• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۴۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۹
صفحه نخست » عمومی

مبلغ دقیق مطالبات بانکی مشخص نیست

دادستان کل کشور گفت : اعلام مبلغ مطالبات بانکی بین نود و پنج تا دویست هزار میلیارد تومان، نشانه عدم شفافیت و دارای اشکال است.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به خبر ریاست قوه قضائیه درباره وام 6500 میلیارد تومانی یک بانک خصوصی به یک فرد و با تاکید بر وجود نابسامانی در اعطای تسهیلات بانکی گفت: ذکر این مصداق نشان دهنده مشکل جدی در این روند است که پرونده هایی از این دست در دستگاه قضا داریم و هر روز شاهد یک مورد هستیم.
وی افزود: اگر سلامت یعنی ضوابط و مقررات در اعطای تسهیلات رعایت شود شاهد چنین چیزی نخواهیم بود.
رئیسی تصریح کرد: مدیران باید درخصوص حوزه مدیریت خود با حساسیت کار را دنبال و قانون را اجرا کنند و اگر تهدیدی صورت گرفت خود آنها علامت خطر را به صدا در بیاورند و مدعی باشند. 
 اخذ وثایق متناسب برای پرداخت تسهیلات 
وی درخصوص اعطای تسهیلات بانکی گفت: در این زمینه چند نکته اساسی شامل احراز صلاحیت متقاضی و نیز کاربرد تسهیلات در امور تولیدی ، نظارت بر این که تسهیلات در محل خود مصرف شده است و نیز اخذ وثایق متناسب باید در نظر گرفته شود.
دادستان کل کشور گفت: اقدام قوه قضائیه جنبه مسکن دارد از این رو تا ساز و کار اصلاح نشود هر روز شاهد بروز یک قضیه خواهیم بود.
ارجاع فهرست 575 بدهکار بانکی به دادستان تهران 
وی در ادامه با اشاره به فهرست 575 نفره ای که از طرف بانک مرکزی به ریاست قوه قضائیه داده شده است افزود: این فهرست به دادستان تهران ارجاع شد و ایشان هم در جلسات مختلف اعلام کرد که تنها یک لیست کفایت نمی کند بلکه باید جزئیاتی از جمله میزان عقب افتادگی، میزان وثیقه، میزان وصول طلب و مانند آن نیز ذکر شود.
رئیسی گفت: نکته و مسئله ما در دادستانی این است که اعتقاد داریم خود نظام بانکی باید مدعی باشد که این اتفاق نمی افتد.
مبلغ دقیق مطالبات بانکی مشخص نیست 
وی افزود: مبلغ مطالبات بانکی بین 95 تا 200 هزار میلیارد تومان بیان می شود که خود این شفاف نیست و از اشکالات به شمار می رود، از طرف دیگر باید مشخص شود که چه میزان از مطالبات مربوط به افراد بد حساب، چقدر به علت مشکلات اقتصادی پدید آمده است و چقدر هم مرتبط به شرکت های دولتی می شود.
رئیسی با بیان این که واقعا باید نظام بانکی مدعی باشد تصریح کرد: بانک ها به دلایل مختلفی مدعی نمی شوند و این امر مشکلات متعددی را به دنبال دارد.
اراده جدی قوه قضائیه  برای وصول مطالبات 
وی افزود: درباره همین فهرست 575 نفره هم مکاتبه انجام شده و حالا بانک مرکزی در حال تجمیع اطلاعات است تا آن را به قوه قضائیه ارسال کند.
رئیسی عملکرد قوه قضائیه را نشان دهنده اراده جدی برای برخورد با موضوع مطالبات دانست و گفت: کمیته مطالبات در دولت و با حضور بخش های مختلف بانکی، نظارتی و قضایی تشکیل شده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی: بروز برخی اشتباهات سهوی و عمدی در بانک ها 
در این گفتگو معاون نظارتی بانک مرکزی نیز با اذعان به بروز برخی اشتباهات سهوی و عمدی در بانک ها گفت: در قوانین و مقررات هم اشکالاتی وجود دارد.
مشکل وام 6500 میلیارد تومانی انباشت بدهی است
حمید تهران فر درباره وام 6500 میلیارد تومانی هم افزود: شاید زمان دریافت این تسهیلات در 8 یا 9 سال قبل، وثیقه دریافت شده کافی بوده ولی با گذشت زمان و انباشت بدهی وثیقه آن زمان با رقم کنونی تناسب نداشته باشد.
 معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: ما با ارتباط خوبی که با قوه قضائیه داریم فهرست 575 نفری از بدهکاران بزرگ بانکی را به ریاست قوه قضائیه و مسئولان آن اعلام کردیم که یکی از آنها هم بدهکار 6500 میلیارد تومانی بود.
وی تصریح کرد: وام های کلان معمولا به تولیدکنندگان بزرگ کشور پرداخت می شود که از ویژگی آنها کار کردن مداوم ایشان با بانک ها به عنوان مشتری به شمار می رود و از طرف دیگر کارخانه این تولید کنندگان بزرگ، خود به عنوان وثیقه ظرفیت اعتباری را نشان می دهد؛ این در حالیست که وام گیرندگان خرد به صورت گذرا و برای یک بار به بانک مراجعه می کنند.
60 درصد معوقات در حوزه صنعت و کشاورزی 
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بزرگترین تسهیلات گیرندگان، تولید کنندگان بزرگ صنعتی و کشاورزی هستند که حدود 60 درصد از معوقات مربوط به آنها می شود.
وی فهرست 575 نفره را شامل 31 درصد از معوقات بانکی دانست و افزود: اینها مواردی هستند که بانک ها رسما اقدام به شکایت کرده اند و در قوه قضائیه این شکایات درحال بررسی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پایان اسکان آسیب دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)