• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۳۵۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

ضرورت حمایت قضایی از طرح‌های بهبود محیط زیست

رئیس قوه قضاییه گفت:هرگونه موانع قضایی و حقوقی در مسیر گسترش فضای سبز شهری را به دستگاه قضایی اطلاع دهید تا در چهارچوب قانون و ارتقای حقوق عامه، درباره آنها راهکار اتخاذ کنیم.

تاکید رئیس دستگاه قضا بر حمایت قضایی از طرح‌های ناظر بر حفظ و بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز شهری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، صبح امروز سه‌شنبه (۱۵ اسفند) در جریان حضور در مراسم بهره‌برداری از پروژه ۲ هزار هکتار جنگل‌کاری در قالب طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران، یک اصله نهال میوه غرس کرد.
رئیس قوه قضاییه سپس طی سخنانی در این مراسم ضمن تقدیر از همه مردم، مسئولان و دستگاه‌هایی که به امر حفظ محیط زیست و درختکاری اهتمام دارند، اظهار کرد: از منظر اسلام، درختکاری و غرس نهال، در زمره بهترین کارهاست و این امر در آموزه‌های دینی در ردیف اموری نظیر ساختن مسجد و تعلیم انسان‌هاست و به همان میزان از ارزش و ثواب برخوردار است. مضاف بر آن، درختکاری از جمله اموری است که باقیات و صالحات محسوب می‌شود و اثر آن بعد از فوت فرد نیز باقی است و خیراتش در کارنامه اعمال فرد پس از مرگش نیز ثبت و درج می‌شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: درختکاری امری مستحب است و قطع درختان و آسیب رساندن به آنها، عذاب به دنبال دارد و به لحاظ زیست جمعی نیز، تبعات نامطلوب مترتب بر آن است.
رئیس عدلیه بیان داشت: حفظ محیط زیست و ایجاد فضای سبز و درختکای، منافع مادی و معنوی پرشماری را به همراه دارد و این منافع از جهات مختلف انسانی، اجتماعی، سلامت و نشاط جمعی، زیبایی فضای شهری و محیطی، جذب آلاینده‌های زیست محیطی و غیره، چشمگیر و برجسته است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش، طرح ناظر بر آبیاری درختان با شیوه‌های دانش‌بنیان و کشت درختان مثمر به روش آبیاری زیرسطحی هوشمند که در شهر تهران به مرحله اجرا درآمده است و سبب صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب می‌شود را ستود و اتخاذ این قبیل راهکار‌های دانش‌بنیان در راستای گسترش فضای سبز را در شرایط مرتبط با مضایق و تنگنا‌های آبی، برای کشور ضروری دانست.
رئیس دستگاه قضا ضمن تاکید بر حمایت قضایی از طرح‌های ناظر بر حفظ و بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز شهری، خطاب به مسئولان شهرداری تهران گفت: هرگونه موانع قضایی و حقوقی در مسیر گسترش فضای سبز شهری را به دستگاه قضایی اطلاع دهید تا در چهارچوب قانون و در راستای ارتقاء حقوق عامه، در خصوص آن‌ها اتخاذ تدبیر و راهکار کنیم. قطعاً قوه قضاییه در جهت منافع عمومی و بهبود و ارتقاء زیست‌جمعیِ سلامت‌محور، حامی کلیه طرح‌های مبتنی بر بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز است و با خاطیان این عرصه، برخورد قاطع و قانونی به عمل می‌آورد.
«احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی و «زاکانی» شهردار تهران نیز در این مراسم به ارائه توضیحاتی در خصوص پروژه دو هزار هکتاری جنگل‌کاری طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران پرداختند؛ ۵۰ درصد از این پروژه دو هزار هکتاری را نهال‌های مثمر تشکیل می‌دهند.
«مختاری» مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران نیز در این آیین بیان داشت: طرح ۵۰ هزار هکتاری جنگل‌کاری پیرامون شهر تهران از سال ۱۳۶۵ آغاز شد و امروز با اجرای دو هزار هکتار دیگر از این پروژه، مجموعاً ۴۸ هزار و ۲۰۰ هکتار از طرح مذکور، عملیاتی می‌شود؛ تلاش می‌کنیم، سال آینده پروژه عظیم جنگل‌کاری ۵۰ هزار هکتار از اراضی پیرامون شهر تهران به پایان برسد.
همچنین در این مراسم، مسئولان شهرداری تهران توضیحاتی را پیرامون طرح بومی «کشت درختان مثمر به روش آبیاری زیرسطحی هوشمند» ارائه دادند؛ صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب و کاهش مصرف سموم، از جمله مزیت‌های این طرح محسوب می‌شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
متوسط پرشدگی مخازن سد‌های آذربایجان شرقی ۱۹ درصد است
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
طارم در صدر جدول تولید زیتون کشور
آغاز به کار نمایشگاه تخصصی آرد و نان و صنایع وابسته استان زنجان
جبران بخشی از کم بارشی های خراسان شمالی
فرماندار زنجان: ضرورت تسریع در مناسب‌سازی معابر برای معلولان و سالمندان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ دی ۱۴۰۴
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
احداث بیش از ۱۰ کیلومتر خط انتقال در شهرستان خرمدره
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)