• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۳۱۲۲
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰
اجتماعی

لزوم برنامه ریزی برای مقابله با اعتیاد در آموزش و پرورش

نادر منصور کیایی نماینده وزارت آموزش و پرورش گفت: خطر اعتیاد را در آموزش و پرورش پذیرفته ایم و در این زمینه برنامه ریزی می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،کیایی نماینده وزارت آموزش و پرورش با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما و براتلو معاون امنیتی و انتظامی استاندارتهران، صرامی مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره راه های مقابله با اعتیاد دانش آموزان بحث و تبادل نظر کردند.
نماینده وزارت آموزش و پرورش گفت: آمارهایی که از میزان اعتیاد دانش آموزان مطرح می شود، دقیق نیست زیرا این مطالعات بیشتر برای شیوع شناسی و سنجش خطرپذیری استفاده می شود.
صفرعلی براتلو معاون امنیتی و انتظامی استاندار تهران هم در ادامه در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: پدیده اعتیاد، واقعیتی است که وجود دارد و دشمنان هم روی آن سرمایه گذاری کرده اند.
وی با تأکید بر اینکه خطر اعتیاد ، جدی است افزود: باید کار فرهنگی شود.
براتلو گفت: مبارزه با اعتیاد دانش آموزان نباید فقط بر عهده وزارت آموزش و پرورش باشد بلکه اولیا هم در این باره نقش اساسی دارند و همه از جمله صدا و سیما اصحاب رسانه باید کمک کنند.
وی گفت: خیران مدرسه ساز هم می توانند نقش مهمی در مبارزه با اعتیاد داشته باشند و در ابعاد مختلف از جمله آموزش و امورات فرهنگی کمک کنند.
سید حمید صرامی مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: نمی توانیم بگوییم که دانش آموزان در مدرسه معتاد می شوند.
وی افزود: 33 درصد دانش آموزان می گویند یکی از اعضای خانواده آنها سیگاری است، 5 درصد گفته اند یکی از اعضای خانواده مصرف مواد دارد ، 4 درصد گفته اند دوستان حشیشی دارند ، 7 درصد گفته اند دوستانی دارند که مصرف کننده تریاک هستند و 5 درصد هم گفته اند دوستانی دارند که اکس مصرف می کنند.
صرامی گفت: در نوجوانان ، گروه همسالان یکی از اثرگذارترین افراد در رفتارهای آنان است.
وی با بیان اینکه 85 درصد شخصیت در خانواده شکل می گیرد افزود: وقتی یکی از اعضای خانواده معتاد باشد قطعاً بر روی یک نوجوان دانش آموز اثر می گذارد.
صرامی افزود: آمارهای شیوع شناسی نشان می دهد که آمار اعتیاد در سال 81 ، نیم درصد از دانش آموزان مقطع سوم راهنمایی تا چهارم دبیرستان گرایش به اعتیاد داشتند و در سال 90 این شیوع به یک درصد رسیده که این نشان می دهد زمینه های خطرپذیری یعنی تمایل به مصرف بیشتر شده است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: همه مشکل فقط بر سر خانواده نیست بلکه همه نهادهای فرهنگی و آموزشی و در کنار آن خانواده به عنوان اساس نهاد اجتماعی کوچک باید کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش یکی از 12 عضو اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدراست افزود: در سال های اخیر اقدامات آموزش و پرورش به منظور مهارت آموزی به دانش آموزان و تقویت رفتارهای مروج سلامت افزایش یافته است.
صرامی گفت: میزان سطح پوشش آموزشی متناسب با حجم تهدید نیست و طبق آمارهای وزارت آموزش و پرورش در حد 8 درصد است.
کیایی نماینده وزارت آموزش و پرورش هم در ادامه گفت: درباره نرخ پوشش غیر از همکارهای وزارت آموزش و پرورش با ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات دیگری هم داریم بنابراین نرخ پوشش، 8 درصد نیست و این آمار فقط در بعد پیشگیری است.
وی با اشاره به اینکه در وزارت آموزش و پرورش برنامه های متعددی را اجرا می کنیم افزود: دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی این وزارتخانه فعال است که نشانه وجود اراده برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی است.
کیایی افزود: بخشی از برنامه های ما برای پیشگیری و مراقبت از عموم دانش آموزان و بخشی هم برای دانش آموزان معتاد است.
عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه اعتیاد یکی از معضلات جهانی است گفت: کشور ما در مسیر ترانزیت مواد مخدر است بنابراین خطر اعتیاد برای ما بیشتر است.
وی افزود: یک میلیون و 325 هزار بیمار مبتلا به اعتیاد در کشور داریم که این افراد به طور قطع بر روی دیگران هم اثر می گذارند.
عزیزی با تاکید بر اینکه باید برای پیشگیری تلاش کنیم گفت: اگر اقدامات پیشگیرانه وزارت آموزش و پرورش و دیگر دستگاه ها نبود، آمار اعتیاد بیش از میزان کنونی بود.
وی افزود: پارسال اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر 142 میلیارد تومان بود و امسال دولت 8 میلیارد تومان و کمیسیون مجلس شورای اسلامی هم 15 میلیارد تومان به این مبلغ  افزودند.
عزیزی با اشاره به اینکه این میزان اعتبار برای مبارزه با اعتیاد، کافی نیست تاکید کرد: اعتبارات باید افزایش یابد.
در ادامه کیایی نماینده وزارت آموزش و پرورش، عوامل روانی، اجتماعی ، محیطی و فرهنگی را موثر در افزایش آمار اعتیاد دانش آموزان دانست.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در ادامه گفت: لذت جویی های افراطی، تفریح و سرگرمی و باورهای نادرست نوجوانان مبنی بر بی ضرر بودن مصرف مواد را از علل افزایش اعتیاد برشمرد.
صرامی افزود: بر اساس تحقیقات، مردم گفته اند دسترسی به مواد نسبت به سال های پیش کمتر شده است.
وی، کنجکاوی های هدایت نشده را از دیگر علل افزایش آمار اعتیاد در دانش آموزان دانست و گفت: باید درخصوص افزایش اطلاعات و مهارت های دانش آموزان، قدرتمندانه تر عمل کنیم و سن آموزش ها را به مقاطع پایین تر تسری دهیم.
صرامی با اشاره به اینکه حدود 13 میلیون دانش آموز داریم افزود: همه این دانش آموزان تحت پوشش برنامه های آموزشی نیستند.
وی گفت: سن 15 سالگی سن شیوع و تجربه مواد در کشور است.
صرامی افزود: آمار یک درصدی که برای دانش آموزان اعلام شده است برای دانش آموزان معتاد است و آنهایی را که به صورت تفریحی مواد مصرف می کنند شامل نمی شود.
وی گفت: 55 درصد مردم پس از 5 سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع می شوند که این موضوع نشان می دهد خانواده ها باید بیشتر به فرزندان خود توجه کنند.
کیایی نماینده وزارت آموزش و پرورش هم در پایان برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: هفته گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر شیوه نامه ای را به وزارت آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ کرد از طریق آن می توانیم به افراد در معرض خطر اعتیاد کمک بیشتری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)