• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۹۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۸
ورزشی » توپ و تور
بعد از مطرح شدن دوباره در جلسات لیگ برتر؛

پیشنهاد در حال فراموشی باشگاه‌های بسکتبال

برخی تیم‌های لیگ برتری بسکتبال در جلسات هماهنگی ابتدایی، پیشنهادی را مطرح کردند که به طور جدی پی گیری نشد.

پيشنهاد در حال فراموشي باشگاه هاي بسکتبالبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ نمایندگان تیم‌های لیگ برتری بسکتبال در جلسه ابتدایی لیگ پیشنهادی را مطرح کردند که پیش از این هم جسته و گریخته در سال‌های قبل شنیده می‌شد.

در این جلسه پیشنهاد شد که اتحادیه باشگاه‌ها با ساختار و مدیریت مستقل ایجاد شود. این پیشنهاد در جلسه دوم لیگ هم مطرح شد؛ اما اقدامی در این باره صورت نگرفت.

باشگاه‌ها يا فدراسیون؟

پیشنهاد تشکیل اتحادیه باشگاه‌ها به یک دلیل در حال حاضر عملی نمی‌شود. متولی اصلی تشکیل این اتحادیه مشخص نیست و فدراسیون با باشگاه‌ها در این زمینه تعارفاتی دارند.

طبق صحبت‌های مسئولان کمیته مسابقات فدراسیون بسکتبال، باشگاه‌های لیگ برتری علاقمند بودند که به طور مستقل اتحادیه باشگاه‌ها را راه اندازی کنند و فدراسیون نفوذی در اتحادیه نداشته باشد.

برخی نمایندگان باشگاه‌ها در مقابل نظر دیگری دارند. امیرحسین صفرزاده مدیرعامل تیم شیمیدر تهران می‌گوید: "اینکه خود باشگاه‌ها به طور مستقل، اتحادیه تشکیل دهند، به نوعی مقابله با فدراسیون می‌شود و نتیجه‌ای ندارد. این تشکیلات حتما باید در کنار فدراسیون باشد و باشگاه‌ها در آن بخش‌هایی که فدراسیون نمی‌تواند کاری انجام دهد، مثل بخش اقتصادی، فعالیت‌هایی انجام دهند."

به گفته صفرزاده ابتدا باید کار اتحادیه باشگاه‌ها را به صورت محدود در ایران آغاز کرد و به تدریج حیطه اختیارات آن‌ها را با افزایش ظرفیت و ایجاد فرهنگ افزایش دهند.

پيشنهاد در حال فراموشي باشگاه هاي بسکتبالاسدالله کبیر رئیس هیئت بسکتبال گلستان و مدیرفنی تیم شهرداری گرگان هم تاکید می‌کند: "بالاخره یک نفر باید متولی این کار بشود. بهترین راه این است که فدراسیون از باشگاه‌ها دعوت کند و بعد از تشکیل اتحادیه هم جلسات در همان محل فدراسیون یا یکی از شهرستان‌ها برگزار شود. به این شکل خیلی از کار‌ها با هماهنگی همین اتحادیه انجام می‌شود و معضلاتی مثل قیمت بازیکنان را می‌توان پی گیری کرد."

استقبال از تشکیل اتحادیه‌های دیگر

لیگ‌های حرفه‌ای بسکتبال دنیا از جمله NBA در کنار خود اتحادیه‌های مختلفی را دارند که منافع عوامل مختلف برگزاری مسابقات را به نحوی تامین می‌کنند.

حماد سامری سرمربی نفت آبادان که در جلسات لیگ برتر حضور نداشت، درباره تشکیل اتحادیه‌ها می‌گوید: "این پیشنهاد را حالا از زبان شما می‌شنوم. به نظرم اگر اتحادیه مربیان، بازیکنان و داوران هم تشکیل شود، برای بسکتبال خیلی خوب است و به ایجاد چارچوب و نظم هم کمک می‌کند."
 
گفته می‌شود تشکیل این اتحادیه‌ها حتی به صورت مستقل هم از طریق وزارت کشور قابل پی گیری است و اتحادیه‌ها از مصادیق سازمان‌های مردم نهاد به حساب می‌آیند که اگر اراده‌ای در بین صنف‌های مختلف درگیر بسکتبال وجود داشته باشد؛ امکان تشکیل آن‌ها وجود دارد. تفاوت‌های مربوط به اتحادیه‌های داخل هر رشته ورزشی البته جای پی گیری بیشتر دارد و راحتترین راه همان ورود فدراسیون به ماجرا به نظر می‌رسد.

بی ثباتی باشگاه ها، مشکل اصلی

پيشنهاد در حال فراموشي باشگاه هاي بسکتبال
یکی از مشکلات در راه تشکیل اتحادیه باشگاه ها، بی ثباتی اسپانسر‌هایی است که کار را برای تشکیل چنین اتحادیه‌ای سخت می‌کند. در واقع گفته می‌شود چنین اتحادیه‌هایی مربوط به جمعی از باشگاه‌های حرفه‌ای می‌شود که وضعیت سال‌های بعد آن‌ها هم مشخص است؛ اما در ورزش ایران به جز فوتبال، سایر رشته‌ها با مشکل بی ثباتی باشگاه‌ها مواجهند.

با این وجود تعدادی باشگاه ریشه دار در لیگ برتر بسکتبال دیده می‌شوند که حتی با کناره گیری از لیگ برتر در لیگ‌های پایینتر یا رده‌های پایه به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

پتروشیمی بندرامام، دانشگاه آزاد، شهرداری گرگان، مهرام تهران، کاله مازندران و .. نمونه‌هایی از این باشگاه‌ها هستند. ذوب آهن اصفهان یکی دیگر از تیم‌های ریشه دار نیز بار دیگر به عرصه بسکتبال بازگشته و شیمیدر تهران هم در دهه نود فعالیت‌های خود را با یک سال تعطیلی ادامه داده است.
 
فرزاد کوهیان سرمربی تیم ذوب آهن اصفهان هم نظر مثبتی درباره تشکیل اتحادیه باشگاه‌ها دارد و می‌گوید: "این کار قطعا مثبت است و به خصوص بخش خصوصی در برگزاری مسابقات و بازاریابی می‌توانند کمک بیشتری کنند. ضمن اینکه تشکیل چنین اتحادیه‌ای شاید به ماندگاری باشگاه‌ها در لیگ هم کمک کند و باشگاه‌ها حس کنند که برای لیگ خود کار می‌کنند. "

راه‌های رفته

چند ماه قبل بهمن سلیمانی مدیرعامل کاله مازندران هم گفته بود که سه سال قبل پیشنهاد تشکیل اتحادیه را داده بود. او ادامه می‌دهد: "برای این کار با یکی از افرادی که در وزارت ورزش کار می‌کرد و بازنشسته شده بود، جلساتی برگزار کردیم تا مسئولیت این کار را برعهده بگیرد؛ اما علی رغم استقبال مدیران باشگاه‌ها از این طرح، اکنون در اجرای آن مانده ایم."
 
باید دید پیشنهاد امسال هم همان راه سال‌های گذشته را می‌رود یا بالاخره باشگاه‌ها و فدراسیون بسکتبال به دنبال راهکاری برای عملی کردن آن می‌روند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)