پخش زنده
امروز: -
نخستین جشنواره ملی شعر مرزداران با محوریت گرامیداشت شهدای مرزبان۱۳۲۰ بیله سوار مغان با تجلیل از شعرای برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل نخستین جشنواره ملی شعر مرزداران با شرکت بیش از ۱۵۶ شاعر و ۲۷۰ قطعه شعر از استان های مختلف در شهرستان بیله سوار برگزارشد.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل در آیین اختتامیه جشنواره شعر مرزداران در بیله سوار مغان به سه هزار و ۴۰۰ شهید بزرگوار استان ، شهید سردار سلیمانی و شهدای مرزدان بیله سوار ادای احترام کرد و گفت: مرزداری به معنای حفظ هویت ، ایمان و زبان است و این جشنواره در واقع نشانه حراست از مرزهای فرهنگی نیز هست.
رضا کریمی افزود: این رویداد در حقیقت دارای پیام فرهنگی برای همه ایرانیان است که امنیت مرزها به لطف جانفشانی فرزندان این مرز و بوم است.
وی ادامه داد: بیله سوار یادآور صلابت ، ایستادگی و مقاومت است و باید همه مدیران برای توسعه و رشد این شهرستان مرزی و مستعد مجدانه بکوشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل هم در این برنامه گفت: شاعران صاحب اثری از شهرستانهای استان اردبیل و همچنین از استانهای گلستان، قم و آذربایجان غربی در این رویداد فرهنگی و ادبی حضور دارند.
امیر رجبی افزود: مردم بیله سوار، حافظان مرز این خطه از ایران هستند و شعرا نیز مرزهای فرهنگی کشور و هویت و تاریخ ما را صیانت می کنند.
وی ادامه داد: بیله سوار در ادوار قبل محل اجرای تئاتر مرزداران بوده است و تلاش می کنیم این شهرستان به عنوان منطقه و پایگاه مرزی فعالیت های فرهنگی و ادبی شناخته شود.
ابراهیم فهیمی نماینده مردم بیله سوار مغان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره گفت: از این جشنواره به مقام مانای شهدای مرزدار و سایر شهدا ادای احترام می کنیم و به ساحت همه مرزداران در هر حوزه و لباسی که باشند درود می فرستیم.
وی افزود: امروز باید افسران فرهنگی در میدان نبرد باشند تا دچار شبیخون دشمن نشویم و سرنوشت بشریت همیشه با فرهنگ ارتباط داشته است و استقامت ایران اسلامی در برابر استکبار جهانی نیز متکی به فرهنگ متعالی اسلامی است.
وی ادامه داد: ایران ما امروز در گذرگاهی است که در این دنیای آشفته و متلاطم ، با اتکا بر وحدت و وفاق و همدلی عزت و عظمت خود را نشان می دهد.
نماینده مردم پارس آباد بیله سوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی از دستگاه فرهنگی استان به خاطر برگزاری محافل و برنامه های بانشاط قدردانی کرد و با اشاره به قدمت فرهنگی بیله سوار، بر تحلیل و بزرگداشت شعرای بزرگ مغان از جمله سولماز فهیمی تاکید کرد.
حجت الاسلام جابر عزیزی امام جمعه بیله سوار مغان نیز در این جشنواره گفت: بیله سوار شهر اولین هاست و تاکنون یک درصد از قابلیت گمرک این شهرستان احیا شده است و چندین هکتار زمین بلااستفاده در محوطه دارد و انتظار داریم مدیران استان اردبیل توجه ویژهای به بیله سوار داشته باشند.
وی افزود: توجه استانداری اردبیل در تعیین مسیر مدیریت بیله سوار شایسته قدردانی است و این شهرستان از ظرفیت بزرگ مرز و مرزداری در پیشانی نظام برخوردار است و این جشنواره به پاس قدردانی از جانفشانی مرزبانان آن ترتیب یافته است.
عزیزی ادامه داد: بیله سوار در موضوع طلاق با کاهش ۴۰ درصدی نسبت به سال قبل موجه است و شاخص های فرهنگی بالایی دارد و مسولان نظامی و انتظامی و اداری شهرستان نیز اسوه ادب و فرهنگ هستند.
امام جمعه بیله سوار تاکید کرد: انتظار می رود در سفر آینده نزدیک دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان گذر مرزی از مرز بیله سوار احیا شود تا بازار و گمرک بیله سوار رونق لازم را داشته باشد و این رونق حتی برای شمالغرب کشور موثر خواهد بود.
محبوب حسینی فرماندار بیله سوار نیز در این جشنواره اظهار کرد: بیله سوار مغان با قدمت بیش از ۶ هزار سال به عنوان شهر مرزدار شناخته می شود و مردم این دیار در شهریور ۱۳۲۰ در مقابل یورش نیروهای شوروی سابق ایستادگی کرده و شهدایی تقدیم وطن کردند.
وی افزود: مردم بیله سوار در دوره های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز با تقدیم ۱۳۸ شهید و ۳۳۰ جانباز و هشت آزاده سرافراز به نظام اسلامی ادای دین کرده اند.
در این آیین شعرایی همچون احمد حیدری فانی، منافی، صمد طاهری پورامان، فرید، اسدالله تیزفهم، اشرفی، یعقوب نیکزاد، غفاری، عیسی پاشاپور ، خاکنژاد، شهاب الدین وطندوست ، کاظم نظری بقا شعر خواندند و موسیقی عاشیقی اجراشد.
همچنین در این مراسم یک جلد کتاب با موضوع بیله سوار در دفاع مقدس رونمایی شد و از محسن کاویانی نفر اول از قم، قاسم بای نفر دوم از استان گلستان و سام رنجبر نفر سوم از آذربایجان غربی ، محمد زارعی از استان مرکزی، ز استان قم ، بای از استان گلستان، فریده روحی از آذربایجان غربی ، لطفعلی فکرت از بیله سوار مغان و اشرفی و فرید از استان اردبیل به عنوان شعرای برگزیده تجلیل به عمل آمد.
مزار شهدای گمنام سوم شهریور ۱۳۲۰ در جوار مدرسه قدیمی امام خمینی (ره) بیلهسوار به شهدایی که در حمله قشون روس به شهادت رسیدند مربوط بوده و نماد مقاومت دلاور مردان این مرز و بوم در برابر بیگانگان است.