• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۹۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۱
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

افزایش سی و یک درصدی صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان از افزایش سی و یک درصدی میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان خبر داد.

افزایش سی و یک درصدی صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، «حسین روستایی» گفت: میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سه ماه اول امسال و همزمان با سه ماه پایانی دولت سیزدهم با افزایش صد و بیست و سه میلیون دلاری در مقایسه با سه ماه نخست سال گذشته، رشد سی و یک و یک درصدی را نشان می‌دهد.
وی تصریح کرد: وزن صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در سه ماهه اول سال جاری دویست و بیست و هفت هزار تن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادارت غیر نفتی ایران به افغانسـتان در مدت زمان یاد شده به رقم پانصد و هفده میلیـون دلار و به لحـاظ وزنی به یک میلیون و دویست و دو هزارتن رسـید که این میزان، در مقایسه با دوره مشـابه سال گذشـته بیست و سه درصـد در وزن افزایش یافته است.
روستایی افزود: روغن‌های سبک و فرآورد‌های نفتی، گاز‌های نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، کف پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، هیدروکربن‌های سبک و سنگین، سیمان، گوجه فرنگی، سیب درختـی، انـواع پلی اتیلن، سیب زمینی، کفش، میوه جات و سبزیجات، شیرخشک و انواع کاشی و سرامیک مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: میزان واردات کشورمان از افغانستان نیز در سه ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به رقم بیش از هجده میلیون دلار رسیده است که رشد دویست و نود و هشت درصدی در ارزش و به لحاظ وزنی رشد هزار و یکصد و بیست و هفت درصدی را نشان می‌دهد.
روستایی گفت: ذرت دامی با چهار میلیون و هفتصد هزار دلار افزایش، جو با سه میلیون و دویست هزار دلار افـزایش، اسپند با هشتصد و نود و شش هزار دلار افزایش، روغـن جانشین کره کاکائو با هشتصد و شصت و شش هزار دلار افـزایش، دانه آفتابگردان با سیصد و هشت هزار دلار افزایش، بادام زمینـی با دویست و هفتاد و پنج هزار دلار افزایش و شمش سرب با دویست و دوازده هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام موثر در افزایش واردات از افغانستان بوده اند.
وی افزود: براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالا‌های صادراتی ایران است. متوسط ارزش گمرگی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در سه ماهه اول سال هزار و چهارصد و سه بیش از چهار صد و سی دلار بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته (چهارصد و چهار دلار) بیش از سی و شش دلار در هر تن افزایش را نشان می‌دهد که حاکی از صادرات کالا‌های با ارزش افـزوده بیشـتر به افغانسـتان در دوره مورد بررسی است. البته مقایسه رشد سی و یک درصـدی در ارزش صادارت و بیست و سه درصـدی در وزن نیـز این موضـوع را تایید می‌کند.
روستایی همچنین گفت: میانگین ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی ایران به جهان در سه ماه اول امسال سال حدود سیصد و پنجاه و هفت دلار بوده است که شاخص مورد نظر در رابطه با افغانستان، هفتاد و سه دلار بالاتر از میانگین کلی است.
وی افزود: گسترش روابط اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور، حاصل نگاه ویژه دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران به همسایگان بوده که با افزایش رفت و آمد هیئت‌های رسمی و اقتصادی-تجاری میان استان‌های دو کشور، به ویژه تهران و کابل تقویت شد و صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان توانست بعد از وقفه‌ای که در اوایل تحولات سیاسی در کابل رخ داد دوباره سیر سعودی به خود بگیرد.
وی گفت: با توجه به ظرفیت‌های صادراتی کشورمان و همچنین شناخت خوب مردم و تجار افغانستان از کیفیت خوب و قیمت رقابتی محصولات و کالا‌های ایرانی و اعتماد بوجود آمده، در کنار سلیقه‌های مصرفی مشابه و نیاز‌های بازار افغانستان (حتی در حوزه تامین ماشین آلات صنعتی و خطوط تولید، دارو و تجهیزات پزشکی و تجهیز بخش کشاورزی به سیستم‌های نوین) شرایط لازم برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به بیش از پنج میلیارد دلار در بازه زمانی کوتاه مدت تا دو سال آینده فراهم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)