• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۲۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
اقتصاد مقاومتی:

پایش و پردازش خبرهای مهم اقتصاد مقاومتی(2)

متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست ­های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم­ گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود.

پژوهش خبری: نام­گذاری سال 95 به عنوان « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » رویکردی راهبری برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند. 

ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: «شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.» رهبر انقلاب اسلامی افزودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است.

ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی­ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چاره­ای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!»

حضرت آیت الله خامنه­ ای در بخشی دیگر از سخنان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند. متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست­ های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم­ گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. این اتفاق نباید برای اقتصاد مقاومتی رخ دهد. بر همین اساس، مدیریت پژوهش ­های خبری معاونت خبر تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش­ های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.

این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود. در هفته گذشته از تاریخ 11/ 2/ 95 الی 15 /2/ 95 ، در میان اظهارات مسولان، در خصوص این ابزار ده گانه مطالبی دیده می شود که مهم­ ترین آنها عبارتند از:

حسن روحانی از پیش­بینی تورم یک رقمی خبر داده است، وزارت جهاد کشاورزی پیش­بینی افزایش صادرات را دارد و نعمت ­زاده، وزیر صنعت،از تلاش برای تولید محصولات مشترک ایرانی- کره‌ای خبر داده است. مسئولان وزارت صنعت نیز، حمایت از صنایع کوچک را پیش­بینی کرده­ اند.


خبرهای مهم اقتصاد مقاومتی در یک هفته گذشته

1- برخی خبرهای امیدآفرین :

- محمد ایروانی، مدیرعامل شرکت انرژی دانا، رئیس انجمن شرکت‌های حفاری ایران : پس از حفاری دریایی فاز 15 و 16پارس جنوبی، حفاری دریایی فاز 17 و 18 را آغاز کردیم که هم‌اکنون بیش از 92 درصد پیشرفت دارد.( فارس 13/ 2/ 1395 )

- ولی‌الله افخمی‌راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت : کره‌ای‌ها دیگر نباید به ایران به عنوان کشوری مصرف‌کننده بنگرند بلکه باید به این فکر باشند که ایران به عنوان هاب تولید و صادرات کالا در منطقه است.( خبرگزاری صدا و سیما 12/ 2/ 1395 )


2- برخی وعده ­های مرتبط با اقتصاد مقاومتی از سوی مسئولان:

- حسن روحانی، رئیس جمهور: ان‌شاءالله تا پایان امسال، تورم تک‌رقمی خواهد شد. ( تسنیم 12 /2/ 1395 )

- محمد رمضانی ملک رودی، مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون : خودکفایی در تولید روغن یکی از اهداف مهم طرح توسعه زیتون در کشور است امید می رود این سیاست گذاری تا پایان برنامه ششم توسعه تحقق پیدا کند ودیگر کشور نیازی به واردات روغن نداشته باشد. ( خبرگزاری صدا و سیما 12/ 2/ 1395 )

- علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی : یکی از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، حمایت از بنگاه های کوچک کارآفرینی برای ادامه کار و تولید است.( ایرنا 11/ 2/ 1395 )

- علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت : ده هزار واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در نقاط مختلف کشور امسال احیاء می شود.( ایرنا 11/ 2/ 1395 )

پایش و پردازش خبرهای مهم اقتصاد مقاومتی(2)

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار پردیس خبرگزاری صداوسیما
رادیو تریبون معرفی ظرفیت‌ها و پیشرفت استان‌ها در خراسان جنوبی
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تداوم روز‌های آلوده با چاشنی رطوبت و مه در خوزستان
اعزام ۹۵ دانش آموز کلاله‌ای به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز جشنواره تئاتر مازندران
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان مقابل تیم فیلیپین
تأکید ایران و کرواسی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه محیط‌زیست
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین
افزایش نقدشوندگی از اهداف راه اندازی مرحله معاملات پایانی
اعزام کاروان راهیان نور دانش آموز دختر بهشهری به جنوب کشور
بررسی نقش پژوهش‌های راهبردی در بهره وری انرژی
بررسی لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در کمیسیون اجتماعی
سارقان ۵۰۰ کیلوگرم غلات در دام پلیس اندیمشک
جریمه میلیاردی قاچاقچی گل مصنوعی در لرستان
بررسی گزارش بسیج سازندگی در کمیسیون حمایت از تولید مجلس
پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد
دستغیب برای ارائه گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون بودجه می‌آید
ابوالفضل زندی در صدر جدول رده بندی جهانی
برادران صادقیان رقبای خود را در رقابت‌های جهانی پاریس شناختند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)