• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۷۵۳۹
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۹
صفحه نخست » عمومی

روند پیوند کلیه در ایران ، سالم و شفاف

مدیرکل دفترامور بیمارستان های وزارت بهداشت گفت : کشورمان در سطح بین المللی به عنوان بازار سیاه پیوند کلیه شناخته نمی شود بلکه به عنوان بازار سفید از کشور ما در این زمینه یاد می شود .

{$sepehr_old_video_77539}

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، تارا در برنامه  گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما  افزود:  سال گذشته رئیس انجمن بین المللی بیماران کلیوی پس از حضور در کشورمان و بازدید از مراکز درمانی اعلام کرد روند پیوند  کلیه در ایران  سالم و این کشور جزو بازار  سفید پیوند  این عضو محسوب می شود .
وی افزود : در کنار روند صحیح پیوند ، بازار سیاه  پیوند  کلیه در دنیا وجود دارد که بیشترین آمار آن به کشورهای آمریکا ، رژیم صهیونیستی و آلمان  اختصاص دارد .
پیوند کلیه با نظارت 
 انجمن حمایت از بیماران کلیوی
تارا گفت : در کشور ما نیز موارد معدودی پیوند  از طریق بازار سیاه انجام می شود اما عمده  پیوندهای صورت گرفته از طریق انجمن حمایت از بیماران کلیوی و با نظارت این مرکزصورت می گیرد .
مدیر کل دفتر امور بیمارستانهای  وزارت بهداشت  افزود : تعداد افرادی که در کشور دچار نارسایی کلیوی هستند  50 هزار نفر است که از این تعداد 27 هزار نفر دیالیز می شوند .
تارا گفت : بیماران دیالیزی هفته ای سه بار مجبور به حضور در مراکز دیالیز و  درمان  هستند  پس پیوند کلیه برای این افراد  نجات بخش است .
سالانه 6 هزار نفر به بیماران دیالیزی افزوده می شود

وی افزود : به جز 27 هزار دیالیزی در کشور سالانه  5 تا 6 هزار نفر  به این تعداد افزوده می شود که تا سال 1400  این تعداد به 9 هزار نفر خواهد رسید .
تارا گفت : بر اساس برنامه ریزی های  صورت گرفته  قصد داریم تا بیماران هم از ظرفیت  پیوند  کلیه از افراد زنده و هم  فردی که دچار مرگ مغزی شده است استفاده کنند.
وی افزود : به این منظور به  دنبال استفاده از توان یک سازمان مردم نهاد در کشور هستیم .
تارا  با اشاره به طرح ارائه شده  در وزارت بهداشت برای ساماندهی امور بیماران کلیوی   افزود : بر اساس این طرح هیچ بیمارستانی حق پیوند کلیه  ندارد مگر انجمن حمایت از بیماران  کلیوی مجوز آن را صادر کرده باشد .
وی ادامه داد : اطلاعات  افرادی که قصد  اهداء عضو دارند با افرادی که متقاضی دریافت هستند در سامانه ای ثبت می شود و هیچ گاه  فرد اهداء‌کننده با گیرنده ارتباطی ندارد و تا زمان  پیوند این دو فرد همدیگر را نمی بینند و فقط به شکل نرم افزاری امکان پیوند میان این دو فرد بررسی می شود .
وی افزود : با این اقدام تا حد زیادی زمینه های دلالی پیوند  کلیه در کشور از بین می رود.
ممنوعیت پیوند کلیه در بیمارستانهای خصوصی موقت است
تارا همچنین افزود : بحث ممنوعیت پیوند کلیه در بیمارستانهای خصوصی موقت است و در صورت  تکمیل زیرساخت های لازم و  اجرای کامل طرح وزارت بهداشت بیمارستانهای خصوصی نیز امکان پیوند را خواهند داشت .
وی همچنین باتاکید بر اینکه  کشورمان  جزو کشورهایی است که  دارای بازار سفید  پیوند کلیه در جهان است افزود : علت این امر روال شفاف و سالم  اهداء عضو در کشور است .
مدیر کل دفترامور  بیمارستانهای وزارت بهداشت  گفت : بسیاری از اعلامیه هایی که  با عنوان فروش کلیه  در سطح شهر نصب شده است با قصد  کلاهبرداری از افراد نیازمند بر روی در و دیوار نصب می شود و  بدین وسیله  از افراد کلاهبرداری صورت می گیرد .
وی تصریح کرد : افرادی که  به این شکل و از طریق اعلامیه های سطح شهر قصد پیوند را دارند مورد سوء استفاده قرار می گیرند و با پرداخت مبالغی به منظور انجام دادن آزمایشهای اولیه  از آنها  کلاهبرداری می شود .
  بازار سیاه  پیوند کلیه در کشور وجود ندارد
وی افزود : در حال حاضر به جز چند تخلف موارد دیگری به عنوان  بازار سیاه  پیوند کلیه در کشور وجود ندارد و دنیا  به این امر اذعان دارد .
تارا گفت : بازرسان ویژه وزارت بهداشت به  موارد گزارش شده  در اسرع وقت رسیدگی خواهند کرد و در سال گذشته  یکی دو مورد را که  انجمن بیماران کلیوی به وزارت بهداشت اعلام کرده بود  به سرعت  مورد رسیدگی قرار گرفت و بخش  متخلف بیمارستانی که عمل پیوند  در آن  صورت گرفته  بود ،تعطیل شد .
هشدار درباره 
اعلامیه های فروش کلیه
وی از بیمارانی که دچار نارسایی کلیه هستند  خواست  به اعلامیه هایی که در سطح شهر مبنی بر فروش کلیه نصب شده توجه نکنند .
تارا با اشاره به ایجاد شبکه ای به منظور جمع آوری اطلاعات اهدا کنندگان کلیه گفت : یکی از برنامه های بزرگ وزارت بهداشت  در سال 94 که از مهر سال 93  آغاز شده  است ایجاد شبکه فراهم آوری به منظور ثبت  اطلاعات و  آمار اهداء کنندگان و نیازمندان پیوند کلیه است .
وی افزود : شبکه قبلی یک چهارم از افراد را در سطح کشور پوشش می داد اما  با طراحی های صورت گرفته قرار است 53 مرکز فراهم آوری در کشور ایجاد شود .
در ادامه برنامه رئیس انجمن خیریه  حمایت از بیماران  کلیوی نیز با اشاره به طرح  وزارت بهداشت برای ساماندهی پیوند کلیه  در کشور گفت : طرح وزارت بهداشت ادامه  طرح  قبلی ساماندهی پیوند کلیه در کشور  و فقط قدری منظم تر شده است .

قاسمی افزود : در زمینه  پیوند کلیه از فرد زنده ، هیچ مشکلی نداریم و این امکان در 20 مرکز کشور وجود دارد اما برای پیوند از فرد مرگ مغزی به شکل مطلوب امکان پیوند  وجود ندارد .
وی افزود : باید به جایی برسیم که  بیمار بتواند برای پیوند  از فرد زنده و یا فردی که دچار مرگ مغزی شده است انتخاب کند .
قاسمی با رد وجود بازار سیاه  پیوند کلیه در کشور و با بیان اینکه تعداد محدودی پیوند از طریق بازار سیاه صورت می گیرد ،گفت : اگر شما ده نفر را انتخاب کنید و از آنها بخواهید  در  ازای دریافت 20 میلیون تومان کلیه شان را از بدنشان  خارج کنند این  کار را نخواهند کرد پس هر فردی که  کلیه ای اهدا می کند جنبه انسانی آن را در نظر می گیرد .
30هزار پیوند کلیه در ایران 
وی افزود : در 30 سال گذشته  30 هزار پیوند  کلیه  صورت گرفته  و کارهای بزرگی در این زمینه  انجام شده است .
قاسمی با اشاره به نحوه ساماندهی پیوند  کلیه در کشور گفت : بر اساس طرح  وزارت بهداشت هر فردی که  بدنبال اهداء عضو  است باید  نامه ای از انجمن  دریافت کند و بدون داشتن مجوز امکان پیوند نیست .
رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران  کلیوی افزود : طرح وزارت بهداشت عملیاتی است و در همه جای دنیا اجرا شده و در کشور ما نیز اجرای آن ممکن است و فقط زیرساخت هایی از جمله دستگاه لومینکس که برای عمل مورد نیاز است در کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه  اعلامیه های فروش کلیه در سطح شهر بی اعتبار است گفت : با بررسی این اعلامیه ها درمی یابیم که ماهها یک شماره تلفن روی این اعلامیه ها درج شده است و تغییر نمی کند .
قاسمی با اشاره به نحوه تعیین  هزینه های پیوند نیزگفت : هر سال با مشورت کارشناسان  اقتصادی و محاسبه تورم در کشور هزینه پیوند از جانب انجمن حمایت از بیماران کلیوی  به شکل رسمی اعلام می شود .
وی همچنین  با اشاره به تبلیغات سودجویان گفت : بر اساس اعلام وزارت  بهداشت  افرادی که مایل به اهداء  کلیه هستند  در گروه سنی 18 تا 35 سال قرار دارند و  اینکه عده ای اعلام می کنند  فرد دهنده جوان است و یا گروه  خونی خاصی دارد  تبلیغی بیهوده است .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پایان اسکان آسیب دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)