• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۰۸۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تاکید وزیر ارتباطات بر نقش دیپلماسی فناوری در رشد اقتصاد دیجیتال

وزیر ارتباطات با تأکید بر نقش دیپلماسی فناوری در رشد اقتصاد دیجیتال گفت: برای رسیدن به سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص داخلی، باید در دو محور تمرکز کنیم؛ حضور در بازار‌های جهانی و افزایش بهره‌وری داخلی. تحقق این هدف بدون حضور فعال شرکت‌های ایرانی در عرصه بین‌الملل ممکن نیست.

تاکید وزیر ارتباطات بر نقش دیپلماسی فناوری در رشد اقتصاد دیجیتال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید ستار هاشمی، در نشستی با حضور فعالان بخش خصوصی فاوا، اعضای نظام صنفی رایانه‌ای و فعالان اقتصادی استان یزد با اشاره به سابقه تاریخی و دستاورد‌های تمدنی یزد گفت: این استان نشان داده که چگونه می‌توان از دل محدودیت‌های طبیعی، فرصت‌های بزرگ خلق کرد. همان‌طور که قنات‌ها در گذشته نماد نوآوری ایرانیان بودند، امروز نیز یزد می‌تواند الگویی در خلاقیت فناورانه و اقتصاد دیجیتال باشد.

وی افزود: اگرچه اقتصاد بخش فناوری کشور در سال‌های گذشته نحیف بوده است، حضور نیروی انسانی نخبه، دانشگاه‌های توانمند و صنایع فعال در یزد، زمینه‌ای برای ورود جدی‌تر به حوزه اقتصاد دیجیتال فراهم کرده است. 

امنیت سایبری؛ اولویت حیاتی کشور

وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۴ و احکام برنامه هفتم توسعه در حوزه امنیت سایبری گفت: «امنیت دیجیتال یک ضرورت ملی است. قانون‌گذار نیز منابع مشخصی برای ایجاد مراکز مدیریت خدمات امنیتی (MSSP) و تقویت این بخش اختصاص داده است.»

او تأکید کرد: «واقعیت این است که امنیت در دل دولت شکل نخواهد گرفت؛ بلکه بخش خصوصی باید محور این حرکت باشد. شرکت‌های ایرانی در حوزه امنیت سایبری توانسته‌اند هم در تهران و هم در یزد جایگاه مؤثری ایجاد کنند و ما در آینده نزدیک شاهد رشد و شکوفایی بیشتری در این عرصه خواهیم بود.»

دیپلماسی فناوری و حضور بین‌المللی

هاشمی با تأکید بر نقش «دیپلماسی فناوری» در رشد اقتصاد دیجیتال گفت: «برای رسیدن به سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص داخلی، باید در دو محور تمرکز کنیم؛ حضور در بازار‌های جهانی و افزایش بهره‌وری داخلی. تحقق این هدف بدون حضور فعال شرکت‌های ایرانی در عرصه بین‌الملل ممکن نیست.»

وی به تجربه موفق برخی شرکت‌های ایرانی در اجرای طرح‌های مخابراتی و فیبرنوری در آمریکای لاتین و آفریقا اشاره کرد و افزود: «رقابت شرکت‌های ایرانی با برند‌های بزرگ جهانی نشان داده که با پشتیبانی و حمایت درست، می‌توانیم سهم بیشتری از بازار بین‌المللی به دست آوریم.»

هوشمندسازی صنایع و صرفه‌جویی در منابع

وزیر ارتباطات هوشمندسازی صنایع را یکی دیگر از اولویت‌های کشور دانست و گفت: «فناوری اطلاعات می‌تواند تا ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی ایجاد کند. این یعنی سالانه حدود ۲۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی؛ رقمی که نشان می‌دهد ورود فناوری به صنایع معدنی، فولادی و پتروشیمی تا چه اندازه ضروری است.»

وی افزود: «همکاری اپراتور‌ها و بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی می‌تواند نقطه عطفی در تحول صنعتی کشور باشد.»

ایران دیجیتال؛ طرحی برای توانمندسازی نسل آینده

هاشمی طرح «ایران دیجیتال» را یکی از پروژه‌های کلیدی وزارت ارتباطات معرفی کرد و توضیح داد: «این طرح با آموزش مهارت‌های دیجیتال از مقطع متوسطه آغاز شده و هدف آن ورود دانش‌آموزان و دانشجویان به عرصه کسب‌وکار‌های دیجیتال است. در این مسیر، تولید محتوا و مهارت‌های کاربردی جایگزین مدارک صرفاً رسمی خواهند شد.»

او ادامه داد: «با مشارکت وزارت آموزش‌وپرورش، بخش خصوصی و شرکت‌های استانی، تلاش داریم زیست‌بوم ایران دیجیتال را به‌ویژه در یزد که رتبه نخست کشور در برخی شاخص‌های تحول دیجیتال را دارد، گسترش دهیم.»

ترانزیت داده و جایگاه ژئوپلیتیکی ایران

وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود به نقش ایران در ترانزیت داده اشاره کرد و گفت: «ظرفیت ترانزیت داده کشور طی یک سال گذشته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است و هدف‌گذاری ما رسیدن به رشد ۵۰۰ درصدی است. با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران، می‌توانیم به یکی از مسیر‌های اصلی انتقال داده از آسیا به اروپا و خلیج فارس تبدیل شویم.»

هاشمی تأکید کرد: «چهار محور اصلی فعالیت وزارت ارتباطات در استان یزد و کشور شامل امنیت سایبری، دیپلماسی فناوری، هوشمندسازی صنایع و اجرای طرح ایران دیجیتال است. تحقق این اهداف تنها با مشارکت جدی و فعال بخش خصوصی امکان‌پذیر خواهد بود.»

در ابتدای این نشست اعضای حاضر، موضوعاتی را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح کردند؛ از جمله استفاده از نیروی انسانی در حوزه هوش مصنوعی، رفع مشکلات مرتبط با بیمه و بانک‌ها، مهاجرت نیروی انسانی، نبود زیرساخت‌های آزمایشگاهی سخت‌افزار امنیت سایبری، پرورش نیروی متخصص در این حوزه در یزد و مشکلات ناشی از قطعی برق.

همچنین توسعه صادرات فنی و مهندسی، بهره‌برداری حداکثری از فیبرنوری زیردریایی ایران و عمان، حمایت اصولی در مراحل مختلف فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، ضرورت سرمایه‌گذاری جسورانه، مشکلات مربوط به مجوز افتا، حمایت از تولیدات بازی‌های رایانه‌ای و اعلام آمادگی شرکت‌های یزدی برای همکاری با وزارت ارتباطات در حوزه امنیت سایبری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد تأکید قرار گرفت.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)