• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۰۷۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

بررسی مشکلات زندانیان با حضور دادستان و ۱۵۰ قاضی

در راستای تداوم طرح پایش و غربالگری قضایی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، مشکلات زندانیان ندامتگاه تهران بزرگ با حضور دادستان و ۱۵۰ قاضی بررسی شد.

بررسی مشکلات زندانیان با حضور دادستان و ۱۵۰ قاضیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی زندان‌های استان تهران، در راستای تداوم طرح پایش و غربالگری قضایی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، دادستان تهران و یکصد و پنجاه نفر از قضات استان از جمله دادستان کلیه شهرستان‌ها، معاونان دادستان و سرپرستان نواحی دادسرا، قضات اجرای احکام و ناظر زندان در ندامتگاه تهران بزرگ حضور یافتند و طی دیداری که تا غروب ادامه خواهد داشت، به پرونده‌های قضایی زندانیان رسیدگی کردند.
علی القاصی مهر در ابتدای این نشست با تبریک به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و ایام خجسته دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: امروز ما در مسئولیتی قرار داریم که باید بتوانیم پاسدار رسالت‌های امام (ره) و خون شهدا باشیم، خدمت به مردم از بزرگترین نعمت‌هایی است که نصیب ما گشته است.
دادستان تهران تاکید کرد: خدمتی برتر از دستگیری یک گرفتار و پیگیری مشکل وی وجود ندارد. هر کدام از ما می‌توانیم در روز حساب به این روز استناد کنیم که توانسته ایم بر اساس مسئولیتی که داشتیم گره از کار یک نیازمند باز کنیم.
وی افزود: نگاه تحولی ریاست قوه قضاییه در بازاجتماعی شدن زندانیان موجب آرامش در زندان‌ها و اعتماد مردم به دستگاه قضا شده که در تاریخ انقلاب اسلامی بی سابقه است.
القاصی مهر با اشاره به لزوم پایش دقیق زندانیان و استفاده از تمام امکانات و راهکار‌های قانونی تخفیف‌های قضایی گفت: در طرح پایش و غربالگری که از سیاست‌های تحولی قوه قضاییه بوده، با تاسیسات و ارفاقات قانونی ۱۵ هزار نفر در کل کشور آزاد شدند که از این تعداد ۴هزار نفر مربوط به استان تهران هستند.
دادستان تهران همچنین تصریح کرد: رویکرد قوه قضاییه تامین امنیت و مراقبت از امنیت جامعه است و در این مسیر افرادی که سابقه دار، مخل آسایش شهروندان و امنیت مردم باشند، آزاد نخواهند شد.
وی ادامه داد: بیش از ۷۰۰ نفر از زندانیان استان تهران، مرتکب جرایم غیرعمد و مالی شدند یا سابقه دار نیستند و حضور ما در زندان باید تاثیرگذار باشد، حقوق قانونی زندانی و خانواده وی باید مورد سنجش دقیق قرار گیرد که آیا به تمام امکانات قضایی، مددکاری، رفاهی، بهداشتی دسترسی دارد یا خیر؟
دادستان تهران افزود: رویکرد و ماموریت ما اجرای فقط حبس نیست بلکه رویکرد ترمیمی و اصلاحی بوده و باید نظارت داشته باشیم که ادامه این حبس تا چه حد کافی بوده و اجرای آن تا چه حد بر اصلاح رفتار وی و بازگشت سالم به جامعه تاثیرگذار بوده است.
این مقام عالی قضایی استان تهران گفت: هدف از اعمال مجازات تنبیه و ارعاب نیست، هدف ما اصلاح و تربیت و ترمیم رفتار است و در این مسیر با نظارت بر نحوه اجرای حکم و حمایت از خانواده زندانی می‌توان زندانی را از ادامه مجازات معاف نموده یا پیشنهاد تبدیل و یا تخفیف مجازات و حتی انتقال به زندان باز را ارائه دهیم.
وی با تقدیر از نیکوکاران استان تهران گفت: با دستان مبارک خیران بسیاری از زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد آزاد شده، هم بدهی آنان پرداخت گردیده هم شاکی به حقوق قانونی خود رسیده است. شورا‌های حل اختلاف نیز یکی از ظرفیت‌هایی است که در بحث آزادی زندانیان موثر می‌باشد و بایستی بیش از پیش و با جدیت از این ظرفیت استفاده کرد.
وی همچنین به دلیل تحول عظیم طرح پایش در زندانها، تاکید کرد: این طرح باید ادامه دار بوده، مقطعی نباشد و به قضات دستور داد تمام درخواست‌های زندانیان تحت حوزه قضایی خود را با دقت بررسی کنند و از تمام تخفیف‌های قانونی استفاده نمایند.
وی همچنین گفت: تمام درخواست‌ها تا ساعات پایانی امشب بایستی بررسی و دستورات لازم صادر گردد و اگر باز هم درخواست‌هایی به لحاظ وقت یا موانع دیگر فرصت بررسی فراهم نشد، از فردا کارگروه ویژه در دادسرای استان تشکیل خواهد شد تا هیچ درخواستی بدون رسیدگی کافی و موثر باقی نماند.
بنا بر این خبر، مدیرکل زندان‌های استان تهران نیز ضمن خوشامدگویی و تبریک به مناسبت عید ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن اعلام کرد: در اجرای بند ۱۲ سیاست‌های کلی قضایی مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم جهت استفاده از مجازات زندان با رویکرد حبس زدایی و تکلیف قانونی بخشنامه ریاست قوه قضاییه، ۶ هزار و ۳۱۲ مورد کاربرگ از سوی اجرای احکام ندامتگاه تهران بزرگ صادر شده است که بر اساس آن تاکنون یکهزار و ۸۰۵ نفر آزاد شده اند.
سیدحشمت اله حیات الغیب ادامه داد: ۳۲۲ نفر نیز از این تعداد، با مرخصی پایان حبس آزاد شده اند.
وی با تشکر از این حضور جهادی قضات، اظهار امیدواری کرد تعداد متهمان کاهش یابد و زندانیانی که امروز و در این روز عزیز، چشم امید به دستگاه قضایی دوخته اند آزاد یا از تخفیفات قانونی برخوردار گردند؛ بنابراین گزارش، ۱۵۰ نفر قاضی تا پایان امروز در ندامتگاه تهران بزرگ حضور دارند و با تک تک زندانیان دیدار خواهند کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمینه و بیشینه دمای هرمزگان ۱۷ آبان ماه
درخشش بانوی بسیجی کهگیلویه و بویراحمدی در رقابت های جهانی
آغاز ثبت نام وام دانشجویی از امروز
کرمان میزبان سی و هفتمین جشنواره تئاتر
آغاز دومین جشنواره بین‌المللی عکس «ایران جوان» در چهارمحال و بختیاری
هوای آبادان و خرمشهر در وضع ناسالم
لزوم همراهی همه نهاد‌ها و بویژه خانواده‌ها برای تربیت نسل انقلابی
هشدار سازمان بازرسی به شرکت‌های بیمه
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نوزاد ارسنجانی در اورژانس به دنیا آمد
رویداد ملی ایران جان در ایستگاه پنجم خود به خراسان جنوبی رسید
غوغای شگفت انگیز رنگ‌ها در دره اسپیران مراغه
۱۳ اصفهانی در جمع کاروان اعزامی ایران به ریاض
یادی از شهدای دانش آموز در راهپیمایی ۱۳ آبان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واکنش سفارت ایران در مکزیک به اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم پاداشی به صهیونیست‌ها برای جنایاتشان است
پیش‌بینی افزیش غلظت آلاینده در شهر‌های صنعتی
مکزیک ادعای طرح حمله به سفیر رژیم اسرائیل را تکذیب کرد
مخالفت باشگاه پیکان با استعفای سعید دقیقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)