• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۷۴۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
خوزستان » اجتماعی

خسارت ۴۰ هزار میلیارد ریالی گرد و غبار به خوزستان

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوزستان ۴۰ هزار میلیارد ریال از مجموع خسارت گرد و غبار در کشور را به خود اختصاص داده است.

خسارت ۴۰ هزار میلیارد ریالی گرد و غبار به خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود میرشکار روز شنبه، ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ در آیین گرامیداشت روز جهانی مقابله با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار در اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه میزان خسارت ناشی از گرد و غبار در برآورد سال ۹۷ در ۵ استان کشور، ۶۰ هزار میلیارد ریال بوده است، گفت: ۴۰ هزار میلیارد ریال از این خسارت مختص خوزستان بود که بخش عمده خسارت ناشی از این پدیده را به خود اختصاص داده است.  

وی با ببیان اینکه مهاجرت، خارج شدن سرمایه‌گذارن از کشور، عدم سرمایه‌گذاری در استان‌هایی همچون خوزستان که از نظر تولید می‌توانند بار اقتصادی خوبی برای کشور داشته باشند، از دیگر خساراتی محسوب می‌شوند که در خسارت‌های ریالی ذکر شده برآورد نشده است، افزود: برای مدیریت این بحران که ناشی از تغییرات اقلیمی است همه دستگاه‌های اجرایی براساس قانون باید پای کار بیایند و با توجه به میزان خسارت وارده به استان، ضرورت دارد با دقت نظر بیشتری مساله مدیریت گرد و غبار مورد توجه قرار گرد و باید اقدامات عاجلی در ۷ کانون اصلی گرد و غبار در استان انجام شود.

میرشکار بر پیگیری راهکار‌های کاهش و مقابله با گرد و غبار و افزایش توان تاب‌آوری در استان به عنوان یکی از الزامات پایداری در زندگی و تولید تاکید کرد و ادامه داد: مرگ و میر ناشی از پدیده گرد و غبار در حوزه اجتماعی و سلامت خانواده‌ها نیز مشکلات اساسی را ایجاد کرده است، همچنین آسیب به پوشش گیاهی، آسیب به کشاورزی و کاهش تولیدات محصولات غذایی، بروز انواع آفات و بیماری‌ها، آسیب به دام و طیور، آسیب به تاسیسات برقی و زیرساخت‌های جاده‌ای از دیگر خسارات گرد و غبار به شمار می‌روند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشارهِ مصداقی به برخی آسیب‌های گرد و غبار، اضافه کرد: به عنوان نمونه گرد و غبار در استان ایلام ۸۰ درصد زنبور‌های عسل را از بین برده که خسارت سنگینی در حوزه اجتماعی و اقتصادی وارد کرده است. همچنین بخش عمده‌ای از جوجه‌های یک روزه با نیاز به اکسیژن بیشتر بر اثر گرد و غبار از بین رفته‌اند که این مساله نیز ضربه اقتصادی شدیدی به برخی از استان‌هایی درگیر با گرد و غبار وارد کرده است.

مغفول ماندن توسعه فضای سبز خوزستان

وی با اشاره به تشکیل کارگروه توسعه فضای سبز استان خوزستان، گفت: توسعه فضای سبز در استان در کنار دیگر جنبه‌های توسعه‌ای از جمله موراد مغفول مانده است و همگام با توسعه استان نیست که همین موضوع نیز مشکلات عدیده‌ای در استان ایجاد کرد.

به گفته میرشکار تصویب طرح جامع مقابله با گرد و غبار استان، تعیین وظایف در طرح‌ها مقابله با گرد و غبار دستگاه‌های اجرایی به تفکیک، پیگیری و نظارت بر اجرای طرح‌ها، ابلاغ شیوه نامه ملاحظات محیط زیستی توسعه و بهره‌برداری از معادن از حیث میزان آلایندگی و حساسیت مناطق نسبت به تولید گرد و غبار و افزایش دیپلماسی در پیگیری اقدامات کشور‌های همسایه در کنترل کانون‌های گرد و غبار تاکنون در این حوزه انجام شده یا در حال اجرا است.

بر اساس مطالعات موسسه آب و خاک، از مجموع یک میلیون هکتار بیابان‌های خوزستان، ۳۴۵ هزار هکتار آن کانون گرد و غبار است.

این کانون‌ها در هفت نقطه استان شامل کانون شماره یک در جفیر در جنوب غرب استان، کانون شماره ۲ در شمال خرمشهر، کانون شماره سه در شرق اهواز، کانون شماره چهار در جنوب و جنوب شرق اهواز، کانون شماره پنج در امیدیه، کانون شماره ۶ در ماهشهر و کانون شماره هفت در هندیجان پراکنده است.

طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان، در پی توفان‌های شدید خاک و قطع آب، برق و تلفن در این استان، در اواخر سال ۹۵ آغاز شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)