله علمی به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: پس از ارزیابی علمی، ۱۹ مقاله برای انتشار پذیرفته شده‌ است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گفت‌وگوهای سازنده ایران و عمان درباره تنگه هرمز
کاهش ساعت کاری ادارات زنجان در یوم العباس
توضیحات غریب آبادی درباره تفاهمات مذاکرات فنی سوئیس
گفت وگوهای خاورمیانه‌ای ایران و روسیه در مسکو
ضرورت پیش‌بینی سازوکار اجرایی برای مدیریت تردد ناوگان سنگین در اهواز
مذاکره یک روش مبارزه و ادامه مبارزه در میدان است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ تیر ۱۴۰۵
حمله موشکی اوکراین به منطقه ورونژ روسیه
محدودیت‌های پروازی در تهران، قم و مشهد همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
بسیج مردمی یمن آماده‌باش عمومی اعلام کرد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲ تیرماه ۱۴۰۵
با راه اندازی واحد فراوری بافت، کل نیاز کشور تأمین می شود
هیئتی به وسعت دنیای کوچک بچه‌ها در شهرستان بدره
جمع استان‌های کولبر، جمع شد/ ایلام هم آمد
سقوط بالگرد آمریکایی در آلاسکا
رایزنی هیئت عالی رتبه ایرانی با مقامات عمان در مسقط
تأکید معاون امور استان‌های رسانه ملی بر بازتاب فرهنگ عاشورایی زنجان در کشور
دوم تیرماه ۱۴۰۵؛ قطع جریان گاز در کوی مهدیس اهواز
بررسی موانع پیش روی ثبت جهانی دره شیرز کوهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
جام جهانی ۲۰۲۶، تمجید بوفون از عملکرد بیرانوند
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
تمجید کورتوا از بیرانوند
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲
بازتاب درخشش بیرانوند مقابل بلژیک در رسانه‌های خارجی
۳ کشته و یک زخمی بر اثر تصادف ۲ سواری پژو پارس در محور طبس _ یزد
سرلشکر رضایی: آمریکا را پاسخگو می‌کنیم
توضیح وزیر کشور درباره زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها
هشدار ترکیه درباره خرابکاری رژیم صهیونی در مذاکرات ایران وآمریکا
بدبینی به مذاکرات به علت بدعهدی آمریکاهمچنان وجود دارد
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۸ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)