• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۶۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۹
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
رئیس سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران:

فروش نمایشگاه کتاب تهران تاکنون حدود ۸۴ میلیارد تومان است

یاسراحمدوند گفت: آخرین آمار فروش در نمایشگاه کتاب تهران تاکنون حدود ۸۴ میلیارد تومان است که حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیارد تومان آن در فضای مجازی خرید شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما که به موضوع «سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب» اختصاص داشت، افزود: ویژگی‌های مختلفی در صنعت نشر وجود دارد که موجب می‌شود انتظار از نمایشگاه، یک فروشگاه هم باشد، یکی از این ویژگی‌ها این است که بخش قابل توجهی از مردم کشور ما دسترسی به کتاب ندارند، در روستا‌ها و شهر‌های کوچک کتاب فروشی وجود ندارد، این یکی از دلایلی است که توقع می‌رود در طول سال حداقل یک بار مردم بتوانند از نزدیک همه محصولات و انتشارات را ببینند.
آقای احمدوند گفت: نکته دیگر این که تعداد کتاب فروشی‌های کشور، چون کمتر از تعداد ناشران است و میزان تولید کتاب بیشتر از ظرفیت ویترین‌های موجود است، کتاب فروشی‌ها حداکثر می‌توانند ۱۰ تا ۲۰ درصد محصولات ناشران را به نمایش بگذارند از این رو هر ساله نمایشگاه کتاب با این ظرفیت باید برگزار شود
وی افزود: بخش جدی کتاب‌های ناشران در کتاب فروشی‌ها امکان عرضه ندارند. تعدادی از کتاب‌ها هم مخاطب عمومی ندارد، کتاب‌های تخصصی کتاب‌های خاص هستند که مخاطب خاص دارند و برای کتاب فروش صرفه اقتصادی برای ارائه ندارد.
وی افزود: مجموع این عوامل باعث می‌شود که ما ناگزیر باشیم در سال به این مجموعه ناشران و کتاب‌ها فرصتی دهیم که خود را به مخاطبان ارائه کنند، این دلیل اصلی است که همچنان وجه فروشگاهی در نمایشگاه وجود دارد.
آقای احمدوند افزود: یکی دیگر از ظرفیت‌ها این است که ما از ابزار‌های جدید استفاده بیشتری کنیم، ورود فضای مجازی به کمک نمایشگاه کتاب تهران تحولی ایجاد کرد، آخرین آمار فروش در نمایشگاه کتاب تهران حدود ۸۴ میلیارد تومان است که امروز اتفاق افتاد که حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیارد تومان آن در فضای مجازی خرید شد و کتاب‌هایی هستند که مردم از سراسر کشور خریداری کردند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از ۳۲ کشور در نمایشگاه نماینده داریم، یا ناشر حضور دارد یا مهمان، حدود ۶۰ مهمان خارجی در نمایشگاه حاضر هستند و ارتباطات فرهنگی گسترده، تبادلات و تفاهمات فرهنگی بین ناشران ایرانی، اتحادیه‌های ایرانی و ناشران و اتحادیه‌های کشور‌های دیگر ایجاد شد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تبادل فرهنگی از طریق ترجمه کتاب‌های مختلف با کشورهائیکه دارای مشترکات فرهنگی با ماهستند افزود: روش کار این است که ناشران خارجی به پایگاه اینترنتی طرح گِرَنت مراجعه می‌کنند و کتابی را که می‌خواهند به زبان خود ترجمه کنند آنجا معرفی می‌کنند، و آن جا عنوان کتاب را اعلام می‌کنند طی چند روز همکاران بررسی می‌کنند که آیا این کتاب ویژگی ترجمه را دارد، قبلاً ترجمه نشده یا به ناشر دیگری در آن کشور حق ترجمه اش فروخته نشده باشد، بعد از چند روز که ارزیابی‌های اولیه صورت گرفت به ناشر اعلام می‌شود که می‌تواند این کتاب را در قالب طرح گرنت ترجمه کند.
آقای احمد وند افزود: یک مبلغ حمایتی برای آن ترجمه تعیین می‌شود و در اختیار ناشر قرار می‌گیرد، یک مبلغی به عنوان پیش پرداخت، بعد از انتشار کتاب هم مبلغ تکمیلی داده می‌شود که کتاب به آن زبان در کشور مورد تقاضا منتشر شود.
وی گفت: استقبال ناشران خارجی از این طرح خوب است، ما منابع ارزی کافی در گذشته به این کار اختصاص ندادیم و باید این اتفاق تقویت شود.
رئیس برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، مجموع شمارگان کتاب‌های کشور در سال ۱۴۰۰ را چهار درصد بیشتر درمقایسه با سال قبل عنوان کرد و افزود: مجموع عناوین حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است و میانگین شمارگان منتشر شده در کشور حدود ۱۰۲۰ نسخه بوده که میانگین مقبولی است و با این ظرفیت توزیع و کتاب فروشی، میانگین تیراژ و شمارگان میانگین قابل قبولی است.
آقای احمدوند افزود:، اما شاخص جدی برای نشر این است که ما شمارگان مان افزایش پیدا کند که یکی از راه ها؛ توسعه فروشگاه‌ها همچنین تقویت بخش خرید از ناشران برای تجهیز کتابخانه‌ها است، در این زمینه احتیاج به کمک بیشتر برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای تجهیز کتابخانه‌ها داریم.
وی افزود: تقریباً در سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید کتاب برای کتابخانه‌ها در نظر گرفته شده بود در حالی که تقریباً ارزش تولید کتاب‌های کشور نزدیک به پنج هزار میلیارد تومان است، می‌بینید که فاصله خیلی زیاد است و در سال جدید هم این عدد افزایش چشمگیری ندارد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره گفته وزیر ارشاد درخصوص واردات کاغذ افزود: ارز ۴۰ میلیون دلاری که تخصیص پیدا کرده بود در اختیار قرار گرفت که شرکت‌ها هم ثبت سفارش کردند، واردات کاغذ انجام خواهد شد، اما بدانیم که این میزان در حوزه نشر حدود یک ششم نیاز نشر کشور در طول سال است، تولید داخل به همت وزیر و پیگیری معاون اول رئیس جمهور در حال راه اندازی است.
آقای محمد تقی حق بین؛ ناشر که در استودیوی دیگر برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما حضور داشت، افزود: به عنوان کتاب فروش می‌گویم، چون صدا و سیما در این حوزه فعال است و در این ایام تبلیغات وسیعی در حوزه کتاب صورت می‌گیرد، کتاب فروشی‌ها هم از رونق برخوردار هستند و آسیبی به آن شکل که عده‌ای بیان می‌کنند نخواهند دید.
آقای حق بین گفت: بخش بین الملل باید دو بخش شود یک بخش در نمایشگاه کتاب تهران اتفاق می‌افتد دیگری را باید در سطح دنیا انجام دهیم.
وی افزود: در سطح دنیا دو بخش داریم اول این که ما حجم زیادی از ایرانیان خارج کشور داریم که مخاطب کتاب‌های داخلی ما هستند و این خود یک ظرفیت گسترده‌ای است دوم این که باید ببینیم در چه حوزه‌هایی ویژگی‌هایی داریم، چون در حوزه کتاب‌های تصویری جزو پنج کشور بزرگ در حوزه تصویرگری کتاب کودکان هستیم یعنی در این حوزه صاحب نام هستیم و باید از این ظرفیتمان استفاده کنیم همچنین در حوزه چاپ قرآن و قرآن‌های نفیس.
این ناشر افزود: مهمترین دغدغه امروز ناشران، کاغذ است، اگر وفور کاغذ باشد، قیمت‌ها تثبیت می‌شود و علاقه‌مندان به راحتی می‌توانند کتاب را به دست بیاورند و در مورد تیراژ کتاب هم تنها راهکاری که تمام دنیا در آن هستند توسعه کتابخانه‌ها است و باید به توسعه کتابخانه‌ها بپردازیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)