• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۲۳۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۲
اقتصادی » بازاروتجارت

بهترین فرصت برای خرید سهام فراهم است

یک استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به اینکه قیمت بخشی از سهام به کف قیمت و حتی پایین تر از ارزش ذاتی آنها رسیده است، گفت: هم اکنون بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در این سهام است و کسانی که در بازار سرمایه حضور می یابند می توانند به سود خوبی هم برسند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر مصطفی صفاری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: 80 درصد تحولات شاخص های بورس تحت عوامل سیستماتیک و سیاستهای کلان اقتصادی است و وقتی نرخ سود سپرده های بانکی دو رقمی 22 درصد و بیشتر است و نرخ سود تسهیلات بانکی هم به حدود 28 درصد بالغ می شود صنایع نمی توانند ظرفیت سودآوری خود را متناسب با آن افزایش دهند و تحت تأثیر سیاستهای پولی قرار می گیرند. 
وی تصریح کرد: در کشورهایی که دولتها به سرعت در مقابل افت شدید شاخصهای بورس واکنش نشان می دهند و وارد عمل می شوند از جمله در چین و آمریکا به این دلیل است که اقتصاد آنها بانک محور نیست و به همین خاطر با کاهش نرخ بهره بانکی ظرفیت و توان بازار سرمایه را از لحاظ سودآوری تقویت می کنند. 
صفاری گفت: مردم معمولاً پس اندازهای خود را در بانکها یا در بازار سرمایه سرمایه گذاری می کنند و با توجه به اینکه نرخ سود بدون ریسک سپرده ها در بانکها بالاست بیشتر تمایل دارند که به سمت بانکها بروند.
وی افزود: در کشور ما اقتصاد، بانک محور است در حالیکه در سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی تأکید شده است که سهم بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاههای اقتصادی افزایش یابد که هنوز تحقق نیافته است.
صفاری گفت: سیاستهای دولت برای کاهش نرخ تورم و سیاستها انقباضی باعش کاهش تقاضای مؤثر در اقتصاد ملی شده است که نمی تواند تولید را تشویق کند و اگر تولید رونق پیدا نکند سودآوری بنگاههای اقتصادی هم کاهش می یابد که آثار خود را در افت شاخصهای بورس نشان می دهد. 
وی با بیان اینکه تمرکز سیاستهای کلان بر محور بازار پول است افزود: اگر تلاشهای دولت برای رونق اقتصادی به خوبی اجرایی شود می تواند سودآوری بورس را افزایش دهد.
این استاد دانشگاه همچنین فقدان بازارگردانها و بازارسازها را از مشکلات بازار سرمایه دانست و گفت: صندوق حمایت از سرمایه گذاری هم نتوانسته است این خلأ را پر کند و امیدواریم مجموع سیاستهای اقتصادی کشور به نفع رونق بورس و تولید باشد اما در حال حاضر به دلیل اینکه سهامداران واکنش اندکی از ارکان بازار سرمایه در برابر افت شاخصها می بینند نوعی دلسردی مشاهده می شود.
فرهنگ استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه باید تقویت شود 
یکی از مسئولان بازار سرمایه با بیان اینکه فرهنگ استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه باید تقویت شود ،  تأکید کرد: بخشی از تحولات بازار سرمایه در دو سال اخیر تحت تأثیر سیاستهای پولی دولت مبنی بر کاهش نرخ تورم و کنترل حجم نقدینگی قرار گرفته و افت قیمت کالاهای صادراتی در بازار جهانی هم این روند را پایدار کرده است. 
امیر هامونی افزود: با توجه به اینکه بانکهای کشور نرخ های بالایی به سود سپرده ها می دهند این روند ادامه دارد. 
وی گفت: صندوق توسعه بازار سرمایه از اردیبهشت پارسال به این هدف شکل گرفت که بازاریابی کند و تأثیر عوامل غیرسیستماتیک بر شاخصهای بورس را کاهش دهد که تا حد قابل توجهی موفق بود. 
وی افزود: شفافیت بازار سرمایه افزایش یافته است و اطلاعات شرکتها و ناشران اوراق بهادار به صورت لحظه ای در دسترس فعالان بازار سرمایه قرار می گیرد.
هامونی اظهار داشت: نرخ خوراک پتروشیمی ها نیز هنوز تعیین نشده است که متغیری برونزا محسوب می شود. 
وی افزود: افت قیمت نفت هم کاهش یافته است که تأثیر منفی دارد.
وی افزود: باید فرهنگ استفاده از ابزارهای جدید مانند ابزار معاملات آتی و مشتقه بیشتر شود اما از طرح بیمه سهام به خوبی استقبال نشد. 
هامونی گفت: همچنین خیلی از ابزار پوشش ریسک استقبال نمی شود و ارکان بازار سرمایه هم برای افزایش نظارت و تأمین بستر قانونی و مقرراتی و همچنین امکانات نرم افزاری تلاش می کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سرد شدن هوا در استان کرمان و ضرورت رعایت نکات ایمنی
از طرح مطالبات مردمی در سامانه ۱۶۲ تا پیگیری در خبر ۲۰ شبکه قزوین
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران
اجرای طرح هادی در ۱۵ روستای بخش مرکزی شهرستان سردشت
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی در اسکو
فعالیت جهادگران استان خراسان جنوبی ساکن قم در مناطق محروم کشور
تحویل ۱۶۰۰ واحد ویلایی انفرادی به متقاضیان واجد شرایط در ورزنه
خبر‌هایی از مصوبات قرارگاه محرومیت زدایی دامغان
پیگیری لوایح مهم هوش مصنوعی و مهریه در کنار رسیدگی به مسائل عمرانی استان قزوین
آغاز فعالیت ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان مراغه
الزام به اجرای معاملات ملکی در سامانه کاتب
حرکت خیرین ؛ نقطه عطفی در تاریخ تعلیم و تربیت کشور است
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
رژیم صهیونی ۲۸۲ بار آتش‌بس غزه را نقض کرده است
واژگونی خودرو در جاده جاسک ۳ کشته برجای گذاشت
ضایعات غیر بهداشتی مرغ به کارخانه نرسید
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
ابلاغ دستورالعمل رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)