• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۳۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
سیاسی » دولت
با حضور معاون اول رئیس جمهور آغاز شد؛

احیای ۱۰ هزار شاخه قنات و ایجاد ۱۳ هزار استخر و آب بندان در ۳۱ استان

عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، احیای قنوات، استخر‌های ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان کشور امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور آغاز شد.

احیای ۱۰ هزار شاخه قنات و ایجاد ۱۳ هزار استخر و آب بندان در ۳۱ استان کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، در مراسمی با حضور معاون اول رئیس جمهور عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری، احیای قنوات، استخر‌های ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به ارزش ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان پیش از ظهر امروز (پنج شنبه) آغاز شد.

محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر اینکه روستا‌ها و مناطق عشایری یکی از مهمترین پیشران‌های پیشرفت کشور هستند، گفت: مناطق روستایی و عشایری نقش مهم و اثرگذاری در امنیت غذایی کشور دارند و امنیت غذایی یکی از مهمترین اولویت‌های کشور است و دشمنان بااینکه وانمود می‌کنند غذا و دارو تحت تحریم‌های ظالمانه آن‌ها نیست، در عمل برای تأمین و جابجایی منابع مالی دارو و غذا سنگ اندازی و مشکل آفرینی کرده اند.

معاون اول رئیس جمهور حل مسائل عشایر و پیشرفت و توسعه روستا‌ها را یکی از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم برشمرد و افزود: در دو سالی که از عمر دولت سپری شده، سپاه و بسیج همواره در جهت برنامه‌های دولت در حل مسائل مختلف نقش آفرینی کرده اند و در بسیاری از موارد به صورت داوطلبانه پای کار آمده و به دولت یاری رسانده اند.

وی با اشاره به تجربه موفق مشارکت نیرو‌های بسیج در آبرسانی به روستا‌ها خاطرنشان کرد: در تفاهمنامه‌ای که میان وزارت نیرو و بسیج به امضاء رسید آبرسانی به ده هزار روستا هدف گذاری شد که خوشبختانه تاکنون از پیشرفت قابل قبولی برخوردار است. 

معاون اول رئیس جمهور از آب و خاک به عنوان دو چالش مهم در حوزه کشاورزی نام برد و اظهار داشت: ایران کشوری با اقلیم خشک و نیمه خشک است که ضرورت دارد منابع آب به دقت مدیریت شود ضمن آنکه امروز در تمامی کشور‌ها مدیریت منابع آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مقام معظم رهبری نیز سالهاست که بر اهمیت آب و همچنین خاک تأکیدات ویژه داشته اند.

مخبر در ادامه قنوات را یادگاری عالمانه از نیاکان و گذشتگان توصیف کرد و گفت: وجود قنوات در کشور سندی است که علم از سالیان گذشته در ایران حاکمیت داشته و اقدامات بر مبنای علم صورت می‌گرفته است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: سابقه برخی از قنوات که در کشور وجود دارد به چند هزار سال قبل بازمی گردد و این در حالیست که کارایی این قنوات در طول زمان از بین نرفته و همچنان با هزینه‌های بسیار پایین از خدمات آن‌ها بهره‌مند هستیم.

مخبر با اشاره به هدفگذاری صورت گرفته در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری تصریح کرد: طرح‌های آبخیزداری در سال‌های گذشته در کشور شروع شد، اما متأسفانه پس از مدتی آن را رها کردند و این بی توجهی باعث شد که امروز شاهد آسیب‌هایی ناشی از سیل، مشکل اسکان عشایر و خالی شدن برخی از روستا‌ها از جمعیت هستیم. 

وی همچنین با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد شهر‌های مولد شیلات، این طرح را مفید و ارزشمند دانست و گفت: ایجاد استخر‌ها و حوضچه‌های آبزی پروری در کنار چاه‌های آب کشاورزی اقدامی مفید در راستای ارتقاء بهره وری از منابع آب است چرا که می‌تواند پیش از آنکه منابع آب به اراضی کشاورزی وارد شود در این حوضچه‌ها و استخر‌ها جهت تولید آبزیان مورد استفاده قرار گیرد. 

معاون اول رئیس جمهور استانداران را به اهتمام جدی و پیگیری مجدّانه برای اجرای طرح‌هایی که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد فراخواند و گفت: استانداران باید با جدیت پای کار باشند و اجرای این برنامه را در اولویت قرار دهند ضمن آنکه یکی از بهترین فرصت‌ها برای هزینه کرد درآمد‌های حاصل از مولدسازی می‌تواند سرمایه گذاری در اجرای این طرح‌ها باشد.

مخبر در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از سپاه و وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین این طرح‌ها گفت: یکی از مزایای همکاری حاضر این است که گروه‌های جهادی پای کار هستند و این سبب می‌شود که سرعت انجام کار بالا و بی وقفه باشد و قیمت تمام شده نیز بسیار ارزان خواهد بود.

در این مراسم که استانداران مختلف نیز از طریق ویدئو کنفرانس حضور داشتند وزیر جهاد کشاورزی گزارشی از انعقاد قرارداد و تفاهمنامه با قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان داری، ایجاد شهر‌های مولد، طرح‌های کوچک تأمین آب، حل مشکلات عشایری و پروژه‌های آب و خاک ارائه کرد و گفت: حدود ۴۰ درصد از دام سبک کشور در اختیار عشایر است و ضرورت دارد که نسبت به حل مسائل و مشکلات این جامعه کم توقع اقدام شود.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز در این مراسم، بسیج را مردمی‌ترین سازمان در سطح جهان دانست و گفت: بسیج همه آحاد جامعه را شامل می‌شود و خوشبختانه دولت مردمی سیزدهم برای حل مسائل و مشکلات کشور پای کار آمده است تا با اتکاء به ظرفیت‌های مردمی، کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.

در این مراسم استانداران فارس و خراسان رضوی نیز از طریق ویدئو کنفرانس گزارشی از پیشرفت طرح‌های کشاورزی و مشارکت مردم استان در اجرای پروژه‌ها ارائه کردند و به بیان پیشنهادات خود برای اجرای هر چه بهتر طرح‌های مرتبط با آبخیزداری، احیای قنوات و پروژه‌های آبرسانی کشاورزی پرداختند.

در این مراسم که رئیس سازمان بسیج سازندگی، رئیس سازمان امور عشایر و برخی معاونین وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند تفاهم نامه و قرارداد‌هایی میان وزیر جهاد کشاورزی و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران برای اجرای طرح‌های آبخیزداری، احیای قنوات، استخر‌های ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی به امضاء رسید.

این قرارداد‌ها در چهار موضوع اصلی آب و خاک، آبخیزداری، امور عشایر و شهر‌های مولد کشاورزی جمعاً با اعتباری بالغ بر ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان برای ده هزار شاخه قنات، ۱۳ هزار استخر و آب بندان، مرمت و بهسازی راه‌های عشایری، تأمین آب شرب پایدار عشایر و... توافق شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)