• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۶۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
اجتماعی

بیت المقدس ۷ نوشدارو پس از مرگ سهراب

اگرچه عملیات بیت المقدس هفت با هدف بازپسگیری شلمچه طرح‌ریزی و اجرا شد، ولی این اقدام [نوشدارویی پس از مرگ سهراب]بیش نبود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ پس از سقوط فاو باید بر استحکام خطوط پدافندی این منطقه راهبردی افزوده می‌شد و یا یک تک مختل کننده در منطقه اجرا می‌ کردند تا بتوان سازمان رزم دشمن را بر هم زدو یا عملیات آنان را به تأخیر انداخت.
پس از بازپس گیری فاو، ارتش بعثی عراق ظرف هشت ساعت شلمچه را پس گرفت؛ از دست دادن شلمچه برای رزمندگان بسیجی، سپاهی و جهاد سازندگی بسیار دردناک بود؛ از همه بیشتر تک موفق عراق و بازپس ستاندن شلمچه فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در شوک فرو برد؛ زیرا آنان می دیدند دستاوردهایی که ظرف سه ماه جنگ خونین و شبانه روزی در عملیات های کربلای پنج و هشت حاصل کرده بودند و تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد را –که تا اندازه ای به خواسته های جمهوری اسلامی ایران توجه کرده بود- همچون برگه برنده ای در برابر سیاسیون کشور می پنداشتند، در هشت ساعت بر باد رفته است.
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توانسته بودند بیش از شصت هزار نفر از نیروهای مردمی، نیورهای سپاه و کمیته های انقلاب اسلامی را از آذرماه سال 1365 تا فروردینماه سال 1366 هجری شمسی در قالب دو اعزام بزرگ «سپاهیان محمد (ص) و سپاه مهدی (عج)» وارد جبهه های نبرد سازند؛ به کارگیری این حجم نیروی انسانی در عملیات های کربلای چهار، پنج و هشت فارغ از تلفات بسیار سنگین در آن نبردها، نتوانسته بود اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران را برای ختم شرافتمندانه جنگ تأمین کند؛ با این حال پس از تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد در 29 تیرماه سال 1366 هجری شمسی (برابر با بیستم جولای سال 1987 میلادی) -که در آن بندهایی نیز به نفع کشورمان دیده می شد- سبب گردید تا فرماندهی وقت کل سپاه و برخی از اعضای ستادش این تحلیل را که عملیات های اجرا شده توسط سپاه در جبهه شلمچه سبب عزم ابرقدرت ها برای پایان دادن به جنگ با هدف پیشگیری از شکست حتمی صدام و عدم وصول جمهوری اسلامی ایران به اهداف راهبردی خویش بوده است را به تمام رده های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتقل کنند ولی روند جنگ از آغازین روزهای سال 1367 هجری شمسی با سقوط فاو ظرف 36 ساعت در روزهای بیست و هشتم و بیست و نهم فروردین ماه و شلمچه در هشت ساعت در چهارم خردادماه آن سال، صحت آن تحلیل را به تردید مبدل کرد.
بازپسگیری شلمچه توسط ارتش بعثی عراق بار دیگر فضای ایام بحرانی کشور پس از عدم فتح در عملیات کربلای چهار را در اذهان تک تک فرماندهان زنده کرد؛ با این تفاوت که در عملیات کربلای چهار، تک از سوی نیروهای خودی صورت گرفته و علیرغم شکست در آن عملیات، هیچ یک از مناطق متصرفی را از دست نداده بود ولی اکنون عراق تک کرده و ظرف هشت ساعت توانسته بود تمام زمینی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظرف 2448 ساعت (102 روز برابر با سه ماه و دوازده روز) در آن با دادن چند ده هزار نفر شهید موفق به پیشروی های محدودی در عمق منطقه شده بود بازپس ستاند.
یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پس از سقوط فاو و شلمچه به شدت زیر سؤال رفته بودند، عملیات بیت المقدس هفت را جهت بازپسگیری شلمچه طرحریزی کردند.
سرانجام عملیات بیت المقدس هفت با رمز «یا أَبا عَبدِ اللهِ الحسین» (ع) در نخستین ساعات بامداد دوشنبه 23 خرداد 1367 هجری شمسی (مطابق با 28 شوال سال 1408 هجری قمری و برابر با 13 ژوئن سال 1988 میلادی) در منطقه عمومی شلمچه آغاز شد.
عملیات تا نزدیک ظهر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت و اکثر یگان های عمل کننده به اهداف اولیه خود در پنج ضلعی و کانال پرورش ماهی رسیده بودند اما پاتک های سنگین یگان های زبده ارتش تا بن دندان مسلح عراق، افت شدید استعداد پرسنلی بر اثر تلفات سنگین در حین عملیات، ضعف شدید یگان های آمادی در رساندن آب و مهمات به خطوط درگیری و نیز گرمای بی سابقه هوا در منطقه، سبب شد که این نبرد بیش از یک عملیات انهدامی دستاورد دیگری نداشته باشد؛ شاید تنها نکته مثبت نظامی این عملیات، اسارت افرادی همچون فرماندهی تیپ 429 پیاده ارتش عراق بود؛ زیرا وی بعدها در جریان بازجویی ها، از آماده شدن ارتش بعثی عراق برای بازپسگیری جزایر مجنون در آینده نزدیک خبر داد.
به هر حال، عملیات بیت المقدس هفت علیرغم دستاوردهای ضعیف نظامی جمهوری اسلامی ایران در صحنه جنگ، آخرین اقدام آفندی نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی بود و رزمندگان اسلام برغم شرایط حقیقتاً نابرابر چه از لحاظ استعداد پرسنلی و چه از لحاظ مسائل لجستیکی هرگز کم نگذاشتند و در نهایت شجاعت و شرافت تا آخرین قطره خون در خاک مقدس شلمچه در رکاب امامشان عاشورایی در کربلای خمینی برای دفاع از حریم اسلام و جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کردند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)