• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۶۱۵۳۵
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۵ - ۱۷:۵۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

برگزاری همایش «تربیت‌گاه کربلا» در پیشاور

خانه فرهنگ ایران در پیشاور با همکاری موسسه منهاج‌القرآن پیشاور در راستای ترویج فرهنگ عاشورا، تقویت فعالیت‌های آموزشی و تربیتی و تبیین رسالت حسینی همایشی تربیتی با عنوان «تربیت‌گاه کربلا» را برگزار کرد.

برگزاری همایش  «تربیت‌گاه کربلا» در پیشاورhttps://icro.ir/Z3ge

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این برنامه با حضور حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور، علامه حسن محمود جماعتی معاون ارشد مدیرکل اداره توسعه آموزش (EPD)از لاهور، علامه غلام مرتضی علوی مدیر آموزش بین‌الملل منهاج‌القرآن از لاهور و جمعی از علما، اندیشمندان، مسئولین و اعضای منهاج‌القرآن در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور برگزار شد.

این برنامه با هدف تبیین نقش نهضت عاشورا در تربیت انسان مؤمن، تشریح .دعوتی و فرهنگی فعالان دینی و همچنین معرفی طرح «مرکز علم» به عنوان الگویی برای گسترش آموزش‌های اسلامی در سطح خانواده و جامعه برگزار شد

حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سخنان خود با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی در زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا و پیام کربلا گفت: کربلا و حوادث آن غنی ‏ترین ذخیره و سرمایه‏ تربیتی گرانبها برای بشریت خصوصا برای محافل دینی و اسلامی است.

وی با بیان این که حرکت امام حسین(ع) دارای سه رکن اصلی حماسه (حماسه، شور قیام)، عاطفه (عاطفه، عشق، علاقه‌مندی) و عقلایت و عبودیت (عقلانیت، تابع خدا بودن، امر به معروف و نهی از منکر و ...) است، افزود: جمله‏ معروف امام به آنها که فرمود «من اصحابی باوفاتر از اصحاب خودم سراغ ندارم» بزرگانی همچون عباس بن علی، علی اکبر، حبیب بن مظاهر، حرّ بن یزید ریاحی، قاسم بن حسن، حضرت زینب و بسیاری دیگر از خاندان و اصحاب امام حسین علیه السلام- هر یک از این افراد، نمادی هستند که بر تارک صفات اخلاقی می درخشند.

چاقمی اظهار کرد: امام حسین علیه‌السلام خود در اوج صفاتی از قبیل غیرت، شجاعت، عفو و خطاپوشی، صبر و. . . قرار دارد. حضرت ابوالفضل علیه‌السلام ، وفاداری و جوانمردی، و شجاعت و ادب را به همگان می آموزد؛ حر بن یزید ریاحی نماد ادب، توبه و سعادتمندی است حضرت زینب نمادی عظیم از عفت و صبر است؛ و همین طور درباره سایر اصحاب و یاران امام حسین علیه‌السلام اولین نقش حضرت زینب(س) بعد از عصر عاشورا روضه‌ای خواند که دوست و دشمن را به گریه انداخت، زنان و کودکانی که پیام رسان و ناشر واقعه کربلا بودند و عمق فاجعه را به گوش اغیار رساندند. نقش تربیتی زنان در کربلا پررنگ است. اصحاب به حمایت و تشویق همسر خود وارد این عرصه شدند مثل زهیر بن قین که اگر همسر او تشویق و حمایت نمی‌کرد اصلا زهیر وارد این صحنه نمی‌شد.

وی یادآور شد: امروز شمر و یزیدیان زمان، قدرت‌های استکباری و ستمگر جهانی‌اند که به جان و مال امت اسلامی افتاده‌اند و از هیچگونه جنایتی برای نیل به اهداف غیرانسانی و بقاء و موجودیت کثیف خود دریغ نمی‌کنند.

علامه حسن محمود جماعتی سخنان خود را با تبیین مسئولیت دعوت اسلامی بر اساس آیه شریفه «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ» آغاز کرد و اظهار داشت که خداوند در هر عصر، گروهی از مؤمنان را مأمور دعوت مردم به خیر، امر به معروف و نهی از منکر قرار داده است.

وی تأکید کرد: رسالت هدایت انسان‌ها با پایان نبوت خاتمه نیافته، بلکه این مسئولیت بر عهده امت اسلامی و جریان‌های دعوتی قرار گرفته است.

به اعتقاد وی، تکرار مفاهیمی همچون توحید، تقوا و تاریخ امت‌های گذشته در قرآن کریم، بیانگر نیاز دائمی بشر به هدایت و یادآوری ارزش‌های الهی است.

جماعتی با اشاره به چالش‌های فرهنگی و اخلاقی عصر حاضر، گسترش شبهات اعتقادی، ضعف ارزش‌های اخلاقی، نفوذ رسانه‌های مخرب و فاصله گرفتن جامعه از آموزه‌های اسلامی را از مهم‌ترین تهدیدهای امروز دانست و تصریح کرد که شرایط کنونی شباهت‌های فراوانی با فضای دوران حکومت یزید دارد.

وی قیام امام حسین(ع) را نه صرفاً یک واقعه تاریخی، بلکه الگویی جاودانه برای اصلاح جامعه، مقابله با تحریف دین و دفاع از ارزش‌های اسلامی معرفی کرد و تأکید نمود: هدف اصلی آن حضرت، احیای دین و انجام وظیفه الهی بود، نه دستیابی به قدرت سیاسی.

علامه حسن محمود جماعتی در ادامه، جنبش بین‌المللی منهاج‌القرآن را نمونه عملی تحقق مسئولیت دعوت اسلامی دانست و اظهار کرد: اعضای این جنبش ادامه‌دهندگان رسالت پیامبران در عرصه دعوت، اصلاح و آگاهی‌بخشی هستند.

وی به معرفی طرح «مرکز علم» پرداخت و این طرح را راهکاری مؤثر برای گسترش آموزش قرآن و معارف اسلامی در خانواده‌ها و محله‌ها دانست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف چهارهزار لیتر گازوئیل خارج ازشبکه توزیع در شاهین شهر
آغاز اجرای طرح میدان پویا با بیش از یک‌هزار و ۲۵۰ کلاس ورزشی در خوزستان
پیام ملت متحد در اجتماعات شبانه: ایرانی زیر بار حرف زور نمی‌رود
ایفای نقش سکویی در حل چالش‌های راهبردی کشور
برگزاری همایش «تربیت‌گاه کربلا» در پیشاور
ارسال ۲۴۵۶ اثر به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه
اعلام همدلی مردم فارس در میدان خیابان با ساکنان جنوب کشور
نقش تجمعات مردمی در تقویت جبهه مقاومت
نمایشگاه نقاشی «بر من چه گذشت ...» در نگارخانه ملت
دختر ایرانی از جزیرۀ خارگ
همدلی و همقدمی با مردم جنوب کشور
ثبت نام ۱۹۲ تیم در المپیک فناوری دانشگاه آزاد اسلامی
پویانمایی «بادبادک‌ها» آماده نمایش می‌شود
موج همدلي و وحدت مردم در اجتماع شبانه
تأخیر در پرداخت مطالبات بیمه‌ها، بیمارستان‌های استان یزد را با چالش جدی مواجه کرده است
اقتصاد گردشگری و صنایع‌دستی، پیشران توسعه ملی
هشدار هواشناسی؛ احتمال آبگرفتگی معابر و افزایش ناگهانی آب رودخانه‌ها در گلستان
کتاب‌هایی با موضوع‌های و در صدر پرخواننده‌های کانون
ناوگان حمل‌ونقل اصفهان آماده جابه‌جایی زائران اربعین
برگزاری آزمون بسندگی زبان عربی در نیمه نخست مهرماه؛ برای نخستین بار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس و نوع خدمات مواکب اربعین حسینی استان مرکزی مستقر در ایران و عراق در سال ۱۴۰۵
هماهنگی و اقدام کشتی‌ها برای عبور ایمن از باب المندب
۲۹۰ میلیون بشکه نفت از ذخیره‌راهبردی جهان برداشت شد
واکنش قاطع قرارگاه‌خاتم به تهدید حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای
تشکیل پرونده قضایی برای حادثه حمله سگ‌های ولگرد به کودک سنندجی
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید
رفتار دو دیپلمات فرانسه در تهران غیرقابل قبول است
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد
واکنش عربستان سعودی به محاصره دریایی یمن
توسعه نیروگاه‌های انشعابی؛ راهبرد ساتبا برای رفع ناترازی برق
حمله هوایی دشمن آمریکایی به جنوب غرب تبریز
۶ میلیون لیتر نفت‌گاز برای ناوگان اربعین تامین شد
درخواست محکومیت فوری حمله آمریکا به نیروگاه دارخوین
هشدار به بلغارستان درباره میزبانی از هواپیماهای نظامی آمریکا
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش  (۱ نظر)
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد  (۱ نظر)
تنگه هرمز عامل تعیین سرنوشت مردم ایران است  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش  (۱ نظر)
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید  (۱ نظر)
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد  (۱ نظر)
درخواست محکومیت فوری حمله آمریکا به نیروگاه دارخوین  (۱ نظر)
تحویل سه محصول معوق سایپا به مشتریان تا پایان شهریور  (۱ نظر)
باز شدن تنگه هرمز بدون اراده ایران محال است  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت شرکت آمریکایی آمازون در بحرین  (۱ نظر)
ادامه جنگ با ایران به ضرر آمریکا است  (۱ نظر)