• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۰۰۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱
صفحه نخست » عمومی

آمانو به تعهدات آژانس پایبند باشد

معاون حقوقی و امور بین الملل و سخنگوی سازمان انرژی اتمی بر لزوم پایبندی یوکیو آمانو به تعهدات آژانس بین المللی انرژی اتمی در حفظ اطلاعات محرمانه تاکید کرد.

بهروز کمالوندی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به پرسشی در خصوص تصمیم یوکیو آمانو برای سفر به آمریکا و ارائه گزارش از توافق محرمانه ایران و آژانس در کنگره این کشور تاکید کرد : اینکه آمانو تشخیص دهد که به چه جایی پاسخ دهد یا به چه جایی سفر کند مربوط به اوست اما آنچه مربوط به خودش نیست و به اعضای آژانس مرتبط می شود  استقلال آژانس است .
وی گفت : مدیر کل آژانس به عنوان نماد این نهاد بین المللی تلقی می شود و اقدامات ، سخنان  و رفتارش بیانگر وضع موجود در آژانس است به همین علت آنچه برای ما اهمیت دارد این است که آقای آمانو به تعهدات این نهاد طبق اساسنامه پادمان و توافق دوجانبه ایران و آژانس پایبند باشد.
کمالوندی با اشاره به توافق دوجانبه اخیر ایران و آژانس که از آن به عنوان نقشه راه همکاری های دو جانبه یاد می شود تاکید کرد : در بند 10 این توافق تاکید شده است که اطلاعات و روش بازرسی ها باید محرمانه بماند بنا براین آقای آمانو باید به این تعهد پایبند باشد .
معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا با توجه به مخدوش شدن استقلال آژانس می توان به این نهاد بین المللی در گزارش راستی آزمایی از تعهداتمان در چارچوب برجام  اعتماد کنیم گفت : ما از ابتدا در برجام  و توافق با آژانس ، مبنایمان اعتماد نبوده است .
کمالوندی افزود : با توجه به سوابق و شناخت از طرف مقابل نمی توانیم به آنان اعتماد کنیم مهم این است که توافق و ترتیبات به نحوی باشد که مطمئن باشیم آنچه درست است اتفاق بیافتد .
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه صرفنظر از تاثیر هشدارهای ما درخصوص حفظ استقلال آژانس ، چنانچه آمانو اسناد محرمانه را در کنگره آمریکا منتشر کند واکنش عملی ما چه خواهد بود گفت : نگرانی ما درباره استقلال آژانس دغدغه بسیاری کشورهای دیگر نیز هست .
وی افزود : کشورهای غیر متعهد ، در حال توسعه و حتی برخی کشورهای توسعه یافته بحث های مختلفی در این باره در آژانس مطرح و تاکید کرده اند که آژانس نباید وابسته باشد .
کمالوندی گفت : یکی از موضوعاتی که قرار است  در کنفرانس عمومی امسال آژانس در ماه آینده  مطرح و تاکید شود ، استقلال و فرآیند تصمیم گیری در آژانس است به نحوی که مستقل و حرفه ای باشد .
وی افزود : بنابراین این نگرانی همواره بوده و هست و توافق ما با آژانس مانند توافقی که در برجام داشته ایم مبتنی بر اعتماد نیست به همین علت توافق محکمی را منعقد کرده ایم .
معاون سازمان انرژی اتمی هشدار نماینده دائم کشورمان در آژانس درخصوص حفظ اطلاعات و اسناد محرمانه مرتبط با توافق دوجانبه را بهنگام دانست و گفت:کتباً اعلام کردیم که باتوجه شنیده ها از کنگره آمریکا نگرانیم که در پی  ارائه ، طرح و علنی کردن اطلاعات مربوط به توافق محرمانه ایران و آژانس باشند.
کمالوندی تصریح کرد : اینها نگرانیهای ماست که کتبی و شفاهی به آقای آمانو منتقل کرده ایم و تلقی ما این است که دلیلی وجود ندارد که او این مسائل را رعایت نکند یعنی به نفع آژانس و مدیر کلش نیست که بخواهد سندی محرمانه را افشا کند.
وی گفت : آنچه اهمیت دارد این است که  بتوانیم به نحوی مسائل  را هدایت کنیم که منافع کشورمان در نظر گرفته شود بهرحال نکته ای نداریم که نگرانش باشیم در عین حال مراقبت دائم 
می کنیم و در تماس دائم با آژانس هستیم .
کمالوندی ابراز امیدواری کرد : بتوان در پایان  نقشه راه دو جانبه ایران و آژانس در 15 دسامبر ، دو طرف اعلام کنند که مسائل گذشته ایران یکبار برای همیشه پایان یافته است .
معاون حقوقی  و امور بین الملل سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه  اگر آمانو به تعهداتش در حفظ اسناد محرمانه در کنگره آمریکا  عمل نکند سازوکار و زمینه اقدام حقوقی برای ما وجود دارد گفت : ما  در متن توافق بر این مسئله تاکید کرده ایم و فکر می کنیم از نظر حقوقی ، شخصیت و جایگاه مدیر کل آژانس ، چنین اتفاقی نمی افتد که اسناد محرمانه افشا شود .
کمالوندی افزود : ما احتمال این اتفاق را بسیار ضعیف می دانیم و با توجه به این موضوع تصور می کنیم  ضرورتی ندارد که از قبل موضعی را در این باره اتخاذ کنیم که از آن سوء استفاده شود .
وی در عین حال گفت : اگر قرار بر این باشد که چنین اتفاقی بیافتد که البته ما چنین تلقی و برداشتی نداریم عند اللزوم می توانیم در آن شرایط موضوع را بررسی کنیم .
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تبیین  نقش سه گانه آژانس در چارچوب همکاری با کشورمان  گفت : نخستین نقش ، بررسی مسائل گذشته است که نامش را «پی ام دی» گذاشتند که ما آن را نپذیرفتیم که این موضوع صرفنظر از وجود داشتن یا نداشتن  برجام باید میان ما و آژانس مطرح وحل وفصل شود .
وی تاکید کرد : همواره توقع ما این بوده است که این مسئله فیصله یابد ؛ دوازده سیزده سال طرح سوال در این چارچوب کافی است ، چقدر سوال؟ 
کمالوندی گفت: حسن توافق اخیر با آژانس این است که به این سوالات تا پیش از پایان  سال میلادی جاری پایان می دهد.
وی افزود : نقش دیگر آژانس این است  که گزارشی در خصوص  تعهدات کشورمان مانند کاهش تعداد سانتریفیوژها یا باز طراحی راکتور اراک  ارائه کند که کاری کمّی است و قرار نیست در این باره قضاوت کند .
معاون سازمان  انرژی اتمی گفت : نقش دیگر آژانس نظارت معمولی این نهاد بر فعالیت های هسته ای صلح  آمیز کشورمان مانند هر عضو دیگر است به نحوی که  اقداماتی که می کنیم و گزارش هایی که میدهیم راستی آزمایی شود که این ممکن است علی القاعده همیشگی باشد .
کمالوندی افزود : مادامی که عضو ان پی تی هستیم و با آژانس توافقی داریم طبق موافقتنامه پادمانی و ارتباطی که  با این نهاد بین المللی برقرار است این روابط ادامه می یابد البته  ممکن است در مرحله ای شکل آن تبدیل به پروتکل الحاقی شود که اگر مجلس شورای اسلامی در آینده آن را تصویب کند دائمی می شود .
وی گفت : البته پروتکل الحاقی و تعهدات پادمانی را در گذشته  به مدت دو و نیم تا سه سال به طور داوطلبانه اجرا کرده ایم .
 کمالوندی افزود : ساز و کار آژانس ،  نحوه تصمیم گیری اش و مدیر کل آن متاثر از شورای حکام است شورایی که متشکل از نمایندگان کشورهای مختلف بویژه 1+5 است که در آن عضویت دائم دارند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: وقتی با چنین تشکیلاتی توافق می کنیم یعنی زمینه سیاسی فراهم شده است تا مسائل حقوقی و فنی را در بستری سیاسی حل و فصل کنیم ؛ این شرایطی است که با آن مواجهیم .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه اندازی شبکه اینترنتی مستند العالم
رویای مهارت در دل روستای شورین محقق شد
کشف دو دستگاه فلزیاب در بیجار
طلای زرد شهربابک در بازار
اعلام جزییات اجتماع بزرگ عزاداران حضرت زهرا(س)
ایران به تنهایی جلوی ناتو و سنتکام ایستاد
پیام تبریک فرماندار ویژه مهاباد به مناسبت هفته بسیج
اشتغالزایی و افزایش ثروت ملی با اجرای فاز دوم پتروشیمی ماهشهر
استقبال از امیرحسین موشحی در فرودگاه اردبیل
نبود بارش مؤثر و تداوم خشکسالی رودخانه‌ها را در تنگنا قرار داده است
دو فوتی و یک مصدوم در حادثه رانندگی اتوبان قم _کاشان
دادستان، محور صیانت از حقوق عامه و کاهش دعاوی است
مرمت کاشی‌کاری‌های گنبد زیارت تاریخی طاهر و منصور کاشان
تشدید طرح کنترل دروازه‌ای ناوگان باری در محور‌های خاتم و مروست
ضرورت نقش‌آفرینی زنان پژوهشگر در توسعه خراسان شمالی
افتتاح واحد تولیدی کارتن‌سازی در ارومیه
معاملات برق در بورس انرژی از ۲۴ هزار میلیارد ریال عبور کرد
قمرپور در کشتی آزاد فینالیست شد 
تیم شهرداری همدان، همچنان صدرنشین لیگ یک فوتبال جوانان
افتتاح دو باب مدرسه در جنوب سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حذف چهار صفر از پول ملی
اپیدمی نفوذ و جاسوسی برای ایران در نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)