• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۹۴۹۰
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۳
آبادان » اجتماعی
گزارش مکتوب

رویای پرواز ...

جشن بزرگی در نخلستان برپاست؛ عندلیبان آغاز دوباره زندگی و پرواز در آسمان آبی را جشن گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، 

 موج آبی که به ساحل می کوبد و هوهوی بادی که در میان شاخ و برگ نخلستان می پیچد در اولین ساعات صبح شاید یکی از شنیدنی ترین همنوازیهای دنیا باشد آنهم وقتی که در کنارش هزاران هزاردستان خوش آواز یکصدا می خوانند، گویی جشن بزرگی در نخلستان برپاست؛ آری عندلیبان آغاز دوباره زندگی و پرواز در آسمان آبی را جشن گرفته اند.

رویای پرواز ...

 اما طولی نمی کشد که ...

صدای همهمه چند جوان و نوجوان توجهم را جلب می کند، در حالیکه قفسهای بزرگ و تور و طناب سفید، بلند و محکمی به دست دارند بی توجه به ما؛ انگشت در دهان سوتهای بلبلی می زنند و مرغ شانس را صدا می کنند.

رویای پرواز ...

نزدیکتر می شوم و می پرسم قصد شکار بلبل دارید چطور دلتان می آید؟ یکی از آنها از گوشه چشمهای باریک شده اش نگاه می کند و می گوید جیبمان خالیست، مشتری هم دارد، جانشان را که نمی گیریم، فقط می فروشیم.

حمید که کمی کار بلدتر از بقیه بود می گفت: هر یک از این بلبلها برای ما 5 هزار تومان عایدی دارد، در هر مقطع بین 200 تا 300 تای آنها را صید و سودش را بین هم تقسیم می کنیم.

 

رویای پرواز ...

 

بازگشت از نخلستان

در مسیر بازگشت از نخلستان در اولین اقدام پس از هماهنگی تلفنی به اداره حفاظت محیط زیست می روم، آقای فتحی نیا می گوید: قاچاقچیان به هیچ چیز رحم نمی کنند از شیر مرغ تا جان آدمیزاد قاچاق می کنند، دلار که ببینند چشمشان را به روی همه چیز می بندند.

مدیر اداره محیط زیست آبادان ادامه می دهد: کشورهای حاشیه خلیج فارس مشتریان دست به نقد این بلبلها هستند و برای هر قطعه آن بین 20 تا 50 هزار تومان پرداخت می کنند.  

به گفته او سودجویان در هر محموله بیش از 800 تا 2500 قطعه از این پرنده بی زبان را در لنج و قایق جا می دهند و درآمد خوبی از این بابت به جیب می زنند.

 به سراغ یکی از واسطه ها رفتم، نامش را عنوان نکرد اما اطرافیان او را پسرعمو صدا می زدند، او می گوید: بسیاری از این پرندگان به دلیل شیوه بد حمل ونقل، در مسیر جان می‌بازند و هرگز به مقصد نمی‌رسند.  

او که اقامت یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارد می گوید: علاقه ساکنان کشورهای عربی برای بازی و سرگرمی با پرندگان ایرانی روز به روز بیشتر می شود و همین سودجویان را برای صید بیشتر بلبل از نخلستانهای جنوب بیشتر ترغیب می کند.   

رویای پرواز ...

برخورد قانونی با قاچاق پرندگان

به اعتقاد آقای مهرفر دامپزشک ، قانون برای مقابله با قاچاق پرندگان ضعفی ندارد اما ضعف در اجرای آن است و ادامه می دهد عرضه پرندگان قاچاق در بازار، تخلف متداولی است که همه در مقابل آن سکوت می‌کنند.

جالب اینجاست که جریمه قاچاق هر قطعه از این بلبلهای خرما 200 هزار تومان تقریبا 5 تا 6 برابر قیمت آنهاست اما سودجویان نه تنها ابایی ندارند بلکه ترجیح می دهند شانسشان را هم امتحان کنند.   

 با مسعود ثامن کارشناس سازمان صنایع دستی و گردشگری استان هم صحبت شدم، او زیباییهای طبیعت را موثر در توسعه صنعت گردشگری و اکوتوریسم می داند و تاکید می کند: نابودی طبیعت ضربه ای کاری بر پیکر گردشگری و ذخایر ژنتیکی منطقه است.

رویای پرواز ...

 قاچاق به چه قیمت؟؟؟؟

فتحی نیا مدیر اداره محیط زیست آبادان می گوید: قاچاقچیان با انتقال این پرندگان کوچک اما ارزشمند در واقع تیشه به ریشه خودشان می زنند.

او می گوید: آسیبی که از نبود گنجشک سانان مثل همین بلبلها به دهها هزار هکتار نخلستان آبا و اجدادی می رسد جبران ناپذیر است، پرندگان کوچک با تغذیه از حشرات مضر و جوندگان، جمعیت این نوع آفات را تنظیم و کنترل می کنند، آفاتی مثل سوسک چوبخوار سرحنایی که در کمترین زمان ممکن تنه نخل را می جود و میوه هایش را نابود می کند.

شاید به همین دلیل است که در یکی دو سال اخیر محصول خرمای بخشی از 4 میلیون اصله نخل آبادان خشک و کوچک و کرم خورده شده است.   

 در حال نگارش نهایی این گزارش هستم که خبر می رسد، ماموران پایگاه دریابانی و محیط بانان محیط زیست با همکاری هم از مهاجرت اجباری 1800 قطعه بلبل خرما جلوگیری و قاچاقچیان را هم دستگیر کردند.

لبخندی بر لبم می نشیند و با خود می گویم کاش هرگز رویای پرواز در قفس رنگ نبازد...

رویای پرواز ...

نویسنده: عاطفه مرادی

  

رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ... رویای پرواز ...
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)